Hamilton: "O luptă cu Ferrari pentru titlu în 2016 ar fi bună pentru Formula 1"

de Daniel Popescu
Luni, 19.10.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Lewis Hamilton consideră că Formula 1 ar avea numai de câştigat de pe urma unei lupte între Mercedes şi Ferrari pentru titlul mondial în sezonul 2016.

Esential 42 de victorii au in palmares Lewis Hamilton si Sebastian Vettel
27 de victorii a obtinut Mercedes in ultimele 34 de curse
Lewis Hamilton se apropie de al doilea titlu mondial consecutiv pentru Mercedes după o dominaţie autoritară a constructorului german începând din 2014.

În condiţiile în care echipa germană a obţinut 16 victorii anul trecut şi alte 12 în primele 15 runde din acest sezon, Hamilton consideră că Formula 1 are nevoie de o rivalitate adevărată între Mercedes şi Ferrari. Prin urmare, britanicul consideră că ar fi bine pentru Formula 1 ca Ferrari să se implice anul viitor în lupta pentru titlu în Formula 1.

"Sebastian Vettel va fi întotdeauna unul dintre cei mai puternici oponenţi, dar depinde cum priveşti lucrurile. Ca pilot la o altă echipă cu siguranţă va fi cel mai puternic adversar, dar Nico Rosberg va fi mai puternic anul viitor.

Dar sper să am o cursă cu Ferrari, cred că ar fi bine pentru sport. Sper să rămânem în frunte, dar să avem o cursă bună", a declarat el.

Un reviriment puternic al Scuderiei Ferrari va permite rivalităţii dintre Hamilton şi Vettel să devină una dintre cele mai importante din sport, potrivit declaraţiilor făcute de Toto Wolff, directorul de motorsport al Mercedes.

"Amândoi sunt în monoposturi care obţin performanţe foarte bune. Ar putea fi una dintre marile rivalităţi ale sportului în echipe diferite, dar Hamilton are propria rivalitate în cadrul echipei, ceea ce este bine", a declarat austriacul.

În prezent, Hamilton şi Vettel au în palmares câte 42 de victorii. Anterior, Ferrari a estimat că are nevoie de un progres la fel de mare ca cel din acest sezon pentru a lupta pentru titlu cu Mercedes.

Via Autosport

Comentarii (9)

  • serban
    Hamule, și dacă te bat ăștia, sigur nu faci ca trenul în gară, ca anul ăsta în Malaezia, Ungaria și Singapore ? Asta așa, că tot "îți place" ție competiția ... cu condiția ca respectiva competiție să nu existe și tu să ai cea mai tare mașină !
    14 4
  • Ipocrit, asa se numeste baiatul asta,perfect de acord cu tine serban.
    5 2
  • O luptă pentru titlu în 2016 cu Ferrari, Williams, Red Bull, Lotus şi McLaren ar fi de vis pentru Formula 1.
    10 3
  • @serban
    Ceea ce nu stii tu este ca ambele titluri ale lui hamilton au fost castigate din pozitia de outsider, anul asta nu se pune si nu e vina lui ca rosberg e leguma! Asta ca fapt divers sa numai aberezi.
    2 13
  • serban
    @@serban Ai avut coșmaruri ieri noapte și încă nu ți-ai revenit ? Outsider în fața lui Rosberg vreodată ? Ești sigur că ai gândit înainte de a vorbi ?
    8 1
  • Nu stiu de ce il numiti ipocrit pe Lewis. Citez: "Sper să rămânem în frunte, dar să avem o cursă bună" - cu alte cuvinte sa fie o lupta mai stransa dar tot ei sa fie aia mai buni. Adica cu conditia ca TOT EL SA CASTIGE.
    4 3
  • Alexandru
    @@serban

    Eu outsider inteleg cand in ultima cursa a sezonului un pilot nu este liderul clasamentului general. Lewis nu a castigat un titlu pana acum din aceasta pozitie. In 2008 a fost pe primul loc inaninte de ultima cursa, in 2014 tot asa, iar in 2015 va fi in aceeasi situatie.
    1 0
  • Eu il inteleg pe Hamilton, are o masina foarte buna, este sustinut de echipa, iar Rosberg nu-i pe acolo. Rosberg a pierdut trenul sezonul acesta, este la fel ca Raikkonen in sezonul trecut. Hamilton isi doreste o lupta cu Vettel dar numai daca o va castiga, daca nu o va castiga, nu si-o va mai dori. Este natural, fiecare piloti isi doreste sa castige, nu sa aiba dueluri. De aia Hamilton se bate pentru pole, sa plece primul cat mai repede si sa ajunga la final primul, nu il intereseaza duelurile. Il interesau duelurile cand nu avea cea mai buna masina de pe grila, la fel ca Vettel si Alonso si orice alt pilot bun. Si nu numai el este ipocrit, toata populatia umana de pe Terra este ipocrita (me included). Cine zice altceva, se minte singur.
    2 0
  • popicul
    suna un pic ca Dragnea la alegerile in PSD !
    0 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru