Formula 1 SUA: Charles Leclerc, pole în Texas! Verstappen, pe locul 6 după ce i s-a șters cel mai bun tur

de Tiberiu Safta, Foto: Red Bull Content Pool
Sambata, 21.10.2023
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Charles Leclerc a obținut un nou pole position pe Circuit of the Americas, circuitul care găzduiește Marele Premiu al Statelor Unite. Monegascul va pleca din prima poziție în grand prix-ul de duminică, în timp ce Max Verstappen este nevoit să se mulțumească doar cu poziția a 6-a pe grilă.

Formula 1 revine pe continentul american, unde se vor desfășura 4 curse în 3 țări diferite. Prima dintre acestea are loc în statul Texas, pe circuitul Circuit of the Americas, care găzduiește, încă din 2012, Marele Premiu al Statelor Unite. Pentru prima dată, această etapă va avea și cursă de sprint, ceea ce înseamnă că sesiunea principală de calificări a avut loc în ziua de vineri.

În urma calificărilor, Charles Leclerc a obținut pole position pentru cursa de duminică. Pilotul Ferrari a stabilit un timp de 1 minut și 34.723 de secunde, fiind mai rapid cu peste o zecime față de Lando Norris, care va pleca din prima linie. Pe locul 3 vine Lewis Hamilton, care va împărți a doua linie cu Carlos Sainz Jr.

Una din surprizele calificărilor a fost Max Verstappen, care nu a reușit să obțină pole-ul. Triplul campion mondial a avut, spre sfârșitul ultimei sesiuni de calificare, un timp marginal mai rapid decât cel stabilit de Leclerc. Însă, pilotul olandez a depășit limitele pistei în penultimul viraj, iar timpul său a fost șters.

Astfel, Verstappen va pleca doar de pe locul 6, în spatele lui George Russell, cel de-al doilea pilot Mercedes.

Cealaltă surpriză a sesiunii a fost Fernando Alonso, care a fost eliminat încă din Q1. Este pentru prima dată în acest sezon când spaniolul este eliminat după prima manșă de calificări. Dublul campion mondial va pleca în cursă doar de pe locul al 17-lea.

Clasamentul în urma calificărilor arată astfel: Leclerc (1), Norris (2), Hamilton (3), Sainz (4), Russell (5), Verstappen (6), Gasly (7), Ocon (8), Perez (9), Piastri (10), Tsunoda (11), Zhou (12), Bottas (13), Magnussen (14), Ricciardo (15), Hulkenberg (16), Alonso (17), Albon (18), Stroll (19) și Sargeant (20).

Urmează sesiunea de calificare pentru cursa de sprint. Shootout-ul va începe azi de la ora 20:30, ora României, iar cursa de Sprint va începe la ora 1:00 noaptea, ora noastră.

via Formula 1

Comentarii (5)

  • E campion, s-a relaxat probabil doar în subconștient. Diseară v-a căuta să se impună.
    44 63
  • bobita
    @^ , nu poţi fi atât de pupincurist! toţi piloţii fac, uneori, greşeli. Ai grijă la limba română, că nici Verstapen nu te poate ajuta...
    63 55
  • @bobita
    :)))))) bina bună aia cu limba română.
    30 56
  • N-am înțeles pe cine pup. Da, toți piloții mai greșesc. Limba Română este în siguranță, chiar dacă unii n-o cunosc sau n-o folosesc corect. „Meserie te halesc da... n-am scule” Problema e că acum se găsesc scule da... nu știu ce să fac cu ele. Psihanaliză îmi trebuia mie! Așa-mi trebuie!
    45 55
  • Polpozișă
    Totul s-a terminat cu bine pentru Hamilton, descalificat. :)))))))))))))
    49 61

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru