Hamilton admite că depăşirea lui Vettel în finalul cursei din Singapore a fost riscantă

de Daniel Popescu
Luni, 22.09.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Lewis Hamilton a admis că manevra prin care l-a depăşit pe Sebastian Vettel în finalul cursei din Singapore a fost una riscantă, mai ales că ar fi putut amâna evenimentul.

A fost foarte aproape. Am trecut şi m-am gândit cât de aproape a fost.

Lewis Hamilton
Pilot Mercedes
Lewis Hamilton a câştigat duminică Marele Premiu al statului Singapore după un stint spectaculos la ieşirea Safety Car-ului de pe circuit, dar şi după ce l-a depăşit pe Sebastian Vettel, care devenise astfel lider, dar se aflase pe o strategie diferită.

În condiţiile în care pneurile sale erau mult mai prospete decât cele ale pilotului Red Bull Racing, Hamilton a avut o misiune relativ uşoară, însă a ales o depăşire riscantă între virajele şase şi şapte, iar cei doi au fost destul de aproape de un acroşaj.

"Am ieşit de la boxe aproape de Daniel Ricciardo, dar ştiam că pneurilor acestor băieţi se vor deteriora, iar monopostul a fost grozav toată ziua, aşa că eram inutil dacă nu puteam depăşi cu pneuri proaspete. Echipa mi-a spus să nu-mi asum niciun risc. La asta mi-a stat mintea, dar m-am gândit că Vettel s-ar putea apăra.

Am ieşit bine din virajul cinci şi am atacat. A fost foarte aproape. Am trecut şi m-am gândit cât de aproape a fost", a declarat britanicul.

Nu eram sigur ce vrea să facă. Părea că nu putea aştepta să revină pe primul loc.

Sebastian Vettel
Pilot Red Bull
Vettel a fost la numai câţiva zeci de centimetri să lovească zidul de pe marginea circuitului în momentul în care a fost depăşit de Hamilton pe partea opusă, iar la final s-a arătat surprins de modul în care rivalul său a ales locul potrivit pentru o astfel de manevră.

"Nu eram sigur ce vrea să facă. Părea că nu putea aştepta să revină pe primul loc. Dar nu avea niciun rost să lupt pentru că nu aveam pneurile potrivite pentru a lupta", a precizat el.

Via SkySports

Comentarii (7)

  • unu adi
    gest si vorbe intelepte din partea lui vettel,are dreptate, nici un rost sa-l incurce pe hamilton,imi place ca recunoaste ca Mercedes e net superior celorlalte monoposturi.numai bine
    27 5
  • maimuta frustrata si plangacioasa va face la un moment dat o nefacuta si cineva va avea de suferit, asta piloteaza inconstient, sper sa il vad din nou in gard asa cum ii sta bine si cum ne-a arata asta de multe ori in cariera lui de sofer de taxi
    18 25
  • Ham Ham
    Sa ajungi tu in gard cred ca e mai potrivit pentru tine :)
    2 6
  • @. daca materia ta cenusie nu suporta urmarirea anumitor curse de formula 1 cu toate ca subconstientul acestui produs incomplet isi doreste totusi dar nu accepta sa vada decat doar curse limitat placute de circumvolutiunile existente in detrimentul celor demult decedate iti recomand sa te uiti la curse in reluare cu schumacher, asa vei fi si tu fericit. ...dar nu e vina ta, contiuna in lumea ta... poate data viitoare cand chemi un taxi, vine hamilton. Bine ca cei ca tine au puterea doar sa comenteze pe forumuri.
    15 7
  • @vodkkanen
    mata si-o trage cu negrii de esti asa ofticat? clar ca da, numai asa putea caca un betivan retardat ca tine :))
    cand te mai iei de scula mea mestec-o bine sa nu-ti mai ramana in gat sugaciule
    hai pa ca esti varza!
    8 20
  • Punctule nu stiai ma ca hamiltoane e frate cu vodcanoane???Ce dreaq e normal sa i tina partea lu fracsu ptr ca el e ala mic si abuzat...
    6 5
  • cristi
    Multi Giboni sunt pe aici!habar nu au de F1, dar se trezesc pe aici refuland prostia din ei!!! nu stiu sa aprecieze talentul,efortul unui pilot de formula 1...''Punct'' hai sictir!!! rasist retardat ce esti! sper sa nu-ti mai plateasca maicata Net-ul si in Octombrie. poate asa scapam de tine.
    3 5

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru