Gascoyne, încântat de fiabilitatea noului monopost Caterham

De Daniel Popescu
Publicat Luni, 13.02.2012
Mike Gascoyne a lăudat fiabilitatea noului monopost Caterham, mai ales că echipa a utilizat în premieră sistemul KERS.

Caterham a fost prima echipă care şi-a prezentat noul monopost CT01 pentru sezonul 2012 în faţa publicului, iar săptămâna trecută a efectuat un test de patru zile pe circuitul de la Jerez.

Directorul tehnic Mike Gascoyne şi-a exprimat satisfacţia pentru fiabilitatea noului monopost, în condiţiile în care Caterham ocupă locul trei într-un top al celor mai mulţi kilometri parcurşi la Jerez, iar echipa a utilizat în premieră absolută sistemul KERS.

"Cred că putem fi foarte mulţumiţi de cum a decurs primul test. Cu excepţia unei probleme în prima zi, monopostul a rulat fără eroare pe parcursul întregului test, ceea ce reprezintă un tribut real pentru munca depusă de întreaga echipă. Am parcursul întregul program de teste, am lucrat cu KERS pentru prima oară, iar pentru mine a fost probabil cel mai bun prim test în care am fost implicat pe parcursul carierei mele", a declarat britanicul.

Caterham nu a impresionat însă din punct de vedere al timpilor realizaţi pe circuit, ocupând frecent ultima poziţie între cele nouă echipe care au utilizat noile monoposturi.

Gascoyne susţine însă că echipa a mizat pe fiabilitate, urmând să aducă noi update-uri aerodinamice pentru performanţă la cea de-a doua sesiune de teste de la Barcelona.

"La Jerez am utilizat maşina mai degrabă conservator, dar pentru testul următor vom aduce update-uri aerodinamice, iar în al treilea test intenţionam să utilizăm specificaţiile finale pentru prima cursă. În ansamblu, suntem într-o poziţie mult mai bună înaintea sezonului decât am fost până acum, aşa că primul obiectiv a fost atins", a încheiat el.

Via | ESPNF1

Taguri: Caterham, Gascoyne

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru