Grupul Volkswagen nu este interesat de locul disponibil în Formula 1 pentru 2015

de Daniel Popescu
Luni, 16.12.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Volkswagen a confirmat că nu este interesat să se înscrie în Formula 1 pentru sezonul 2015, chiar dacă FIA a deschis procesul de selecţie pentru încă o echipă.

În acest moment nu avem planuri sau intenţii pentru brandul Volkswagen sau pentru orice alt brand din grupul Volkswagen să se alăture Formulei 1.

Purtator de cuvant
Volkswagen
Federaţia Internaţională de Automobilism a anunţat recent deschiderea unui proces de selecţie pentru o echipă care să concureze în Formula 1 începând din sezonul 2015 sau cel târziu 2016.

Până în prezent nu au apărut informaţii despre posibilele echipe interesate de o astfel de oportunitate, însă şansele ca un constructor auto de talia celor de la Volkswagen să intre în Marele Circ sunt minime.

Un purtător de cuvânt al producătorului german a confirmat pentru publicaţia ESPNF1 că Volkswagen nu este interesată de Formula 1, situaţia fiind similară şi în cazul celorlalte branduri auto din portofoliul grupului.

"În acest moment nu avem planuri sau intenţii pentru brandul Volkswagen sau pentru orice alt brand din grupul Volkswagen să se alăture Formulei 1", a declarat un purtător de cuvânt al constructorului.

Volkswagen este implicată în prezent în Campionatul Mondial de Raliuri, acolo unde a câştigat ambele titluri mondiale în sezonul 2013 cu ajutorul lui Sebastien Ogier.

FIA aşteaptă propuneri din partea echipelor interesate să concureze în Formula 1 până în 3 ianuarie, urmând să anunţe numele câştigătoarei în 28 februarie.

Via The F1 Times

Comentarii (9)

  • Ce oportunitate daca doar 10 echipe primesc bani? Ce oportunitate daca echipele primesc 50% din drepturile TV? Eu nu cred ca va mai veni vreo echipa. Poate doar arabii sau rusii sa vina in F1 cu petrodolarii.
    5 2
  • N-au loc de Renault si Mercedes. Sunt constienti ca nu pot intra in puncte. La ce foame au...nu-i rentabil.
    8 14
  • Azi in Formula 1 castigatorul nu mai este dat de motorist ci de catre echipa care deseneaza cel mai aerodinamic monopost ( Adrian Newey & Co ) . Red Bull in ultimii ani castigau campionatul de F1 indiferent daca erau motorizati de Renault, Mercedes sau Ferrari .
    8 10
  • Costin
    De ce nu ii intreaba si pe Dacia? hehehe
    7 3
  • Eu n-as fi asa de sigur! E o combinatie de factori, aerodinamica e doar unul dintre ele.
    15 3
  • @ @@F1
    Istoria recenta a F1 demonstreaza contrariul . Multi ingineri din echipa lui Adrian Newey au in CV-ul lor companii ca EADS ( detine Airbus ) si BAE Systems ( fostul British Aerospace ) . De ce Renault cand inca era prezent oficial in F1 era surclasat categoric de Red Bull ? Sau de ce in ultimii ani monoposturile Sauber Ferrari au surclasat nu de putine ori pe cele Ferrari ? Raspunsul : aerodinamica superioara . P.S. In orice competitie importanta a intrat una din marcile VW Group, in scurt timp a castigat competia respectiva, fie ca vorbim de Dakar, Le Mans sau WRC . Nu acelasi lucru putem spune despre Toyota care desi a investit MILIARDE $ in programul F1 nu a castigat nici macar o cursa !
    10 5
  • Lucian
    clar, se vor face de rusine, dupa proverbul "daca tacea filozof ramanea". Nu au performanta in motare de aceea nu se baga
    1 3
  • @ Lucian
    Sa intelegem ca Toyota ( desi a investit miliarde $ in programul F1 ) nu a castigat nici macar o cursa in F1 pentru ca nu a avut un motor performant ?
    1 1
  • @@ @@F1
    Istoria Formulei 1 nu e de cand ti-o amintesti tu, copile! Renault activeaza cu succes in F1 inca din anii 1970, iar acum mai bine de 20 de ani, cand poate tu nu erai inca nascut, Renault castiga primul campionat, adica la ani lumina inainte sa se auda de implicarea producatorului de energizante in F1.
    Cu 12 titluri obtinute pe parcursul a 35 de ani de participare la competitie, Renault se poate lauda cu un palmares neegalat de vreun alt constructor auto generalist.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru