FIA va vota marti schimbarea sistemului de punctare

De Daniel Popescu
Publicat Marti, 17.03.2009
Consiliul Mondial al FIA va decide marti daca va implementa noul sistem de punctare propus de FOTA, pe langa alte decizii legate de o reducere suplimentara a costurilor.

Formula One Teams Association (FOTA) a propus la inceputul acestei luni schimbarea sistemului de punctare, prin care castigatorul unei curse va fi recompensat cu 12 puncte in loc de 10.

De asemenea, urmatorii doi clasati vor primi 10 si, respectiv, 7 puncte, urmand ca punctele pentru celelalte pozitii pana la locul 8 sa ramane neschimbate.

Propunerea va fi dezbatuta astazi in cadrul Consiliului Mondial al FIA, care va supune la vot adoptarea acestei masuri pentru sezonul competitional care va incepe la finalul acestei luni.

Pe de alta parte, se anticipeaza ca FIA va lua o noua serie de masuri drastice pentru reducerea suplimentara a costurilor incepand din sezonul 2010. Desi natura exacta a masurilor nu este oficiala, se vehiculeaza ca FIA va restrictiona si mai mult testele, va impune standardizarea mai multor componente si va implenta un buget maxim anual pentru echipe.

Intalnirea reprezentatilor Consiliului Mondial va avea loc marti la Paris, la sediul central al Federatiei internationale de Automobilism.

Via | Reuters

Comentarii (4)

  • poate se schimba si punctarea F1Champ...
    Daca se schimba punctarea pilotilor, probabil se vor schimba si in regulamentul F1Champ aceste valori.
    0 0
  • schimbari
    ..... si o sa ajunga F1 un campionat de karting!!!
    0 0
  • ADMIN
    UNde se poate vedea clasamentul tuturor echipelor inscrise in F1 Champ.?
    0 0
  • scuze
    L-am gasit!!!
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru