Dolce Sport va transmite sezonul inaugural al competiţiei de monoposturi electrice Formula E

de Daniel Popescu
Joi, 21.08.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Postul de televiziune Dolce Sport a preluat drepturile de transmisiune pentru Formula E, competiţia cu monoposturi electrice a cărei ediţie inaugurală va începe în luna septembrie.

Esential 10 etape are sezonul inaugural al competitiei Formula 1
2 monoposturi va folosi un pilot pe parcursul unei curse de Formula E
3 secunde este intervalul de timp in care un monopost de Formula E ajunge la 100 km/h
Formula E, competiţia cu monoposturi integral electrice, va putea fi urmărită şi în România prin intermediul Dolce Sport. Postul de televiziune a anunţat joi preluarea drepturilor pentru transmisiile în direct ale celor 10 etape ale sezonului inaugural, care va începe în 13 septembrie cu runda programată la Beijing (China), iar cursele vor fi difuzate în direct.

Pe grila de start a competiţiei s-au aliniat numnerosi foşti piloţi din Formula 1, numele cele mai sonore fiind Jarno Trulli, Nick Heidfeld, Bruno Senna, Lucas di Grassi, Jermo D'Ambrosio sau Nelson Piquet Jr.

Unul dintre aspectele inedite este că piloţii vor schimba monoposturile la boxe după epuizarea energiei din baterii, întrucât acestea ar avea nevoie de prea mult timp pentru a fi reîncărcate. Un alt element atractiv este ca trei piloţi aleşi în urma unui vot al fanilor vor beneficia de un "boost" de putere timp de câteva secunde pe tur, un avantaj asemănător cu sistemul KERS folosit în Formula 1 începând din 2009.

După etapa de la Beijing, Formula E va ajunge şi în oraşe precum Buenos Aires, Miami, Monte Carlo, Berlin sau Londra.

Postul Dolce Sport este recepţionat de clienţii operatorilor de telecomunicaţii Romtelecfom şi NextGen, însă poate fi urmărit şi pe internet prin intermdiul platformei DolceTV sau a aplicaţiilor dezvoltate pentru dispozitivele mobile iPhone şi iPad şi smartphone-urile şi tablete cu sistem de operare Android.

▶ Formula 1 la TV, pe internet şi pe tablete în 2014: unde poţi vedea în direct cursele din Marele Circ

Dolce Sport deţine şi drepturile TV pentru România pentru Formula 1, Campionatul Mondial de Raliuri, GP2, GP3, Porsche Supercup şi Campionatul Naţional de Raliuri.

▶ Formula 1 poate fi urmărită contracost pe site-ul Dolce Sport şi de clienţii altor reţele

Via SportsBusiness

Comentarii (7)

  • Sint curios cum o sa se auda aceste monoposturi "Formula E".
    Daca in cursa cu motoare normale au un sosnor de aspiratoare de praf aici cred ca o sa auzi si adierea vantului.
    Nu cred ca va avea vreodata succes, cel putin nu ca si F1.
    4 10
  • Am mai spus!
    ponta fa si tu ceva si cu ajutorul renault adu formula e in BUCURESTI.
    Doar te dai automobilist! Poate ne punem si noi pe harta sportului auto.
    9 3
  • "Un alt element atractiv este ca trei piloţi aleşi în urma unui vot al fanilor vor beneficia de un "boost" de putere timp de câteva secunde pe tur"

    ce regula imbecila. Una de care ar avea nevoie Alonso, dar macar Bernie inca nu e atat de senil sa o faca si in F1
    4 1
  • Am mai spus,
    Ce treaba are politica cu motorsportul? Cand politicul se implica in sport, iese cum a facut Udrea la gala Bute, spalare de bani.

    Si apoi, cine naiba da banii pentru Formula E sau cine se uita la asa ceva la televizor? A scazut audienta pentru F1, de ce ar avea Formula E audienta? In Romania va mai fi si la ore tarzii.
    5 6
  • Pacat ca a luat Dolce drepturile de televizare, as fi avut un oarecare interes sa ma uit la aceasta competitie dar asta e. Cu siguranta nu o sa ma chinui sa ma uit pe net, pentru F1 se merita efortul dar pentru Formula E mai greu.
    1 0
  • Draga ferr1, politicul administreaza tot ce are un stat (cetatenii, solul, samd.). Eu solicit unui pasionat sa ne puna pe harta automobilismului sportiv, pentru ca are sanse, si credema stiu ce vorbesc. Poti vedea viitorul autovehiculelor? Daca da, vei sustine si tu ideea unui cicuit in bucuresti pentru F E. ...
    0 0
  • Și Look TV a preluat drepturile pentru Liga 1. Pe Digi nu se difuzează, iar la UPC, se percep, mai nou, 5 lei în plus.
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru