GALERIE FOTO: Iată noul monopost Lotus E20 pentru sezonul 2012!

De Daniel Popescu
Publicat Duminica, 05.02.2012
Lotus a publicat duminică primele imagini oficiale cu noul monopost E20, cu care speră să ameninţe plutonul fruntaş al Formulei 1 în sezonul 2012.

Lotus, echipa care până în sezonul precedent a concurat sub numele Renault, a prezentat duminică seară pe noul său site de internet primele imagini oficiale cu noul monopost E20.

Botezat astfel pentru a simboliza monopostul cu numărul 20 construit la fabrica echipei de la Enstone, Marea Britanie, E20 reprezintă soluţia inginerilor pentru ca britanicii să facă uitat sezonul 2010 şi să încerce să termine cât mai des pe podium în luptele cu echipele de top.

Deloc surprinzător, şi monopostul E20 beneficiază de nasul inestetic, uşor mai coborât decât restul şasiului, pentru a putea corespunde noului regulament tehnic.

Acelaşi tip de nas au şi monoposturile Ferrari, Caterham şi Force India, astfel că McLaren este singura echipă care a reuşit să găsească o soluţie mai elegantă la această problemă.

Totuşi, designul partii frontale este mai elegant decât al Scuderiei Ferrari, reprezentând o soluţie de mijloc între cea a italienilor şi cea a rivalilor de la McLaren.

Alte noutăţi tehnice se remarcă la sistemul de evacuare, care a căpătat un aspect mult mai tradiţional după schimbarea regulamentului tehnic, care prevedere numeroase restricţii pentru evacuarea gazelor de eşapament.

Lotus a publicat şi un material video de peste 20 de minute cu povestea lansării noului monopost E20, care se axează preponderent pe revenirea lui Kimi Raikkonen în Formula 1 după o absenţă de două sezoane:

Comentarii (5)

  • Lotus
    Pssss!!! Anti-ferrari-stilor, faceti-va ca nu vedeti o alta echipa ce beneficiază tot de un nasul inestetic, usor mai coborat decat restul sasiului, pentru a putea corespunde noului regulament tehnic. Iar pt.tine, Mclaren_Mircea_1984, practicant de "sodomie de specie"(asta fiindca ai placerea imensa de a pupa-n cur "maimuta" aia a ta) am si pt.tine un mesaj: Uuuu-Aaaa!!!Uuuu-Aaaaa!!! Traducere: prefa-te si tu ca nu vezi! =))
    14 16
  • gabiiordache
    BV
    6 4
  • G. Filip
    Ie remake RBR
    Cel putin la nas este identica aproape cu RBR din 2009 dar poate e solutia care pare cea mai normala. Inseamna ca McLareen si Ferrari nu se tin de bancuri daca au ales alte solutii. Devine interesant
    4 3
  • alonso
    ferrari
    Tot Ferrari arata mai bine si are solutii mai originale
    4 10
  • old school
    mai lipseste un lucru de pe monopost, sa aduca in totalitate cu Lotusul din anii '70 si '80: "John Player Special" :)
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru