Hamilton nu ştie motivele derapajul din calificări. Rosberg îl acuză că a pierdut timp din cauza lui

de Daniel Popescu
Sambata, 21.06.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Lewis Hamilton susţine că nu are nicio idee care este motivul pentru care a derapat în ultimul tur rapid din calificări. Coechipierul său Nico Rosberg îl acuză că a pierdut timp din cauza incidentului.

Pur şi simplu am derapat. Am atins frânele şi am blocat rotile. Nu ştiu sigur de ce, trebuie să analizez datele.

Lewis Hamilton
Pilot Mercedes
Lewis Hamilton şi Nico Rosberg riscă să aibă parte de noi momente tensionate cu ocazia Marelui Premiu al Austriei, ca urmare a pierderii pole positionului in favoarea celor de la Williams şi a problemelor înregistrate de pilotul britanic.

Acesta din urmă va pleca doar de pe locul nouă al grilei de start după ce a ratat singurele două tururi rapide: primul timp a fost anulat pentru că a ieşit cu întregul monopost pe bordurile virajului opt, iar în ultimul tur rapid a pierdut spatele monopostului în virajul doi.

Hamilton susţine că nu are niciun indiciu despre cauzele derapajului, care pe reluările TV a părut să fie cauzat de o defecţiune tehnică.

"Pur şi simplu am derapat. Am atins frânele şi am blocat rotile. Nu ştiu sigur de ce, trebuie să analizez datele. Mâine este o cursă lungă.

Nu sunt multe viraje aici, dar există linii drepte lungi şi avem cel mai bun motor, aşa că sper să progresez în pluton", a declarat el.

Rosberg: "Am pierdut timp din cauza lui Hamilton"

Am pierdut din cauza derapajului lui Hamilton din acel tur.

Nico Rosberg
Pilot Mercedes
În urma derapajului lui Hamilton, comisarii de cursă au afişat steaguri galbene în zona virajului doi, astfel că Nico Rosberg, aflat în spatele său, a fost nevoit să încetinească. Germanul şi-a acuzat coechipierul că a pierdut timp preţios din această cauză, însă a refuzat să aprecieze dacă ar fi putut obţine pole positionul în absenţa incidentului.

"Sincer să fiu, nu am avut un tur bun. Am pierdut din cauza derapajului lui Hamilton din acel tur. Trebuie să încetineşti cu două-trei zecimi de secundă din cauza steagurilor galbene şi nu ar fi fost posibil să-mi îmbunătăţesc timpul. Cu siguranţă asta m-a costat astăzi, dar aşa se întâmplă", a precizat el.

Comentarii (15)

  • Asta e chiar nesimtit , uita ce minarie a facut la Monaco ,devine din ce in ce mai antipatic
    32 14
  • Felippe,who is faster than you?
    16 6
  • Chiar are tupeu palidul asta de rosberg, sa vedem de ce e in stare maine cand nu trebuie sa se bata cu cel care l-a incurcat, cam multe i se intampla lui hamilton, numai inteleg nimic, zici ca l-au derapat de la boxe...
    24 15
  • rosberg stai parcat ca nu esti de nivelul lui hamilton.Datorita celor 2 abandonuri ale lui hamilton ai inceput sa te caci pe tine ,te comporti de parca acele puncte le ai obtinut in duelurile roata la roata cu el
    22 11
  • Rosberg ar trebui sa fie foarte bucuros. Cascadoria lui Hamilton la ajutat foarte mult.Maine are toate sansele sa castige si sa se distanteze, daca nu are vreo problema tehnica, cum si Hamilton are toate sansele sa iasa pe 2. Oricum, bravo Williams, bravo Massa, bravo Bottas, m-ati facut sa sar de pe scaun.
    19 3
  • Imi plac amandoi atat ROS cat si HAM, fiecare fiind bun dintr-un anumit punct de vedere. Dar Azi ROS are dreptate. Din punct de vedere tehnic a trebuit sa incetineasca din cauza steagurilor galbene cauzate de HAM. Stiu ca exista simpatii si antipatii, dar asta s-a intamplat in fapt.

    In rest, ROS continua sa "traga" in HAM profitand de momentul bun pe care il are. Acum ramane de vazut in cat timp HAM isi revine. Si sincer imi place combinatia asta dintre cei 2. Unul rapid dar care forteaza la limita si face greseli iar unul mai constant dar un pic mai lent (parerea mea).
    17 4
  • Ti-am zis Lewis.... hai acasa ca aici ti-e mai bine. Il ajuti pe Kevin sa creasca si in acelasi timp vei avea un pilot talentat si tanar ca locotenent. Kevin are potential, dar nu chiar ca si Lewis. Cand Lewis va avea 34-35 si se va retrage Magnussen va avea vreo 26-27 si preia el stafeta.
    5 16
  • pentru ca te-a furat peisaju si ai vrut sa faci ca anul trecut cu masina de anul trecut, da cu asta de anu asta nu mai merge
    5 2
  • F1 din 1990
    Mircea, vine singurel daca nu ia titlul , o sa vezi cum vine acasa, usa imperiului i se va deschide si o sa-l creasca pe junele Kevin, o sa-l invete sa se lupte, sa vaneze.......... si vor trai fericiti pana la adanci batraneti
    15 0
  • Mircea ce ai patit, il tot injurai pe Lewis si acum pare ca il vrei inapoi:) Ai vazut ca Button nu are capacitati pt a face un monopost competitiv.
    4 0
  • nu inteleg de ce cei de la nercedes nu l-au mai trimis odata pe hamilton pe pista rosberg nu se ridica la nivelul lui hamiloton dar ham. a avut ghinionul de a intampina probleme tehnice astfel rosberg a prins curaj si se crede un pilot mai bun . Daca hamiloton nu va mai intampina probleme cu monopostul ii va fi usor sa ajunga in spatele lui rosberg si pana la urma pote il va depasi dar nu se stie ce vor face cei de la wiliams dar cel mai probabil hamiloton va fi maine pe podium Un avantaj pentru mercedes este ca ei au cel mai bun propulsor iar circuitul are multe parti lungi si ei sunt cei mai rapizi in linie dreapta
    1 0
  • @F1 din 1990

    Deja visez la scenariul acesta :)))
    6 6
  • JugaruGabi
    Din ce am citit in declaratia oficiala a lui Rosberg, nu acuza de nimic pe nimeni, ci a spus ca din cauza derapajului a trebuit sa ia piciorul din gaz pentru a pastra conditiile impuse de regulament, de a reduce cu 2-3 zecimi.

    Nu am vazut nicio acuza la adresa nimanui.
    9 8
  • Poietu
    Foaie verde viorea
    Hamilton iar e-n belea
    Nico iar sta sa i-o dea
    Si sa-i faca viata grea!
    4 8
  • azi un FRRARI pe PODIUM
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru