GALERIE FOTO: Rosberg conduce testele pe ploaie de la Jerez

De Daniel Popescu
Publicat Miercuri, 10.02.2010
Nico Rosberg a stabilit cel mai bun timp in dimineata primei zile de teste de la Jerez, sesiunea fiind afectata permanent de ploaie.

Cea doua doua sesiune de teste din aceasta iarna a debutat miercuri pe circuitul de la Jerez cu lansarea noului monopost Red Bull Racing pentru sezonul urmator.

Programul celor 10 echipe prezente in paddock a fost afectat insa dupa numai o ora de o ploaie care s-a intetit odata cu trecerea timpului. Din acest motiv, pilotii au fost nevoiti sa iasa pe circuit cu pneuri de ploaie extrema, astfel timpii realizati in aceasta dimineata vor fi si mai greu de analizat.

Aflat la debutul pe circuit, noul monopost Red Bull RB6 a suferit o scurgere de ulei, fortandu-l pe Mark Webber sa se opreasca pe circuit. Sesiunea de teste a fost intrerupta timp de peste 20 de minute pentru a permite comisarilor sa indeparteze monopostul, astfel ca programul echipelor a fost inca o data bulversat.

De asemenea, monopostul Virgin Racing nu si-a facut inca aparitia pe circuit, desi echipa este prezenta in garaj alaturi de pilotul Timo Glock.

Din punct de vedere al timpilor realizati pe circuit, Nico Rosberg a fost cronometrat cu 1:20.927 in primele minute ale sesiunii, cand circuitul era inca uscat, iar ulterior ierarhia nu a suferit schimbari majore ca urmare a aparitiei ploii.

Iata clasamentul complet al diminetii:

 Loc  Pilot  Echipa  Timp  Tururi
 1  Rosberg  Mercedes GP  1:20.927  24
 2  Buemi  Toro Rosso  1:21.031  39
 3  Hulkenberg  Williams  1:22.243  55
 4  Alonso  Ferrari  1:22.895  34
 5  Kobayashi  BMW-Sauber  1:23.287  24
 6  Button  McLaren  1:24.947  38
 7  Liuzzi  Force India  1:24.968  29
 8  Petrov  Renault  1:25.440  9
 9  Webber  Red Bull  1:26.502  47
 10  Glock  Virgin  fara timp  0

 

Vom reveni cu clasamentul final al primei zile de teste de la Jerez in aceasta dupa-amiaza.

Taguri: Jerez, teste

Comentarii (3)

  • rosberg
    adica numai el a testat pe uscat ?
    0 0
  • NeoGalaxy
    @Pozele
    Pozele 5-6 arata monopostul Virgin pe circuit... daca nu ma inseala... vederea.
    0 0
  • salutare
    din cate am inteles,toaa zia a fost ploaie pe pistaa,la inceptul zilei mai putin pe urma din ce in ce mai mult,iar Rosberg a iesit si a facut cel mai rapid tur la unul dintre primele sale ture,pe urma vremea s-a stricat pentru restul zilei,iar turele facute erau doar pentru setari sau pentru verificari aerodinamice,ca in cazul McLaren,desi la un momentdat Button facuse cel mai rapid tur pe ploaie,urmat de acelaasi Rosberg la 0.79 de s distanta.Nu inteleg,daca tot se doreste ca Formula 1 sa prinda in ASIA si pe circuitele noi,de ce nu se duc acolo sa testeze masinile si asa e o vreme mult mai buna ca in Europa!
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru