Formula 1 Bahrain: Charles Leclerc în pole! Mercedes, pe locurile 5 și 9

de Tiberiu Safta
Sambata, 19.03.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Charles Leclerc, pilotul Ferrari, a obținut pole position în Marele Premiu din Bahrain, prima etapă a noului sezon de Formula 1. Monegascul este urmat de Max Verstappen și de coechipierul său, Carlos Sainz Jr.

Charles Leclerc a devenit primul pilot din acest sezon nou de Formula 1 care a obținut pole position. Pilotul Ferrari a fost mai rapid cu peste o zecime decât Max Verstappen, campionul mondial en titre. La rândul său, olandezul a fost mai rapid cu doar 6 miimi de secundă decât Carlos Sainz Jr, al doilea pilot Ferrari.

Lângă el în a doua linie se află Sergio Perez, al doilea pilot Red Bull. Pe locul al cincilea se află Lewis Hamilton, fiind primul pilot care nu a reușit să coboare sub 1 minut și 30 de secunde pe tur. Fostul său coechipier, Valtteri Bottas, acum pilot la Alfa Romeo, s-a calificat pe locul 6, în fața lui Kevin Magnussen. Pilotul danez a revenit la echipa Haas în locul lui Nikita Mazepin, după o pauză de un an.

Topul 10 este completat de Fernando Alonso, George Russell și Pierre Gasly. Cel de-al doilea pilot Mercedes a stabilit un timp cu peste o secundă mai lent decât ce a reușit poleman-ul Leclerc.

În schimb, cei mai dezamăgiți sunt piloții McLaren.

Niciunul dintre ei nu a reușit să intre în Q3, cu Lando Norris pe 13 și Daniel Ricciardo pe locul al 18-lea. Cel din urmă pilot nu a reușit să intre nici măcar în Q2.

În fața lui Norris se află Esteban Ocon și Mick Schumacher. Pilotul german obține, astfel, cel mai bun rezultat din calificări, dar nu a reușit să intre în ultima sesiune. Alex Albon, care revine în Formula 1 după ce a stat pe margine în 2021, va pleca din poziția a 14-a pentru Williams. Debutantul Guanyu Zhou va pleca de pe locul 15, în fața lui Yuki Tsunoda.

Aston Martin a avut o sesiune extrem de dezamăgitoare, cu Nico Hulkenberg pe locul 17 și Lance Stroll pe locul 19. Pilotul german îl înlocuiește pe Sebastian Vettel după ce acesta a fost depistat pozitiv cu COVID-19 înainte de prima sesiune de antrenamente libere de vineri. Pe utlima poziție se află cel de-al doilea Williams pilotat de Nicholas Latifi.

Marele Premiu din Bahrain este programat pentru duminică, 20 martie. Cursa va putea fi urmărită în direct de la ora 17.00, ora României.

via F1

Comentarii (34)

  • Ei, sa aiba Ferrari ceva sanse anul asta?
    Si wtf, Bottas in fata lui Ham??????
    17 5
  • Charles Leclerc
    I’VE ALWAYS FELT READY FOR A TITLE FIGHT.
    4 4
  • Marius
    Stau slab cu dezvoltarea pe parcursul sezonului.
    3 1
  • Mattia Binotto
    "FERRARI HAS AN EXCELLENT PACKAGE: FROM THE CAR TO THE ENGINE, TEAMS AND DRIVERS"
    3 0
  • Stati ma cuminți Merzul va fi tot numarul 1
    1 23
  • Costel
    Mama lui de Leclerc! Dupa atata timp cat l-am huiduit si i-am patat imaginea cu vorbele mele de 2 bani, azi mi-a tras-o peste nas cu poll-ul obtinut in calificari... Nu-i nimic! Ma scuz spunand ca anul asta Ferrari e cea mai buna masina si ca daca nu avea masina asta ci ar fi fost intr-un Hass, ar fi fost si-n spatele lui Mick Schumacher.
    3 13
  • Că ferrarist nu pot decât să mă bucur, nu mai suntem ciuca bătăilor, iar Leclerc poate să-și arate valoarea. La fel și Sainz, a cărui venire la Ferrari este poate cea mai bună mișcare pe care putea să-i facă pe.
    Motorul trebuie să fie ceva cu adevărat deosebit, având în vedere că în primii zece se regăsesc patru motorizați Ferrari. Care până anul trecut erau pe nicăieri.
    Șocantă situația McLaren, mă așteptam la mult mai mult de la ei ! Ricci ieșit încă din Q1, Norris ieșit din Q2 ???
    Russell și-a aflat, în sfârșit, utilitatea, preș pentru BLM-ist ! Altfel nu-mi explic de ce a trebuit să-i asigure tow-ul la absolut toate ieșirile din calificări !
    Sper că mâine Verstappen și Leclerc să nu se faulteze reciproc și cursa de mâine să aibă deznodământul scontat, cei doi pe primele locuri, indiferent care primul.
    15 6
  • Neutru
    Să avem răbdare. Calificări e una și cursa unde se obțin puncte-i alta. A mai fost primul, știe cum este. Acum are avantajul că nu mai trebuie să-i cedeze locul nimănui. Dezavantajul cu emotivitatea rămâne. La fel rămân și riscurile incidentelor. Și parcă văd că vine Toto să reclame ceva dacă băieții lui nu nu sunt pe podium. Vor intra în priză și „cârtițele” din echipa Ferrari. Red Bull au piloții mai agresivi și „când doi se ceartă al treilea câștigă”. Și cine-i norocosul norocoșilor din F1?! Peste 24 de ore vedem rezultatul cursei(dacă nu face reclamație Mercedes că acolo-i oftica mare de tot)
    12 9
  • Dificil de spus...
    A fost doar o primă "fotografie" pe unul dintre circuite, dar arată ok pentru Ferrari și Red Bull. Acum să vedem și ritmul de cursă, ritm dictat în mare parte de uzura pneurilor.
    Red Bull sunt aproape, si de obicei stau foarte bine la dezvoltare pe parcursul anului, ca și Mercedes, chiar dacă momentan sunt cam lenți, Ferrari în schimb cu dezvoltarea reușită...mai greu și rar. Dar cum speranța moare ultima, vedem în cursă dacă anul asta sunt șanse mai mari și pentru alții... ;)
    6 0
  • Mircea Badea
    tot max o sa ia titlul. si mclaren dupa el, pe urma restul..ham-ham si vetelu se vor lua de mana prin spate...
    2 13
  • Mircea Badea
    tot eu sa pun si grila!! https://www.formula1.com/en/results.html/2022/races/1124/bahrain/qualifying.html

    leclerc daca termina pe 4 e bine..sa nu faca vreo invartita..
    3 4
  • Inexplicabilu
    Este prea devreme pentru concluzii, cu o singura exceptie: fără monopost mai rapid cu 1 s pe tur, Hamilton este un pilot de pluton.
    5 4
  • Mircea Badea
    De fapt sunt Cristian Tudor Popescu, la cum gandesc si-un Mircea Badea la cum ma prostesc prin cuvinte pe siteul asta.
    2 3
  • Mircea Badea
    defapt iti trebuie ceva neuroni ca sa intelegi ce zic. daca esti manelist, hipsterist, securist, dizelist..nu o sa ma intelegi.
    3 3
  • Mircea Badea aka MclarenMircea
    Ai luat-o razna...
    1 1
  • Hamilton
    "...Lewis Hamilton ii avertizeaza pe concurentii sai ca va fi mult mai periculos anul acesta. Lewis Hamilton spune ca inca se simte ca si cum ar fi in top din punct de vedere al capacitatii sale de a concura in cadrul curselor, astfel ca le spune concurentilor ca trebuie sa dea tot ce au mai bun pentru a-l putea invinge."- :)))
    2 3
  • Driver 01
    Lewis H., a fost foarte rău în calificări...am înțeles ca nu a mâncat tot din farfurie...
    6 4
  • Lewis Hamilton
    "IT WAS A NIGHTMARE TO DRIVE THE W13"
    The Red Bull and Ferrari drivers will run away in the race, and we will not be fighting with them.
    Obviously I will try to be as fast as possible, but at the moment their performances are definitely superior to ours . "
    0 1
  • Toto Wolff
    WE HAVE TO BE REALISTIC, WE ARE THIRD FASTEST
    “I think we are running more drag, or we have the data that we are running more drag than anybody else.”
    0 0
  • Sergio Perez
    ‘Ferrari certainly have the fastest engine at the moment’
    0 0
  • Charles Leclerc
    Lewis, you know me.....
    “Now we need to finish the weekend on a high, its not going to be easy. We need to focus on that and hopefully have a good race which is long and anything can happen so we need to stay on it.”
    0 0
  • @Inexplicabilu, oooooh man, cum poti sa spui asa ceva, intotdeauna Merc a avut o masina de pluton, numa' "Hammy" a facut diferenta !
    3 1
  • BLACK FLAG
    Avantajul motorului Ferrari stă în cei 10% etanol. Comparativ cu ceilalți motoriști, compoziția carburantului cu etanol este undeva cu o clasă peste ce folosește MB, RB s-au Alpine. Iar ei au exclusivitate cu producătorul. Calitatea etanolului folosit le dă comparativ cu ce au cei de la MB, undeva la aproximativ 10 CP. Acest avantaj pe care îl deține Ferrari se extinde și asupra celor de la Haas și Alfa Romeo.
    Pe scurt, în 2021, compania braziliană de energie Raizen SA și acționarul său Royal Dutch SHELL Plc au semnat un acord cu echipa Ferrari de F1 pentru a furniza etanol de a doua generație, de înaltă performanță. Acea firmă Shell, care are un parteneriat de aprox. 70 de ani cu Ferrari.
    7 0
  • BLACK FLAG
    Etanolul de a doua generație care va fi folosit de Ferrari este fabricat din bagas de trestie de zahăr, un produs secundar care se arunca înainte. Etanolul de a doua generație este deja produs într-o unitate Raizen din zona rurală a statului Sao Paulo și crește productivitatea etanolului cu 50% fără a adăuga suprafață plantată, potrivit Raizen.
    CEO Raizen, Ricardo Mussa, a specificat că acordul Raizen poate oferi Ferrari un avantaj în amestecul de combustibil, deoarece celelalte echipe vor folosi cel mai probabil etanol de prima generație în primul amestec cu 10% combustibil regenerabil.
    „Nu vom furniza etanol de a doua generație celorlalte echipe”, a declarat și vicepreședintele Shell Mobility István Kapitány într-un interviu pentru Reuters.
    7 0
  • BLACK FLAG
    Așadar, ce le rămâne celor de la Ferrari este să se concentreze pe porpoising, efectul de marsuină și CFD.
    Oricum ritmul de dezvoltare în cursul anului al celor de la RB este cel mai bun conform ultimilor 3 ani, nu degeaba a încercat MB, chiar și prin interpuși, să le fure din ingineri. Căci la asta se pricep, vezi cazul cu Dan Fallows (l-au atras pe acesta prin interpuși, Aston Martin).
    5 0
  • Neutru
    BLAK FLAG Întodeauna vii cu informații de valoare și punctuale. Rămân celelalte componente ale succesului(veriga slabă).Să vedem echipa cum se descurcă!
    4 0
  • Christian Horner
    Neutru, true.....
    It’s a little bit of a voyage of discovery, because we don’t really know how strong their long-run pace is.
    For us, after such an intense year last year, to turn up and qualify on the front row with this new car, and Checo on the second row, we’re more than happy with that.
    2 0
  • BLACK FLAG
    Mai important decât poziția pe grilă, este ritmul de cursă. Vom vedea unde stau toate echipele
    2 0
  • Vreau sa va vad dacă duceți 22. De etape , dupa 2 etape va gasesc comisarii cu mateolaacuri italiene , de hoți și iar cădeti, ati vazut ma ca metrul e fiabil iar va da peste bot cum e ma zicala ,mercedes și restul
    1 5
  • @mihai
    Mihai, cata mai frustarea la tine!!!
    2 0
  • Mavrick
    Cu toate ca-s fan Ferrari, imi pare rau de tot de dublul abandon Red Bull. Mi-au placut mult confruntarile dintre Leclerc si Verstapen, batalii de care toti duceam dorul. Nu m-ar fi interesat atat de mult cine castiga, ma imbucura ca Mercedes era pe locurile 5&6. Dar iata ce inseamna sa cada ghinionul pe tine (Red Bull)... Si cat noroc pe Mercedes si britanic... Sper ca cei de la Honda sa analizeze atenti ce s-a intamplat cu monoposturile lor si sa rezolve problema. Cert este ca Ferrari nu numai prin dubla obtinuta mi-a demonstrat ca anul asta au o masina buna, ci si prin faptul ca au masini fiabile, motor puternic, monoposturi rapide in viraje si capabile sa obtina rezultate cel putin la fel de bune ca ale rivalilor dar cu pneuri ce le uzeaza mai putin.
    7 0
  • Ce ți-e și cu "L'echec" ăsta, pole, tur rapid, victorie, driver of the day ... Costel trebuie că este în fibrilații ...
    Nu mă așteptam că în race pace Ferrari să fie în fața Red Bull, dar se pare că, până la urmă, italienii au fost cei mai încărcați cu nisip în teste, nu Mercedes. Revin, acum sunt convins că au cel mai bun PU.
    Extraordinară lupta dintre Leclerc și Verstappen, după părerea mea cei mai buni de pe grilă. Și luptă curată, nu că acelea dintre Verstappen și Hamilton, care aproape invariabil s-au sfârșit cu accidente, sau în cel mai bun caz cu contacte.
    Având o mașină bună, Leclerc demonstrează că se poate bate cu oricine. Cred că va fi cândva, dacă nu anul ăsta, campion și nu doar o singură dată.
    Bravo și Sainz, deși nu a putut ține pasul cu cei din față, a navigat lejer pe locul trei.
    6 2
  • Hei, cine-i „norocosul norocoșilor din Formula1? Ce-a mâncat ăsta când era mic de-i așa de norocos? Asta a fost cursă de noapte, nu se pune, să vedem și una de zi(căldură mare monșer) să vedem cum rezistă tehnica și oamenii! O să fie și Sebastian să ne arate și el ceva că are salariul mare.
    5 2
  • Feri-l-ar Dumnezeu pe Costel sa ajunga in stagiul unui tratament de psihiatrie sau sedinte de psihoterapie! Ii recomand sa mearga la plafar sa-si ia niste ceaiuri anti-stres!
    6 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru