Force India: "Nu avem probleme financiare, dar nu anunţăm încă al doilea pilot"

de Daniel Popescu
Luni, 21.01.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Force India a negat speculaţiile privind problemele financiare ale echipei, însă nu va anunţa al doilea pilot al echipei cu ocazia lansării noului monopost.

Esential 62 de milioane de euro este valoarea programului de dezvoltare anuntat de Force India in noiembrie
Publicaţia Italiaracing a relatat vineri că Force India este în colaps financiar din cauza problemelor financiare ale coproprietarului Vijay Mallya şi că Bernie Ecclestone încearcă să salveze echipa de la închidere, însă informaţiile au fost negate de şeful adjunct al team-ului,  Bob Fernley.

Într-un interviu acordat publicaţiei Autosport, Fernley s-a limitat să declare că Force India nu este dependentă financiar de celelalte companii ale lui Mallya şi a reamintit că Sahara, companie care deţine 42.5% dintre acţiuni, a anunţat în noiembrie un program de investiţii de 62 de milioane de euro.

"Nu există niciun adevăr în speculaţii. Proprietarii Mallya şi Sahara sunt incredibil de puternici. Nu au nevoie de parteneri. Chiar în acest moment implementăm un program de expansiune despre care Mallya a vorbit la sfârşitul anului trecut.

Echipa a fost finanţată fără să fie dependentă de companiile pe care ei le deţin", a declarat el.

Force India este una dintre cele numai două echipe care nu a anunţat încă linia completă de piloţi pentru acest sezon. Chiar dacă echipa va lansa noul monopost în 1 februarie, Fenley afirmă că Force India nu va anunţa numele coechipierului lui Paul di Resta cu această ocazie, ci în cel mai bun caz până în 5 februarie, când începe prima sesiune de teste din această iarnă.

"Lansarea este pentru a lansa monopostul VJM06. Probabil vom face un anunţ înainte de primul test", a adăugat el.

Adrian Sutil este considerat favorit să revină la echipă după un an de pauză, însă Ferrari încearcă să-l promoveze pe francezul Jules Bianchi, membru în Academia de Piloţi a Scuderiei.

Via Autosport, Autosport

Comentarii (4)

  • Vine Schumy...
    1 2
  • schumi???=))
    2 0
  • Sa fim seriosi...
    Cam neplacut sa dispara Force India, oamenii au reusit sa scoata totusi ceva pe cinstite din fosta Spyker/Midland...daca nu aparea Force India, foarte probabil ca fosta echipa a lui Jordan disparea definitiv.
    1 0
  • Valceanu
    Force India nu a anuntat inca al 2lea pilot pentru ca asteapta (sau cauta) cel mai "bogat" pilot. Trebuie sa recunoastem acest lucru.
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru