Force India îl nominalizează pe van der Garde drept posibil pilot pentru 2014

de Daniel Popescu
Vineri, 06.12.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Force India a confirmat că Giedo van der Garde este unul dintre candidaţi pentru al doilea loc la echipă în sezonul 2014.

Esential 14 este cea mai buna clasare a lui Giedo van der Garde in sezonul 2013 (Ungaria)
Force India a confirmat în această săptămână semnarea unui contract multianual cu Nico Hulkenberg, însă nu a decis încă numele celui de-al doilea pilot.

Până în prezent, Sergio Perez era creditat cu prima şansă la acest post în faţa lui Adrian Sutil, însă între timp pe listă a mai apărut şi numele lui Giedo van der Garde.

Olandezul a debutat în Formula 1 în 2013 pentru Caterham fără să impresioneze prin performanţe, însă Michiel Mol, care deţine 15% dintre acţiunile Force India, şi-a exprimat interesul pentru conaţionalul său.

Există oportunitatea ca van der Garde să piloteze pentru noi.

Michiel Mol
Actionar Force India
"Există oportunitatea ca van der Garde să piloteze pentru noi. Aş considera că asta este foarte atractiv, dar nu am niciun cuvânt de spus, chiar dacă am acţiuni la echipă.
Decizia aparţine managerilor. Tot ce pot să fac este să transmit mai departe entuziasmul meu despre van der Garde şi fac asta frecvent"
, a declarat el.

Cariera lui van der Garde este sprijinită financiar de omul de afaceri  Marcel Boekhoorn, care şi-a exprimat convingerea că olandezul va concura în Formula 1 şi în sezonul următor.

"Negocierile sunt în desfăşurare şi se vor finaliza. Vă pot asigura că van der Garde va fi pe grilă anul viitor, sunt 100% sigur", a explicat el.

Potrivit presei, a doua opţiune a lui van der Garde este prelungirea contractului cu Caterham.

Via Motorsport

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru