Hamilton: "E vremea jocurilor, a început vânătoarea pentru titlu"

de Daniel Popescu
Luni, 22.09.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Lewis Hamilton compară lupta pentru titlul mondial cu o vânătoare şi susţine că se gândeşte ca şi cum nu ar fi liderul clasamentului general după victoria obţinută în Singapore.

Încă mă simt ca şi cum aş fi vânătorul, ca şi când eu sunt cel care urmăreşte, iar asta este bine. E vremea jocurilor şi este vorba despre vânătoare.

Lewis Hamilton
Pilot Mercedes
Lewis Hamilton a obţinut duminică a şaptea victorie din acest sezon şi a preluat conducerea clasamentului general după abandonul suferit de coechipierul său Nico Rosberg în urma unor defecţiuni tehnice.

Pilotul echipei Mercedes este surprins de postura de lider, în care nu s-a mai aflat din Marele Premiu al Spaniei, astfel că preferă să abordeze ultimele cinci curse ale sezonului ca şi cum ar fi în continuare pe locul doi.

"În capul meu mă gândeam că tot ce puteam să fac era să recuperez şapte puncte şi că trebuie să continui în acest mod. În schimb, dintr-o dată, am recuperat 25 de puncte. Încă mă simt ca şi cum aş fi vânătorul, ca şi când eu sunt cel care urmăreşte, iar asta este bine. E vremea jocurilor şi este vorba despre vânătoare.

În capul meu nu mă gândesc că sunt liderul campionatului. Mai sunt cinci curse şi voi face ceea ce am făcut şi în ultimele două curse, şi anume să atac în fiecare sesiune", a precizat britanicul la sfârşitul cursei.

Abandonul lui Rosberg, cauzat de coloana de direcţie

Mercedes a dezvăluit că defecţiunea tehnică suferită de Rosberg a pornit aparent de la o serie de cabluri rupte în coloana de direcţie, element în urma căruia volanul nu a mai răspuns la comenzi.

"Niciuna dintre comenzile de pe volan nu a funcţionat, aşa că nu am avut ERS sau DRS. Treptele de viteză funcţionau ciudat, întotdeauna urcau două trepte, aşa că nu am avut treptele patru şi şase. Nu puteam frâna corespunzător şi când am intrat la boxe nu am putut iniţia limitatorul de viteză. A fost cea mai dificilă zi a anului pentru mine", a declarat el.

Cu cinci curse înainte de final, Hamilton are un avans de trei puncte în clasamentul general.

Via SkySports, Autosport

Comentarii (3)

  • Hamilton este mult peste colegul hot si frustrat
    30 22
  • mobius
    Cand Rosberg a castigat si Hamilton a abandonat sau a terminat in urma lui Rosberg, fanii lui Hamilton au reactionat urat si nu-mi place sa repet ce s-a spus. Uite insa ca problemele lui Hamilton il afecteaza acum pe coechipier. Ar trebui oare ca fanii lui Rosberg sa-l faca hot si frustrat pe Hamilton?. Se pare ca monopostul are ceva probleme care se manifesta aleator la unul sau la celalalt. Poate acum este evident ca echipa nu sustine pe nimeni, cu toate ca ar fi de inteles sa-l sustina pe Rosberg. Recunosc ca sunt unii care nu vor intelege de ce.
    11 7
  • F1 din 1990
    @mobius Dupa tine care ar fi motivelele pentru ca echipa sa-l sustina pe Rosberg?, un pilot care:
    - merge pe setarile colegului
    - si-a lovit intentionat colegul in Ardeni
    - a apelat la colegul de echipa sa-i seteze ambreajul
    - are doar 4 victorii fata de 7 ale colegului........
    7 6

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru