Hamilton a pierdut pole-ul din cauza unei erori umane la realimentare

De Daniel Popescu
Publicat Duminica, 13.05.2012
Lewis Hamilton a pierdut pole position-ul la Barcelona pentru că un mecanic a învârtit în sens invers robinetul de alimentare cu combustibil.

Lewis Hamilton a obţinut pole position-ul pentru Marele Premiu al Spaniei, însă a fost descalificat ulterior din cauza faptului că monopostul McLaren a avut prea puţin combustibil în rezervor la finalul sesiunii.

McLaren s-a limitat să anunţe că incidentul s-a petrecut din cauza unei "defecţiuni tehnice" în garajul echipei, însă jurnalistul britanic Mark Hughes a dezvăluit că în realitate a fost vorba despre o banală eroare umană la alimentarea cu combustibil.

"Un robinet de pe dispozitivul de realimentare a fost învârtit iniţial în direcţia greşită de unul dintre mecanici, ceea ce înseamnă că în loc să pompeze combustibil, furtunul a extras benzina din rezervor. Când a realizat că a comis o eroare, mecanicul a învârtit robinetul în direcţia corectă, dar monopostul a fost eliberat prematur pe circuit pentru ca Hamilton să aibă timp să efectueze turul de instalare şi turul cronometrat", a explicat Hughes pentru postul britanic de televiziune SkySports.

Presa internaţională speculează că Hamilton a obţinut pole position-ul cu o diferenţă de peste o jumătate de secundă tocmai datorită faptului că a avut foarte puţin carburant în rezervor.

Britanicul a oprit monopostul pe circuit imediat după ce a efectuat turul cronometrat care i-a adus pole-ul, în ciuda faptului că regulamentul prevede obligativitatea de a reveni la boxe.

McLaren a încercat să scape de penalizare insistând că a fost vorba despre un caz de forţă majoră prevăzut în regulament, însă comisarii de cursă au considerat că eroarea umană a mecanicului nu se încadrează în aceşti termeni.

Via | SkySports

Comentarii (11)

  • burghila
    minciuna
    Niste mincinosi...
    8 5
  • alt mecanic ? s-au indragostit toti ?
    12 3
  • AndreiF1
    @Erori umane
    Se mai intampla si la case mari nu-i bai. Sa fie concentrat, sa piloteze bine si cine stie poate limiteaza pierderile. In rest, sunt cam in bezna baietii de la McLaren, cred ca au avut 5 probleme pana acuma cu mecanicii.
    10 3
  • Nu sunt deloc fan Ham Ham dar parca totusi imi pare rau de el,se tot zbate saracul sa faca ceva si cand sa-i iasa,ori greseste el,ori mecanicii;parca e prea mult ghinion pe capul lui.
    Asta daca nu cumva nu a fost totusi o chestie pusa la punct si cu care cei de la Mc Laren sperau sa scape nesanctionati.Ca doar nu numai Ferrari or fi singura echipa care incearca sa castige prin orice mijloace,uneori...sunt convins ca si restul o fac,daca se ivesc oportunitati.
    14 5
  • Simona
    Hamilton a plecat de pe pozitia a doua si a terminat cursa pe locul opt, acum ca pleaca de pe ultimul loc pe ce pozitie va termina?! :))
    TAXIMETRIST scrie pe el :))
    echipa de la mcLada e VARZA !!!
    5 14
  • adidor77
    "mecanici"
    acesti "mecanici" au ruinat 3 din cele 5 curse ale celor de la McLaren. Sincer nu stiu ce sa spun dar parca-i prea de tot. Mai gresesc si ei ca sunt oameni dar ... nici chiar asa. Sunt convins ca trebuie sa fie foarte frustrant pentru pilot sa lupte pentru fiecare zecime de secunda pe circuit si cand intra la boxe cineva sa-si bata joc de toata munca ta. Daca o tin tot asa mai bine coboara pilotul sa-si schimbe pneurile ca este cam acelasi lucru. Binentels ca exagerez putin, dar chiar cred ca ar trebui sa se ia niste masuri drastice in acea zona.
    3 3
  • Batate Dumnezo Whitmarsh si butonul tau
    Incontinu il sabotezi pe Lewis: ba cutia, ba schimbul de pneuri, ba strategia gresit in cursa, ba nu-i pui suficienta benzina. Mori in chinuri si tu si butonul tau X(
    4 13
  • Mecanicii astia de la McLaren fumeaza niscaiva marijuana inaintea curselor? Astia incet incet risca sa ii intreaca in gafe pe mecanicii Ferrari de acum 2-3 ani. :-))
    3 2
  • Bai nene,da' Schumi n-are si el niste consilieri?Ca la 800 mil $ avere cred ca-si permite unii,sa-l sfatuiasca sa mai stea si p-acasa,are si el o nevasta tanara,doi copii de crescut,deja devine penibil...
    2 6
  • @
    cea mai penibila retrogradare...trebuia cel mult sa il retrogradeze pana pe 10 nu pana pe 24 primele q-uri au fost regulamentare deci de ce a fost scos total din cursa este clar ca a fost un uz de putere.....
    1 1
  • Popicul
    pedearsa !
    Daca era prima data probabil ca se poate spune ca aspra pedeapsa.
    Dar nu cu mult timp in urma au platit 10000 de cocosei pentru o EROARE similara.
    Probabil au calculat ca 10000 e o investitie acceptabila pentru un pol.
    Dar nu le-a iesit calculul.
    Restul e abureala
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru