GALERIE FOTO: Noul monopost Force India pentru sezonul 2010

De Daniel Popescu
Publicat Marti, 09.02.2010
Force India a publicat marti primele fotografii oficiale cu noul monopost VJM003 pentru sezonul 2010 al Formulei 1.

Force India este una dintre ultimele echipe care a prezentat oficial monopostul cu care spera sa inregistreze noi progrese in sezonul urmator al Formulei 1.

Echipa patronata de indianul Vijay Mallya a preferat sa lanseze noul monopost in cadrul unui eveniment organizat exclusiv pe internet, fara prezentarea noului VJM003 in fata reprezentatilor presei.

La fel ca si celelalte echipe din F1 cu exceptia celor de la BMW-Sauber, nici Force India nu a dezvaluit fotografii cu spatele monopostului, cel mai probabil pentru a masca configuratia dublului-deflector. Imaginile demonstreaza insa ca indienii au adoptat o carcasa de motor mai lunga decat cea din sezonul precedent si asemanatoare cu designul pentru care a optat si McLaren Mercedes.

De asemenea, echipa a confirmat trendul de a implementa un nas foarte inalt pentru VJM003, dupa rezultatele bune obtinute anul trecut de Red Bull Racing cu aceasta configuratie. Nu in ultimul rand, placutele exterioare aripii fata beneficiaza de un design extravagant, cel mai probabil pentru a redirectiona in mod optim fluxul de aer ca urmare a ingustarii pneurilor fata incepand din acest an.

Monopostul Force India VJM003 va fi pilotat de Adrian Sutil si Vitantonio Liuzzi, in timp ce Paul di Resta indeplineste rolul de pilot de rezerva.

Echipa va testa pentru prima oara noul monopost in cadrul sesiunii de evaluare ce incepe miercuri pe circuitul de la Jerez.

Via | Force India

Comentarii (3)

  • Force India
    Un monopost frumos desenat, elaborat.Sa-l vedem pe circuit.
    0 0
  • NeoGalaxy
    @Botul
    Botul asta inalt, este foarte folositor pe circuite de viteza, cred.
    0 0
  • sa;ut
    e leit McLaren!
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru