Formula 2: Marinescu, locul 7 în prima cursă de la Paul Ricard

de Daniel Popescu
Sambata, 21.07.2012
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Mihai Marinescu a obţinut locul şapte în prima cursă de Formula 2 de pe circuitul de la Paul Ricard.

Esential 129 de puncte a acumulat Mihai Marinescu in clasamentul general
40.5 puncte ikl separa pe Mihai marinescu de liderul Luciano Bacheta
Pilotul român Mihai Marinescu a avut o prestaţie decentă în prima cursă de Formula 2 de pe circuitul de la Paul Ricard din Franţa, însă nu a reuşit să progreseze semnificativ faţă de poziţia de la start. Plecat de pe locul al optulea al grilei, braşoveanul în vârstă de 23 de ani a avut un start excelent în care a câştigat două poziţii.

Chiar dacă intrarea imediată a Safety Car-ului pe circuit în primul tur în urma unui acroşaj intre Plamen Kralev şi Alex Fontana l-a împiedicat să continue asaltul, la reluarea cursei el nu a reuşit să ţină pasul cu rivalii.

Presat din spate câteva minute, Marinescu a fost depăşit în turul 9 de Christopher Zanella după ce elveţianul a scurt-circuitat o şicană, iar apoi i-a cedat poziţionat pentru a nu fi penalizat, pierzând în acest fel şi locul şapte în favoarea lui Kevin Mirocha.

Acesta din urmă a reuşit să-l depăşească pe Marinescu în turul 12, iar până la final românul nu a mai avut emoţii că va mai coborî în ierarhie.

Urmareste Automarket
Pentru rezultatul obţinut în cursa de sâmbătă, Marinescu a primit 6 puncte care l-au ajutat să rămână pe locul trei în clasamentul general. El l-a devansat cu un singur punct pe Zanella, însă a fost depăşit cu 10 puncte de elveţianul Matheo Tusher, care a devenit sâmbăta cel mai tânăr câştigător de cursă din istoria Formulei 2.

Cea de-a doua manşă a etapei de Formula 2 de la Paul Ricard va avea loc în cursul zilei de duminică după următorul program:

Eveniment Ziua Ora Transmisii TV
Calificari 2 duminica, 22 iulie 10:40
Cursa 2 duminica, 22 iulie 15:30 Sport.ro

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru