Fiul lui Alain Prost va testa pentru Lotus la Abu Dhabi

de Daniel Popescu
Vineri, 05.10.2012
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Nicolas Prost, fiul cvadruplului campion mondial Alain Prost, va testa pentru Lotus în luna noiembrie în cadrul sesiunii de evaluare pentru tineri piloţi din Abu Dhabi.

Lotus a dezvăluit vineri primele informaţii despre programul pe care îl va avea în cadrul sesiunii de teste de la Abu Dhabi de la începutul lunii noiembrie.

Astfel, primul pilot confirmat pentru test este Nicolas Prost, fiul cvadruplului campion mondial Alain Prost, care va avea astfel oportunitatea să debuteze oficial la volanul unui monopost de Formula 1. În prealabil, francezul va evalua un monopost Renault R30 din sezonul 2010 pe circuitul Navarra din Spania.

"Aceasta este o şansă fantastică pentru mine să câştig experienţă la cel mai înalt nivel al sporturilor cu motor şi sunt extrem de recunoscutator echipei pentru că mi-a oferit această oportunitate. Lucrez deja cu echipa de mai multe luni, dar acum voi pilota pentru prima oară R30 într-un mediu competitiv, aşa că vreau să profit de tot timpul pe care îl voi avea pe circuit şi sper să ofer echipei feedback util pentru viitor", a declarat el.

Urmareste Automarket
Nicolas Prost are 31 de ani şi a câştigat titlul în Euro Series 3000 în sezonul 2008, însă ulterior a concurat prepodenrent în competiţii de sportscar.
Testul lui Nicolas Prost evidenţiază încă o dată legăturile tot mai puternice dintre familia Prost şi Renault, în contextul în care Alain Prost ar putea testa peste numai două luni noile motoare V6 de 1.6 litri produse de francezi pentru sezonul 2014 al Formulei 1.

Via Lotus

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru