GALERIE FOTO: Deflectoarele noilor monoposturi pentru 2010

De Daniel Popescu
Publicat Luni, 01.02.2010
Automarket va prezinta o galerie foto inedita cu deflectoarele utilizate de cele sapte echipe prezente luni pe circuitul de la Valencia.

Ferrari, McLaren, BMW-Sauber si Renault si-au lansat noile monoposturi de Formula 1 la finalul saptamanii trecute, insa niciuna dintre ele nu a prezentat fotografii cu spatele monopostului.

Masura a fost luata in corpore pentru a ascunde configuratia dublului deflector, componenta care a produs cel mai mare scandal din punct de vedere tehnic in sezonul precedent.

Lucrurile s-au limpezit insa luni cu ocazia primei zile de teste de pe circuitul de la Valencia, cand fotografii au avut ocazia de a imortaliza dublul-deflector al tuturor celor sapte echipe prezente pe circuit. Conform fotografiilor alaturate, se remarca faptul ca echipele au optat pentru solutii radical diferite, in contextul in care interpretarea regulamentului tehnic al acestei componente este destul de ambigua. Pe de alta parte, se observa ca dublul-deflector utilizat de Toro Rosso este similar cu cel folosit anul trecut de Red Bull Racing.

Iata configuratia deflectoarelor celor sapte echipe prezente la Valencia:

BMW-Sauber

BMWSauber_diffuser

Ferrari

Ferrari_diffuser

McLaren Mercedes

McLaren_diffuser

Mercedes GP

Mercedes_diffuser

Renault

Renault_diffuser

Toro Rosso

ToroRosso_diffuser

Williams

Williams_diffuser

Comentarii (5)

  • dupa cum spuneam
    tot la Williams mi se pare cel mai simplu ca sa zic asa. In schimb ce e la Mercedes e nebunie curata. Ala e cvadruplu deflector :)
    0 0
  • Deflectoarele@McLaren
    Crezi ca dupa ochi poti sa-ti dai seama care e mai bun? Sa nu uitam atunci cind BMW a facut un nas la monopost ( ca nimeni) toti ziceau ce marfa e , ce frumos doar ca nu prea era util (frumusetea e interpretabila simplitatea e frumustet stilizata si aerodinamicitatea e fizica)
    0 0
  • deflectoare
    Interesanta varianta Ferrari, F10 pare a avea cel mai amplu deflector.
    0 0
  • hmm...
    nu stiu cat mult vor fi avantajati cei de la mclaren si cei de la mercedes gp ...sunt imense si complexe in acelasi timp...in scimb ,ferrari, inventivi ca-n totdeauna... :)
    0 0
  • @ styopka
    Poti sa imi arati unde am zis eu care e mai bun? Am facut o comparatie vizuala la cum arata si atat.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru