Force India: "Noul grup care decide regulamentul F1 face abuz de poziţie dominantă"

de Daniel Popescu
Luni, 21.10.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Force India consideră că noul Strategy Group care decide regulamentul sportiv ar putea fi ilegal din cauza faptului că echipele mici nu au nicio influentă.

Esential 6 este numarul echipelor care avor avea influenta asupra regulamentului Formulei 1
Noul Acord Concorde semnat de FIA şi Bernie Ecclestone prevede că regulamentul Formulei 1 va fi stabilit de Strategy Group, un grup de 18 membri împărţit egal intre FIA, deţinătorul drepturilor comerciale şi echipe.

Practic, doar şase dintre cele 11 echipe din Formula 1 vor avea câte un reprezentant în Strategy Group, şi anume Ferrari, Red Bull, McLaren, Mercedes, Williams şi cea mai bine clasată echipă dintre celelalte. Bob Fernley, şeful adjunct al Force India, consideră însă că structura grupului ar putea fi ilegală, ca urmare a faptului că cinci echipe nu vor avea niciun cuvânt de spus în privinţa regulamentului.

"În principiu, toate echipele plătesc aceeaşi sumă de bani pentru a concura. Singurele diferenţe sunt salariile piloţilor şi centrul de ospitalitate. Cu toate acestea, unele echipe nu au niciun cuvânt de spus.

Cu siguranţă este un abuz de poziţie dominantă. Există unele îngrijorări inclusiv în cadrul Strategy Group, în special în privinţa echipelor care sunt companii publice (n.r - listate la bursă, precum Williams). Nu este o guvernanţă etică", a declarat el.

Una dintre ipoteze este ca Strategy Group are rolul de a elimina echipele mici din Formula 1 şi de a le înlocui cu echipe care să concureze cu monoposturi furnizate de marile echipe. Fernley nu exclude această posibilitate, însă afirmă că o astfel de idee ar afecta negativ Formula 1.

"Dacă marile echipe acţionează în calitate de constructori pentru a-şi oferi serviciile, ai grila de start. Plăcinta se împarte la cinci echipe şi obţin şi banii echipelor care le folosesc monoposturile. Vă pot spune de pe acum ca această idee nu va funcţiona. Ar schimba complet ADN-ul Formulei 1", a adăugat el.

Via ESPNF1

Comentarii (1)

  • Sunt de acord cu aceasta totul este manipulat si devine deja o competitie a intereselor
    9 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru