FOTA solicita stabilitatea regulamentului tehnic

De Daniel Popescu
Publicat Vineri, 12.06.2009
FOTA a solicitat prin vocea vicepresedintelui John Howett stabilitatea regulamentului tehnic pentru ca echipele membre organizatiei sa concureze in sezonul 2010 al Formulei 1.

Echipele FOTA au primit un ultimatum de 7 zile din partea FIA pentru a renunta la conditiile atasate inscrierilor pentru sezonul 2010, in caz contrar acestea urmad sa fie excluse din campionat.

Desi implementarea unui buget maxim este principalul element constituent al conflictului dintre cele doua parti, John Howett, vicepresedintele FOTA, a dezvaluit ca echipele sunt ingrijorate de schimbarile repetate ale regulamentului tehnic.

"Ceea ce vrem in primul rand este o guvernare de bun-simt, astfel incat regulamentele sa nu fie schimbate vrand-nevrand. Iar in al doilea rand simtim cu adevarat ca exista un risc privind controlul judiciar al aspectului finaciar in stabilirea regulamentului sportiv si al campionului", a declarat britanicul pentru postul de radio BBC Radio 5 Live.

Howett sustine ca FOTA nu vrea sa preia controlul absolut asupra competitiei, insa afirma ca echipele curente trebuie sa aiba un cuvant de spus in privinta viitorului Formulei 1. "Nu este vorba despre putere si despre controlarea sportului de catre FOTA.

Spunem doar ca vrem o guvernare corecta si echilibrata", a adaugat el.

Conflictul dintre FOTA si FIA dureaza deja de cateva luni, iar atentia publicului s-a indepartat treptat de la evenimentele de pe circuit prin prisma numeroaselor controverse pe aceasta tema. Howett a admis ca este regretabil ca acest conflict tine capul de afis al presei internationale. "Suntem cu totii foarte tristi ca nu ne concentram la curse si la elemente incitante ale Formulei 1, iar eu cred cu adevarat ca ambitia FOTA este de a imbunatati F1 pe termen lung", a mai precizat Howett.

Via | Autosport

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru