Formula 1, evaluata la peste 10 miliarde de dolari înainte de listarea la bursă

De Daniel Popescu
Publicat Marti, 10.04.2012
CVC Capital Partners intenţionează să obţină peste două miliarde de dolari după listarea pe bursă din Singapore a 20% din acţiuni.

CVC Capital Partners, fondul de investiţii care deţine drepturile comerciale ale Formulei 1, face ultimele pregătiri pentru listarea pe bursă din Singapore până la finalul lunii iunie.

Potrivit unor surse citate de Bloomberg, compania americană intenţionează să vândă pe bursă 20% din acţiuni, pentru care spera să obţină peste două miliarde de dolari.

În cazul în care previziunile celor de la CVC se vor confirma, Formula 1 va fi evaluată la peste 10 miliarde de dolari. Potrivit speculaţiilor, CVC încearcă astfel să obţină bani pentru a-şi achita împrumutul de 2.5 miliarde de dolari realizat în 2006 pentru achiziţionarea unui pachet de 63.4% din acţiunile Formulei 1.

Celelalte acţiuni sunt deţinute de bancă americană de investiţii Lehman Brothers (15.3%), Bernie Ecclestone (5.3%) şi Slavica Ecclestone, fosta soţie a lui Ecclestone (8.5%). Potrivit unor declaraţii anterioare, Ecclestone îşi va păstra cele 5.3% din acţiuni şi va rămâne reprezentantul CVC Capital Partners în Formula 1.

În ciuda crizei economice care a afectat inclusv Formula 1, competiţia a generat anul trecut venituri de 1.17 miliarde de euro (1.54 miliarde de dolari), 2011 devenind astfel primul an în care Marele Circ generează venituri anuale de peste un miliard de dolari.

Via | Bloomberg

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru