FOTA se aliaza cu Ecclestone pentru salvarea Formulei 1

De Daniel Popescu
Publicat Luni, 13.07.2009
Echipele FOTA intentioneaza sa ajunga la o intelegere in privinta Acordului Concorde cu detinatorul drepturilor comerciale ale competitiei, pentru a forta mana FIA sa semneze documentul.

Dupa ce relatiile dintre FOTA si FIA s-au racit brusc pe parcursul saptamanii trecute, echipele fac tot posibilul pentru a ajunge la o intelegere prin care viitorul Formulei 1 sa fie asigurat.

Nemultumita ca ar putea pierde foarte multi bani in cazul in care echipele ar organiza o competitie paralela, compania CVC, cea care detine drepturile comerciale ale Formulei 1, este decisa sa ia atitudine si sa formeze front comun cu FOTA impotriva lui Max Mosley.

In acest sens, echipele se vor reuni miercuri pentru a semna documentele referitoare la reducerea costurilor pentru urmatoarele sezoane, urmand ca pe parcursul saptamanii viitoare sa se intalneasca cu reprezentatii companiei CVC, printre care se afla si Bernie Ecclestone, pentru a semna noul Acord Concorde.

Odata ce FOTA va semna Acordul Concorde cu compania CVC, documentele vor fi trimise pe adresa FIA, decizia forului mondial in privinta acestuia urmand sa fie vitala pentru viitorul Formulei 1. Potrivit unor surse apropiate situatiei, FOTA si CVC vor informa FIA ca, in cazul in care refuza semnarea Aciordului Concorde, cele doua parti vor colabora pentru organizarea unui campionat separat.

In cazul crearii unei competitii paralele impreuna cu CVC, FOTA ar fi avantajata de intelegerile prinvind drepturile TV, care reprezinta o sursa esentiala pentru bugetul team-urilor.

Desi presa britanica a sustinut in weekend ca CVC vrea sa reduca semnificativ cota de influenta de care se bucura Bernie Ecclestone, informatiile au fost negate chiar de acesta. In plus, Ecclestone sustine ca noul Acord Concorde ar putea fi semnat chiar miercuri.

"Orice poveste care sugereaza ca plec este falsa. Nu stiu de unde vin zvonurile", a declarat el. Sper sa am un Acord Concorde semnat pana miercuri. Max Mosley va fi fericit cand vom rezolva problema. El va fi obtinut tot ce si-a dorit, inclusiv un nou acord si reducerea costurilor. Atunci va fi in postura de a face ce a spus si de a renunta la functie. Dar in ceea ce ma priveste, eu voi fi prin preajma in viitor", a precizat Ecclestone.

Via | Autosport

Comentarii (2)

  • atrentie !
    Ce scrieti voi aici, despre masurile de reducere a costurilor, este dorinta lui Bernie si nu a celor de la FOTA. Bernie a spus ca miercuri va fi o reuniune cu FOTA si se va semna un nou acord Concorde, in formatul propus de FOTA.
    0 0
  • FOTA se aliaza cu Ecclestone pentru salvarea F1
    Poate ca acum odata cu semnarea un nou acord Concorde chiar vor salva Formula1. Iar partile se vor impaca.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru