Formula 1: Mick Schumacher, pilot de rezervă și la McLaren

de Tiberiu Safta
Joi, 02.02.2023
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Mick Schumacher a fost anunțat ca pilot de rezervă al celor de la McLaren. Echipa britanică a ajuns la o înțelegere cu Mercedes, care prevede ca germanul să fie pilot de rezervă în cadrul ambelor echipe.

La sfârșitul sezonului trecut, Mick Schumacher a rămas fără un loc pe grila de Formula 1 după ce fosta sa echipă, Haas, a decis să-l înlocuiască pe german cu Nico Hulkenberg pentru sezonul 2023. Cu toate acestea, drumul lui Schumacher junior în Formula 1 nu se oprește, deoarece, mai devreme în acest an, germanul a fost anunțat ca pilot de rezervă al celor de la Mercedes.

Acum, rivalii de la McLaren au dezvăluit că același Mick Schumacher va fi pilot de rezervă și în cadrul echipei britanice. Acest lucru este posibil grație unei înțelegeri încheiate între McLaren și Mercedes, care este și furnizorul de unități de putere al echipei britanice.

Astfel, McLaren va avea doi piloți de rezervă pentru sezonul 2023. Alături de Schumacher în acest rol va fi și campionul spaniol din seria IndyCar Alex Palou. În acest an, piloții principali ai echipei McLaren sunt britanicul Lando Norris și australianul Oscar Piastri. Cel din urmă pilot este și debutant.

Noul sezon de Formula 1 va începe în primăvară.

Marele Premiu din Bahrain va fi prima etapă din noul sezon. Această cursă este programată în 5 martie.

via McLaren

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru