Formula 1 poate fi urmărită contracost pe site-ul Dolce Sport şi de clienţii altor reţele

de Daniel Popescu
Vineri, 14.03.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Postul de televiziune Dolce Sport, care deţine drepturile TV ale Formulei 1 pentru România, poate fi recepţionat de vineri pe internet şi de clienţii altor operatori în afară de Romtelecom pentru o taxă lunară de 5 euro, echivalentul a aproximativ 22 lei.

Esential 22 de lei este suma cu care poti vedea postul Dolce Sport pe internet daca nu esti abonat la serviciile de internet ale Romtelecom
Operatorul de telecomunicaţii Romtelecom a anunţat vineri disponibilitatea contra-cost a platformei de conţinut video DolceTV şi pentru clienţii altor furnizori de internet.

În urma acestei decizii, fanii Formulei 1 din România vor putea urmări calificările şi cursele de Formula 1 în direct pe site-ul DolceTV, prin accesarea postului Dolce Sport. Pentru accesul la platforma DolceTV din altă reţea de internet, Romtelecom oferă două tipuri de abonamente:

 abonament pentru o lună pentru 4 euro + TVA, adică 4.96 euro cu TVA, echivalentul a aproximativ 22 lei;

 abonament pentru o zi pentru 1.5 euro + TVA , adică 1.86 euro cu TVA, echivalentul a aproximativ 8 lei.

Plata taxei se poate face prin SMS sau online cu orice card bancar.

Romtelecom nu precizează pe site ce înseamnă "abonament de o zi", adică dacă este valabil o zi calendaristică sau 24 de ore de la momentul achiziţiei. Prin urmare, dacă apelezi la acest abonament, sfatul nostru este să îl cumperi cu o oră-două înainte de cursă.

De asemenea, postul Dolce Sport poate fi recepţionat şi pe smartphone-uri şi tablete prin intermediul aplicaţiei Dolce Mobile TV, tarifele pentru clienţii altor operatori de internet fiind similare.

Abonamentul (indiferent că este cel zilnic sau lunar) oferă acces la toate posturile Dolce Sport. Posturile pot fi urmărite în orice moment pe parcursul perioadei în care abonamentul este activ, astfel că oferă acces nu numai la Formula 1, ci şi la celelalte competiţii transmise de Dolce Sport, inclusiv WRC.

Clienţii serviciului de internet furnizat de Romtelecom beneficiază în continuare de acces gratuit la platforma DolceTV atât pe desktop, cât şi prin aplicaţia Dolce Mobile TV.

Metoda de achiziţionare a abonamentului

Automarket a testat sâmbătă platforma DolceTV din reţeaua unui alt operator de telecomunicaţii.

Pentru activarea abonamentului, primul pas este încărcarea contului cu bani prin SMS sau card bancar.

Există însă doar trei variante de încărcare, şi anume 5 euro fără TVA, 10 euro fără TVA şi 15 euro fără TVA. Prin urmare, indiferent de abonamentul ales, trebuie să plăteşti de fapt minim 5 euro fără TVA, adică 28 lei cu TVA, pentru încărcarea contului.

După încărcarea contului, trebuie să accesezi aceasta pagină de pe platforma DolceTV, acolo unde abonamentul şi tarifele sunt explicate în detaliu. În momentul realizării testului (sâmbătă, ora 07:50), pe aceasta pagină, în dreptul textului "Mai mult" a existat un buton "Cumpără". Prin apăsarea acestuia am fost informat că abonamentul pe o lună a fost activat. În cazul în care ai reuşit să te abonezi, poţi accesa direct postul Dolce Sport aici.

Din păcate, la ora redactării acestei părţi de articol (sâmbătă, ora 10:00), butonul "Cumpără" nu mai este disponibil pe pagina de prezentare a abonamentului, astfel că nu putem confirma dacă pachetul mai poate fi sau nu achiziţionat. 

Am urmărit calificările de sâmbătă prin platforma DolceTV. Calitatea imaginii a fost decentă, a sacadat ocazional, dar fără să fie deranjant. Depinde, probabil, şi de calitatea conexiunii la internet. În schimb, comentariul se aude mono, doar într-o boxă sau cască (casca stângă, în cazul meu), deşi sunetul de fundal este stereo.

Dolce Sport a anunţat la sfârşitul lunii februarie că a achiziţionat drepturile TV pentru România pentru Formula 1 pentru sezoanele 2014 şi 2015.

Calificările şi cursele vor fi transmise în direct şi vor fi comentate de Berti Panaiot şi Alexandru Dobai

Marele Premiu al Australiei la TV

Din cauza diferenţei de fus orar, Marele Premiu al Australiei se desfăşoară la primele ore ale dimineţii. Începând din acest sezon, drepturile TV ale Formulei 1 pentru România au fost preluate de Dolce Sport, însă calificările şi cursele pot fi urmărite în ţara noastră şi pe posturile de televiziune RTL, M1 sau RAI Uno. 

Eveniment Ziua Ora Transmisii TV
Antrenamente 1 vineri, 14 martie 03:30 -
Antrenamente 2 vineri, 14 martie 07:30 -
Antrenamente 3 sambata, 15 martie 05:00 -
Calificari sambata, 15 martie 08:00 Dolce Sport, RTL, M1, RAI Uno
Cursa duminica, 16 martie 08:00 Dolce Sport, RTL, M1, RAI Uno

▶ Formula 1 la TV, pe internet şi pe tablete în 2014: unde poţi vedea în direct cursele din Marele Circ

Sursa: Romtelecom. Via Sports Business

Comentarii (41)

  • Mai bine mai tarziu decat niciodata! O veste foarte buna intradevar si un tarif rezonabil pana la urma :)
    13 40
  • Cel mai bun era cand era la TVR..putea vedea tot romanu si de la bunica de la tara..pacat ca erau comentatorii aia..

    Si in perioada Digi a fost bine datorita difuzarii antrenamentelor si a emisiunii Grilei de start..

    Acum si cu o conexiune de net de la Romtelecom tot rau merge pt ca nu au netul atat de bun..

    Intrebarea ar fi: Daca platesti acel abonament de 1.5€, ai garantia unei transmisii decente?
    34 3
  • Pai mai bine platesc subscribtia respectiva la skysports si primesc tot coverage per evenimente . Este aceeasi suma si sincer calitativ sunt cel mai sus cei de la sky ! Full HD si 50FPS . Sa-si ia cine vrea , eu inca mai sper ca sa faca un subcontract RDS de la Dolce ! Poate cine stie vedem si noi pana la urma
    17 5
  • TVR-ul inainte de epoca Bonifaciu,da,de acord,dar cel mai tare cind erau transmisiunile Eurosport pina in 96
    16 2
  • pablo256r
    Doar pentru calificari si cursa 16 lei sau 22 lei /luna pentru o receptie pe internet ?
    Mda, este clar ca domnii de la RTC sint veniti de pe luna.
    Atat timp cat ei nu ofera spre vizionare antrenamentele le spun ADIO .... dar nu raman cu tine.
    9 0
  • Lucian M.
    La pretul asta, cum spunea si ingerulol, nu merita, mai bine vad pe RTL in reteaua Digi. Pai abonamentul meu net + cablu la Rcs e 89 lei pe luna si pt un singur post sa dau 22 lei pe luna?! Sa fim seriosi! Pt Sky as da si 50, dar pt Dolce in niciun caz.
    Oricum, merci de info!
    7 1
  • apacheF!
    F1 la TVR a fost un DEZASTRU,ca si la Digi,(din pacate)!
    4 29
  • Pentru 4E cu siguranta vom avea si HD, numai sa aveti net capabil sa incarce transmisia. Cred ca pt suma asta avem acces la toate posturile disponibile pe site-ul lor, numai A3 sa nu fie, ca se supara domnu Plesu :))
    Oricum, ma bucura decizia celor de la Dolce. Oameni deschisi la minte, nu ca astia de la Digi. O sa aflu duminica ce mi se ofera pentru 1,5E.

    @ingerulol Daca vrei sa vezi un post romanesc, platesti Dolce.
    3 21
  • Sa fiti voi ai dreacu Romtelecom cu Dolce alk vostru cand o sa va dau eu bani sa ingras conturile voastre de imbuibati :p.
    34 14
  • *al..scuze..scriu repede :).
    5 11
  • tariful de 5 euro se aplica pt curse in decurs de o luna s-au si pt toata grila de prog timp de 30 zile?
    3 10
  • nu toata lumea are abonament la dolce , ati dat-o in bara rds-rcs
    1 10
  • Ce rahat mare cu dolce asta mai bine era pe tvr1:(((((((
    9 1
  • Am platit 5 Euro. Am net de la UPC. Imi afiseaza pe DolceTV.ro ca am 5 Euro in cont si nu pot sa vad decat 10 secunde si se intrerupe.

    E o inselatorie. Nu cumparati !
    6 2
  • adrian
    Am ras de am crezut ca rămân strâmb când am văzut asa zisa oferta !!!
    Atunci când poți vedea pe net stream-uri la calitate HD având ca și comentatori vedete ale formulei 1 ca Damon Hill sau Marti Brundle pe cine credeți ca ar fi dispus sa plătească fie chiar și 5 bani găuriți pentru o transmisie Dolce sport de tot KaKatul !!!
    5 0
  • ma uit direct pe RTL-chiar daca nu inteleg germana-nu imi trebuie comentariu in romana!-sa aud toti cretinii de comentatori cum debiteaza in fel si chip...nu merci
    4 0
  • George05
    ingineru, ne poti da mai multe detalii despre Sky ?
    3 0
  • ete fas
    Merci, il vad gratis. Dar si asa tot sky f1 este mai bun.
    4 0
  • Tot e bine ca exista aceasta optiune. Alternativ pentru 25 de ron pe luna poti avea abonament la RDS si in grila in functie de zona unde locuiesti poti vedea F1 pe RTL sau M1.
    1 3
  • Marius
    @ingerulol da mai multe detalii despre SKYSports
    3 0
  • Catalin vasile
    Nu merge !!! Mi-au luat banii, mi-au dat un cod, m-am inregistrat, imi arata ca am 5 euro in cont dar.......SURPRIZA !!!! TREBUIE SA FII CLIENT ROMTELECOM ! Cand iti iau banii nu specifica nicaieri asta !
    7 0
  • @iulianimi uita de net cand e vorba de f1,ce te faci daca iti cere mailul si parola sa te loghezi si nu ti le accepta dar banii ti i-au luat,exista RTL mai sigur ,si cit de greu traduci "electronishe kapput"?
    5 1
  • hamilton abandon
    http://www.yourtv.to/online/live/fernsehen/stream/rtl.html
    in momentul asta urmaresc calificarile aici (RTL)
    6 0
  • hamilton abandon
    @Catalin vasile
    tu chiar ai crezut vreun moment ca romtelecomul te va lasa sa vezi ceva chiar daca ai platit? :)))
    asta e tactica lor, sa te jupoaie de bani si sa ofere servicii de caca, chiar daca ai platit pentru ele, acum fac chef pe banii tai :)))
    8 1
  • claudiu
    Eu am văzut calificările si q3 live pe sport stars pe tableta cu comentariu in limba engleza si a mers foarte bine. Este o aplicație de la Google play si o descărci gratuit.
    4 0
  • Abonamentul (indiferent ca este cel zilnic sau lunar) ofera acces la toate posturile Dolce Sport. Posturile pot fi urmarite in orice moment pe parcursul perioadei in care abonamentul este activ, astfel ca ofera acces nu numai la Formula 1, ci si la celelalte competitii transmise de Dolce Sport, inclusiv WRC.
    4 4
  • Din pacate, am constatat personal ca modalitatea de abonare este dificila. Mai intai trebuie sa incarci contul, dar singurele optiuni la plata cu cardul sunt 5 euro fara TVA, 10 euro fara TVA si 15 euro fara TVA. Prin urmare, indiferent de abonamentul ales, trebuie sa platiti de fapt minim 5 euro fara TVA, adica 28 lei cu TVA.
    Dupa incarcarea contului trebuie sa accesati pagina http://sport.dolcetv.ro/#pachete , acolo unde este descris abonamentul. In mod normal, trebuie sa existe un buton "Cumpara", chiar in dreapta textului "Mai mult". Eu am putut cumpara, insa in prezent observ ca butonul "Cumpara" a disparut.
    Am vazut calificarile prin platforma DolceTV. Calitatea imaginii este decenta, a sacadat ocazional, dar fara sa fie deranjant. Depinde, probabil, si de calitatea conexiunii la internet. In schimb, comentariul se aude mono, doar intr-o casca (casca stanga, in cazul meu), desi sunetul de fundal este stereo.
    Repet, in prezent butonul "Cumpara" a disparut si nu stiu daca puteti cumpara in alt mod acest abonament pentru Dolce Sport.
    0 3
  • pablo256r
    Aveti mai multe surse de F1 (inclusiv skysports) la rezolutie decenta aici:
    http://www.usagoals.tv/
    2 0
  • daniel.popescu ati adresat celor de la dolcesport sau aveti vreun informatie in legatura cu antrenamentele?Stiti cumva de ce nu le transmit?Vad ca tac si e deranjant!
    Multumesc anticipat pentru eventualul raspuns!
    5 0
  • Nu mai stiu de unde sa mai scoata bani jigodiile. Oricum rds-ul e cel mai bun. Nu fac reclama dar eu sunt multumit de ei. Ai rds, ai RTL si M1. Hai Hamilton!!!
    5 2
  • Silviu
    Inca o treaba de kkt, made in RO, gandita de oarece lacomi. Si totusi de ce sa dai 5 euroi munciti unora care nu stiu ce e ala bun simt.
    Pe internet e GRATIS.
    5 1
  • @george185: Pot sa-ti confirm ca Dolce Sport are drepturile TV pentru antrenamente, dar nu le va transmite deloc pe parcursul sezonului. Cel mai probabil, decizia a fost luata din cauza audientei scazute.
    0 8
  • pantazi alexandru
    de 25 de ani am vazut mereu formula 1 dar am ajuns sa va bateti joc de un popor intreg numai pentru foamea voastra de bani .
    atatia bani sa aveti de aici incolo cati va dau eu pentru asta.
    sa va fie rusine voua si televiziunii nationale , si guvernului ca va da voie .
    ar trebui sa va retraga licenta , puteati sa cereti bani cand puteati fi vazuti in toata tara , darsunt oameni care nu prin dolce si nici nu au calculator la ei va-ti gandit idiotilor.
    1 1
  • anonimus
    http://www.drakulastream.eu/motor-sports-live-streaming-video.html
    2 0
  • anonimus
    Puteti vedea F1 si alte sporturi fara probleme.
    Bafta :)
    2 0
  • solutia ideala: imagini HD de la dolce si comentariu audio din aplicatia F1 (ios / android) de pe bbc. inca mai sunt mici probleme cu aplicatia dar merita 10 E pentru tot sezonul
    2 0
  • blabla
    Comentariu foarte prost facut de cei de la DolceSport, era mai ok la DigiSport. Erau cazuri cand au repetat de minim 3 ori aceleasi chesti.
    2 2
  • Sa aveti parte doar voi la tariful acesta!
    0 2
  • dati pe rtl nu platiti fraierilor
    1 1
  • Acum vreti pe TVR ori sa faca Romtelecom subcontract cu Digi.. Nu v-a durut nicaieri cand RDS a pus mana pe drepturile de difuzare F1 in urma cu cativa ani. Romtelecom a dat banul de data asta, ce nu pricepeti? IPTV-ul de la Romtelecom merge incredibil de bine, evident, fibra optica costa ceva mai mult decat analogicul de rahat pe care-l au majoritatea abonatilor RDS...
    0 2
  • Prin achizitionarea acestui pachet sperati sa creasca numarul abonatilor , dar cred ca va inselati. A-ti facut un studiu de piata? Eu cred ca nu. Oricum sperati mai departe , pentru ca, nu-i asa ,"speranta moare ultima".
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru