Formula 1: Max Verstappen, pole în Canada pe ploaie. Alonso, în prima linie

de Tiberiu Safta
Duminica, 18.06.2023
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Max Verstappen va pleca din pole în Marele Premiu al Canadei. După o sesiune afectată de ploaie, el va împărtăși prima linie cu Fernando Alonso, în timp ce Sergio Perez va pleca de pe locul 12.

Dublul campion mondial Max Verstappen va pleca de pe primul loc în Marele Premiu al Canadei. Olandezul de la Red Bull a "dansat" pe ploaie pentru a stabili un timp de 1.25:858, fiind cu aproape două secunde mai rapid decât Fernando Alonso. La fel ca în sezonul trecut, cei doi vor împărtăși prima linie.

În spatele spaniolului de la Aston Martin avem o a doua linie Mercedes, cu Lewis Hamilton în fața lui George Russell. Săgețile negre sunt urmate de Nico Hulkenberg, care a fost surpriza calificării după ce el reușise inițial să stabilească al doilea cel mai bun timp în Q3. Însă, după calificări, germanul de la Haas a primit o penalizare de 3 poziții pe grilă pentru că nu a respectat regulile din perioada când a fost scos steagul roșu. Acesta a fost cauzat de o ieșire în decor a lui Oscar Piastri, care a lovit zidul în condițiile dificile.

Esteban Ocon va pleca de pe locul 6, în fața lui Lando Norris, Piastri, care stabilise un timp reprezentativ înainte de accidentul său, Alex Albon și Charles Leclerc.

Monegascul de la Ferrari nu a reușit să intre în Q3, dar va pleca din top 10 după ce coechipierul său, Carlos Sainz Jr, a fost penalizat cu 3 poziții pentru că l-a împiedicat de Pierre Gasly în Q1. Astfel, Sainz Jr va pleca de pe 11 în fața lui Sergio Perez, care nu a reușit la rândul său să intre în ultima parte a sesiunii.

Grila este completată de: Kevin Magnussen, Valtteri Bottas, Pierre Gasly, Lance Stroll, Nyck de Vries, Logan Sargeant, Yuki Tsunoda și Zhou Guanyu.

Marele Premiu al Canadei este programat să înceapă astăzi la ora 21.00, ora României.

via Formula 1

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru