Glock dezvaluie momentele dificile de la Interlagos

De Daniel Popescu
Publicat Miercuri, 07.01.2009
Timo Glock a marturisit ca a avut parte de doua saptamani foarte dificile dupa ultima cursa a sezonului, care a decis practic destinatia titlului mondial.

Lewis Hamilton si-a trecut in cont primul titlu mondial la finalul unei curse palpitante pe circuitul de la Interlagos. Pilotul echipei McLaren l-a depasit in ultimul viraj pe Timo Glock, germanul fiind mult mai lent intrucat era echipat cu pneuri de uscat pe pista umeda.

Totusi, pilotul Toyota a fost acuzat vehement ca si-a cedat pozitia in mod deliberat pentru a-i permite lui Hamilton sa obtina titlul.

"Cand am vazut reactia tuturor a fost foarte dificil sa inteleg. Chiar si urmatoarele doua saptamani au fost foarte grele", a declarat Glock pentru postul de radio Onda Cero.

Totusi, el a negat orice implicare in stabilirea noului campion mondial. "Am pilotat ca pe gheata, dar decizia de a nu schimba pneurile a fost buna, pentru ca am terminat cu o pozitie mai sus decat daca as fi inlocuit cauciucurile", a adaugat germanul. "Mi-am facut propria cursa si nu am avut niciun interes sa ma implic in lupta pentru titlu. Dupa cursa, cand toti jurnalistii au venit dupa mine, am inceput sa ma intreb daca depasirea l-a facut campion pe Hamilton.

Dar in timpul cursei nu am avut idee pe ce loc sunt, nu stiam nici ce fac Hamilton sau Felipe Massa".

Comentarii (17)

  • asa e
    la cati bani ai primit e buna si minciuna asta, poate te vad la anul la mclaren
    0 0
  • tztztz
    mai bine sa taca....cand am inceput sa uitam vine el cu varianta lui....in locul lui as tacea
    0 0
  • @
    sunteti frustrati ca massa nu a luat campionatul atata tot .
    0 0
  • @ Cred
    Cred ca nu va prea pricepeti la Formula 1 si la ce inseamna o cursa de Formula 1. Pilotii chiar nu au de unde sa stie ce si cum se intampla pe circuit.Echipele pot sa i tina la curent cu evenimentele si doar de la boxe se iau hotararile, deci parea mea este ca nu Glock a luat hotararea. Daca s-a luat o hotarare ca Toyota sa il ajute pe Hamilton atunci echipa a hotarat asta.
    0 0
  • Of, of ...
    Of, of, inca nu a trecut frustrarea ferraristilor. Daca Massa nu a fost in stare sa castige campionatul cu tot ajutorul dat de FIA, Bernie si Kimi... lasa ca ati gatit voi repede vinovatul, pe Glock. Pai nu vedeti ca sunteti penibili ?? Daca vroia sa-l ajute pe Hamilton, intra la boxe pentru schimbul de pneuri si gata. Iar despre faza cu banii care i-ar fi luat Glock tot asa de bine putem spune ca a luat si Viţelul ca sa-l depaseasca pe Hamilton. Mai mult ca sigur Glock habar nu a avut de ceea ce se intampla pe pista, si aici ma refer la pozitii si timpi. Asa ca imi este aproape imposibil sa cred ca el sau Toyota au avut timp sa-si faca o strategie si sa o mai puna si in practica in acele cateva secunde.
    Asa ca mai bine va uitati in ograda voastra decat sa cautati vinovatii unde nu sunt.
    0 0
  • corect
    aici tot cu bunul simt avem treaba:),cautam mereu solutiile cele mai complicate in loc sa le vedem pe cele corecte,simple.Nu sunt fan Hamilton,dar,merita sa ia tittlul, si a facut-o de o maniera care e mai presus de orice dubiu.Fan Alonso fiind;)..
    0 0
  • SUBSCRIU, adidor77...
    ...mi se pare simplu si chiar f logic ce spui, doar ca... stii cum e, unora le e mai greu sa digere o ratare!
    0 0
  • Atat s-a putut pe ploaie cu slick-uri
    Glock nu are nici o contributie voita, intentionata in numirea campionului.
    Din pozitia in care era, echipa a considerat ca ramanand pe pista cu pneuri de uscat poate intra in puncte ceea ce a si facut intrucat toti cei din fata lui au intrat la standuri pentru schimbarea anvelopelor, iar Glock a reusit sa castige un loc cu manevra asta. In ultimul tur - pista era foarte uda si aici a pierdut foarte mult timp, exact aceiasi loterie s-a intamplat si in Belgia cand intre ultimul viraj si linia de sosire(practic vreo 200m) Alonso cu pneuri de ploaie a recuperat 2 pozitii pentru ca cei din fata lui, echipati cu pneuri de uscat, nu reuseau sa se urneasca din loc pierzand aderenta.
    Massa a pierdut campionatul din cauza fiabilitatii precare a monopostului Ferrari.
    Intrun fel ar fi fost mai corect ca Massa si Mclaren sa castige campionatele.
    0 0
  • Iar incep fanii ferari comentariile?
    Inca nu ati uitat?
    0 0
  • ctlnmihai
    glock
    Daca glock a vrut k hamilton sa castigecampionatul atunci trebuie sa-i respectam optiunea .asa cum alonso si-a declarat simpatia ptr. massa la momentul respectiv ,nu vad dc glock n-ar fi trebuit sa-l ajute pe hamilton.Ar trebui comentat mai mult sprijinul acordat echipei ferrari de-a lungul sezonului 2008 de catre Fia decat aceasta ultima cursa.McLaren a fost echipa mai buna chiar daca n-a luat titlul la piloti,daca tinem cont si de faptul k au fost penalizati cu 100 de milioane $.Sa pleci cu un dezavantaj asa de mare e ceva :D
    0 0
  • ....
    Ar trebui ca unii dintre fanii McLaren sa nu se mai "incordeze" asa tare. Daca Massa ar fi castigat campionatul in urma unei depasiri de acest gen, probabil ca ati fi blestemat si astazi. Nu-mi pot explica nici acum de ce Glock a scazut ritmul atat de mult in ultimul tur, mai mult decat atat se vede pe reluare cum sa dat la o parte , fara sa schiteze macar vreo intentie de a-si apara pozitia. Intradevar avea pneuri de uscat dar nu te dai la o parte din fata celui care vrea sa-ti ia pozitia, eventual stai pe trasa ideala iar el te depaseste.Nu sunt eu in masura sa-i dau sfaturi lui Glock, dar ce a facut el este contrar ideii de competitie. Inca doua aspecte destul de importante : 1. Ultimul tur a fost cu 20 de secunde mai slab decat penultimul si asta in aceleasi conditii atmosferice; 2. Pista era mai mult umeda decat uda in locul unde a avut loc depasirea. Cu toate astea nu pot crede ca Glock a facut intentionat, nu cred ca a fost ceva premaditat. Pur si simplu asa s-a intamplat, dar as fi foarte curios sa aflu ce s-a intamplat cu Glock, care a fost motivul real, ca de ex. : poate si-a piedut concentrarea in acele momente.
    0 0
  • ctlnmihai
    @mirco
    Fanii McLaren sunt relaxati,Lewis a castigat titlul mondial.Indiferent de atitudinea lui Glock .Massa a beneficiat de multe puncte acordate gratuit de comisarii Fia asa k
    n-are rost sa mai fie comentata aceasta cursa.Cum s-au acordat anumite puncte lui Massa de catre comisarii de cursa in anumite curse e de discutat, si observ nu aduci vorba despre asta
    0 0
  • @ctlnmihai
    Nu aduc vorba pt ca era o discutie despre cursa din Brazilia, ce vrei sa comentez despre fiecare ce a facut tot sezonul? Cat despre "puncte acordate gratuit", nu e vina celor de la Ferrari ca Hamilton e foarte agresiv si pt. asta e penalizat. Ce legatura au "punctele acordate gratuit lui Massa" cu comentariul meu despre aceasta stire. Comenteaza stirea, nu mai bate campii.
    0 0
  • idiot
    si dupa ce ca e prost si are si gura mare ca a fost chinuit... dupa cursa a fost chiar primul care s-a dus sa-l felicite pe hamilton :)))
    0 0
  • pt ctlnmihai
    tu chiar vrei sa incepem iar discutiile despre sezonul 2007 si "Hamilton the crane boy"... taci dracu cu sezonu 2007..... bucura-te ca a luat in 2008 in varza asta unde nu merita nimeni.. nu sa zici ca a fost mai bun in 2008 :))
    0 0
  • pardon
    nu sa zici ca a fost mai bun in 2007, scuze :D
    0 0
  • ctlnmihai
    @mirco & lucian
    chiar suferiti ,mult din cauza k Hamilton a luat titlul in 2008 si a fost aproape sa-l cucereasca si in 2007..Despre favorurile acordate echipei ferrari ,cred k nu trebuie sa le negati.Asa cum Bernie a recunoscut k din pct de vedere financiar Ferrari primeste mai multi bani desi n-ar trebui,incep sa ma intreb daca asa zisa afacere de spionaj de care Mclaren a fost acuzata n-a fost decat un alt ajutor acordat echipei Ferrari care n-ar fi reusit sa castige campionatul nici in 2007...Si daca glock s-a lasat depasit de Hamilton , foarte bine a facut,compenseaza faptul k Raikkonen l-a lasat pe Massa sa treaca in China ,in conditiile in care daca ar fi fost pe bune ,Massa n-ar fi reusit sa treaca de el niciodata
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru