Giedo van der Garde a câştigat în instanţă dreptul de a concura pentru Sauber

de Daniel Popescu
Miercuri, 11.03.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Giedo van der Garde a câştigat procesul prin care solicită respectarea contractului semnat cu Sauber pentru sezonul 2015. Olandezul are astfel dreptul să concureze pentru echipă, deşi Sauber are deja contracte cu alţi doi piloţi, Felipe Nasr şi Marcus Ericsson.

Van der Garde are dreptul de a concura pentru echipă în întreg sezonul 2015, nu numai în Marele Premiu al Australiei.

Justitia australiana
Giedo van der Garde a fost pilotul de rezervă al echipei Sauber în sezonul 2014, iar în timpul anului elveţienii au activat o opţiune prin care olandezul a devenit pilot titular al echipei pentru 2015.

Cu toate acestea, o serie de dificultăţi financiare au forţat Sauber să semneze contracte cu Marcus Ericsson şi Felipe Nasr, care beneficiază de un sprijin mai puternic din partea sponsorilor. În acest context, Sauber i-a reziliat unilateral contractul lui van der Garde, iar olandezul a dat echipa în judecată, considerând că elveţienii nu aveau dreptul să procedeze în acest mod.

▶ Avancronică F1 2015: Sauber - mai rău nu se poate

Justiţia australiană a decis că van der Garde are un contract valabil cu Sauber şi că astfel are dreptul de a concura pentru echipă "în întreg sezonul 2015, nu numai în Marele Premiu al Australiei".

Nu putem însă să punem în pericol siguranţa echipei noastre prin aducerea unui pilot nepregătit.

Monisha Kaltenborn
Sefa Sauber
Sauber a anunţat că a făcut deja apel la această decizie şi susţine că van der Garde ar reprezenta un pericol de securitate dacă ar concura în Australia.

"Suntem dezamăgiţi de decizie şi avem nevoie de timp pentru a înţelege impactul pe care îl va avea pentru startul sezonului.

Nu putem însă să punem în pericol siguranţa echipei noastre sau a oricărui alt pilot de pe grilă prin aducerea unui pilot nepregătit într-un monopost care a fost adaptat pentru cei doi piloţi titulari", a precizat Monisha Kaltenborn, şefa echipei Sauber.

În replică, Tom Clarke, avocatul lui van der Garde, afirmă că Sauber poate adapta monopostul pentru pilotul pe care îl reprezintă. "Echipele sunt foarte flexibile pentru a face ajustări pentru orice pilot. Sauber are abilitatea de a înlocui unul dintre piloţi cu van der Garde fără a încălca actualele contracte", a explicat el.

Apelul echipei Sauber va fi judecat joi la ora locală 9:30, ora 0:30 în România.

Via Autosport, Sauber, James Allen

Comentarii (5)

  • ce mizerii ...
    acesta este Formula 1 in 2015?
    16 1
  • pai si daca este un pilot nepregatit si ar pune in pericol ceilalti piloti de pe grila cum voi cei de la Sauber ati semnat in prima instanta cu el. Suna a vrajeala ieftina declaratia de mai sus
    17 1
  • @eu: Au spus ca e un pericol in ideea ca van de Garde nu a participat la setarea masini de anul acesta si nu cunoaste comportamentul acesteia.
    4 1
  • Adevarul este ca pun un sofer de autoturism cu permis categoria B sa conduca un monopost de formula 1 ca sa nu se obisnuiasca cu setarile masinii. Hai, serios? Conteaza banul si ceilalti 2 aduc multi bani.
    10 0
  • artist emerit
    dupa cum spunea si timo glock: "Cei care conduc F1 ar trebui sa invete cate ceva si sa schimbe abordarea. banii sunt totul, iar piloti geniali sunt lasati pe afara (nu e cazul lui Van der garde, dar vezi cazul kevin magnussen ori Robin Frijns)". F1 a devenit o mizerie.
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru