Hamilton crede că putea câștiga cursa de la Suzuka cu o strategie cu o singură oprire la boxe: "Echipa a decis să fac două opriri"

de Daniel Popescu, Foto: Daimler
Luni, 14.10.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Lewis Hamilton consideră că ar fi putut câștiga cursa de la Suzuka dacă efectua o singură oprire la boxe, însă echipa a decis ca britanicul să adopte aceeași strategie ca Valtteri Bottas cu două opriri.

Mercedes a adoptat o strategie misterioasă în Marele Premiu al Japoniei. Valtteri Bottas a fost informat din timp că va efectua doua opriri la boxe, însă în același timp finlandezului i s-a transmis inițial că Lewis Hamilton va efectua o singură oprire.

Într-o astfel de situație, Hamilton ar fi avut oportunitatea de a lupta pentru victorie, însă în cele din urmă echipa l-a chemat din nou la standuri și a încheiat cursa pe locul trei, în spatele lui Bottas și Vettel. La finalul cursei, Hamilton a admis că ar fi putut avea șanse la victorie în cazul strategiei cu o singură oprire.

"Echipa a stabilit o strategie cu două opriri, așa că știam ce se va întâmpla imediat după ce am pus pneurile medium. Având în vedere modul în care am folosit pneurile, nu aveam ncio șansă să termin cursa cu ele. Dacă mi s-ar fi spus de la început să vedem dacă pot termina cu ele, atunci aș fi pilotat diferit și poate ar fi rezistat până la sfârșit", a declarat liderul clasamentului general.

Directorul de motorsport Toto Wolff a admis că echipa s-a concentrat pe Bottas, întrucât finandezul a fost primul lider al cursei.

În plus, austriacul afirmă că, dacă Hamilton ar fi adoptat o strategie cu o oprire, i s-ar fi cerut să-i cedeze poziția de lider lui Bottas.

"Când ești lider trebuie să-ți protejezi poziția, iar dacă ești pe locul 3 îți poți asuma riscuri. Am protejat poziția de lider a lui Bottas sk a fost clar de la început să înclinăm strategia spre Bottas. L-am fi putut lăsa pe Hamilton pe circuit și am fi putut cere piloților să schimbe pozițiile pentru a-i da lui Bottas locul înapoi", a explicat Wolff.

Via Autosport

Comentarii (23)

  • Senna Fan
    Da, intr-adevar ar fi putut castiga.
    Dar totusi si F1 este un sport de echipa. Bottas a dovedit asta de mai multe ori.
    De data aceasta a fost randul lui Hamilton sa dea o mana de ajutor.
    De altfel, Hamilton a fost sustinut de echipa mereu si ar fi trebuit sa fi recunoscator. Recunoscator si lui Bottas care s-a sacrificat de mai multe ori pentru binele echipei.
    Una peste alta, Hamilton este aproape campion. Nu cred ca ar trebui sa insiste pe treaba asta prea mult.
    45 4
  • James Allison
    Lewis , sper sa-mi accepti scuzele pentru faptul ca n-am socializat suficient cu Valtteri pe parcursul cursei nipone si a caror repercursiuni tu le-ai incasat intr-un mod brutal si injust in ierarhia cursei japoneze dar totodata iti promit solemn ca acest vid de comunicare intre mine si finlandezul pe care-l am in grija si pe care cert ca-l pretuim amandoi nu o sa prezinte ciclicitate in Mexico-GP .

    Well done Mercedes !
    10 29
  • The Dot
    @ James Allison...poti sa-ti spui Geimz sau Costel sau oricare din celelalte nick-uri cu care intri, tot prostul sitului o sa ramai.
    16 8
  • "Echipa a decis să fac două opriri"- sună de parcă ar arăta cu degetul spre ea fie dând vina fie reproșîndu-i strategia. Măi dar el mereu e sfântul cu sufletul curat, să nu zic Mântuitorul care înmulțește cursele câștigate precum peștii și pâinea.
    10 28
  • @SennaFan
    Ma faci sa rad. Ce mana de ajutor i-a dat Hamilton lui Bottas? Voi astia care sustineti favorizari si acolo unde nu sunt ar trebui sa explicati mai bine ce "vedeti". Kimi a facut rocada cu Massa la Iterlagos 2007. Ala a fost ajutor. Hockenheim 2010, rocada intre Alonso si Massa. Si ala a fost tot ajutor. Dar anul asta unde vedeti voi ca a fost ajutat Hamilton? Sau Bottas in cursa asta?
    10 18
  • Frustrare mare pe capul championului. Nu poate fi gentleman...
    11 27
  • Eh, mai e putin si se termina inca un sezon, si unora dintre noi, ca si in anii precedenti nu le-a ramas decat placerea unor comentarii malitioase si/sau amare vizavi de Hamilton, Bottas sau Mercedes.
    Am sa va urez acelasi lucru: sper ca peste un an sa va aud la fel, cu Hamilton care nu se imbraca, corespunzator, nu se comporta conform standardelor voastre elitiste, cum un Bottas care il ajuta, cu un Mercedes, care evident este ajutat de FIA, adica, cam toate motivele pe care puteti sa le inventati, atunci cand despre pilotul/echipa pe care o sustineti nu prea sunt multe de spus.
    La mai mare!
    6
    12 3
  • Neutru
    Da Mercedes este o echipă câștigătoare,are și mașină câștigătoare,are și piloții potriviți pentru a câștiga.Hamilton e bun pilot,dar are un caracter de manelist și de aici antipatia unora.Ca majoritatea sportivilor nu e prea școlit,educație,cultură și noroc are cât Gigi Becali, Salam,Mitică Dragomir,Țânțăreanu...
    7 25
  • Neutru
    Da Ferrari este o echipa pierzatoare,are si masina pierzatoare,are si pilotii nepotriviti pentru a castiga.Vettel e slab pilot,are un caracter de manelist si de aici antipatia unora.Ca majoritatea sportivilor nu e prea scolit si e fals,mincinos,trisor,razbunator,gay si foarte norocos.
    10 4
  • X-ulescu (știi tu cine), am trăit și eu în UK 3 ani în Wolverhampton unde un englez, patron al unui magazin gen "birotică" (avea mai multe PC-uri ce erau oferite clienților să lucreze pe ele după ce era plătită perioada de lucru pe acel pc) avea în jur de 10 pc-uri. Cam genul ăsta de om ești tu, dar unul special: le folosește nu pentru profit ci pentru a dea în timp record(câteva secunde/minute) mulțime de voturi negative cui este lui nesuferit, indiferent că acela spune sau nu spune adevărul. Ești un geniu dar și un... :))))
    2 15
  • Nu ai nevoie de o magazie de PCuri daca vrei voturi. Ajunge unul si mai trebuie doar sa exploatezi putin site-ul ca permite. Dar cui cu scaun la cap ii mai pasa de voturi?
    9 0
  • @FanF1
    Sa dai voturi negative este legal, sa furi startul in cursa este ilegal,sa-l scoti pe Verstappen din cursa este ilegal.Ce-ti pasa de voturi?Oricum ai scris prostii.
    10 2
  • Neutru
    Ferrari este o echipă bună,are piloți foarte buni,mașină bună dar are și ghinion.A fost Maldonado,Grosjean,Kvyat,Verstappen,directori de cursă,toți la timpul potrivit au contribuit la insuccesul Ferrari.Ș-au dat și singuri cu stângul în dreptul dar se mai întâmplă și la alți.Cel care ai scris după mine,ești pătimaș rău.Vettel nu e manelist,gay,fals ,răzbunător poate prea impulsiv și da norocos.Impulsiv ești și tu dar asta nu-i un defect e o caracteristică a personalități.
    5 7
  • @lol, nu poți da de pe același PC 16 voturi în mai puțin de 30min.cum mi s-a dat mie. Sau vrei să zici că poți dacă ești deținătorul site-ului unde poți publica și face ce vrei și cât vrei tu? Te aprob dacă vrei să zici asta!
    0 7
  • @@FanF1 și voi continua să scriu "prostii" pentru că "prefer să deranjez cu adevărul decât să fac pe plac cu linguși"-Seneca ;) Dă-i bătaie cu voturile! :)))
    0 9
  • @FanF1
    Spor la scris prostii!
    4 0
  • Danke sehr!
    2 6
  • The Dot
    Bai ce probleme au unii, degetele rosii! :))))
    Hai sa te fac fericit, si asta fara sa fi fost in Wolverhampton, daca ai vpn poti sa dai cate degete vrei tu de pe acelasi calculator, mov, verzi, curcubeul aromelor Skittles, sau si mai usor, daca te duci in "incognito" in browser. Dar da-mi voie sa-ti spun ca poti avea o tona de degete de ce culoare vrei tu, asta nu face mai adevarat sau mai putin adevarat ceea ce spui, ci doar demonstreaza nesiguranta.
    Multe succesuri!
    3 1
  • @The Dot, nu-mi afectează cine știe ce cocostârcul acele voturi ci gândul că uite așa se nasc & se înmulțesc cei ce trișează precum cei de la voturi ca să susțină "un președinte implicat și muncitor". România- Grădina Maicii Domnului... Mi-e milă de generațiile următoare obligate de la prima răsuflare să trăiască printre astfel de oameni! :(
    3 3
  • Iti dau 16 voturi de pe acelasi PC in mai putin de 5 min.
    2 1
  • Fara sa fiu adminul site-ului.
    2 0
  • Wow, ce expert ești! Feri-r-ar Dumnezeu pe oameni de un așa român la casa de marcat că nu m-aș mira să treacă mai multe produse cumpărate decât în realitate astfel încât să încaseze mai mulți bani de la cumpărător! Hai pa!
    0 3
  • Ce treaba are casa de marcat cu asta? Proprietarul site-ului permite pentru ca unora le place sa piarda timpul pe site votand multiplu. Un motiv in plus pentru care votul este irelevant. Deci ignora voturile, nu te mai plange din cauza lor.
    3 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru