FOTA nu renunta la inscrierea conditionata in 2010

De Daniel Popescu
Publicat Miercuri, 10.06.2009
FOTA a transmis forului mondial ca nu este dispusa sa renunte la conditiile formulate pentru inscrierea in sezonul 2010, insa FIA sustine ca cele doua parti au inregistrat progrese in privinta negocierilor.

Cele 8 echipe din cadrul FOTA au transmis marti un comunicat oficial forului mondial, dupa ce Max Mosley a solicitat luni organizatiei sa renunte la conditiile formulate anterior pentru inscrierea in sezonul urmator al Formulei 1.

Nicio parte a scrisorii trimise de FOTA catre FIA nu a fost facuta publica, iar echipele au refuzat sa comenteze in vreun fel continutul acesteia.

Totusi, potrivit unor surse apropiate situatiei, FOTA a specificat clar ca nu intentioneaza sa renunte la conditiile formulate anterior legate de semnarea unui Acord Concorde pana pe 12 iunie si renuntarea la implementarea unui buget maxim anual incepand din 2010.

Pe de alta parte, FOTA a facut propuneri clare in privinta regulamentului, iar FIA a dezvaluit ca situatia dintre cele doua parti s-a ameliorat. "FIA a primit o scrisoare si mai multe atasamente de la FOTA, iar continutul nu este in intregime negativ. In prezent examinam detaliile", a declarat un purtatior de cuvant al FOTA.

De altfel, organizatia echipelor nu a dorit sa adopte un ton agresiv in scrisoare, mai ales ca si aceasta isi propune reducerea drastica a costurilor.

Pe de alta parte, cea mai importanta problema pentru FOTA ramane modul in care este guvernat sportul, acesta fiind si motivul pentru care organizatia preseaza semnarea unui nou Acord Concorde.

Potrivit unor informatii neoficiale, echipele membre FOTA se vor reuni miercuri, urmand ca acestea sa ofere ulterior detalii oficiale despre situatia curenta in privinta sezonului 2010.

FIA va anunta vineri, 12 iunie, numele echipelor acceptate sa concureze in sezonul 2010 al Formulei 1.

Via | Autosport | F1-Live

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru