Hamilton, penalizat cu cinci poziţii pe grilă. Va lua startul de pe locul 20

de Daniel Popescu
Duminica, 20.07.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Lewis Hamilton a schimbat cutia de viteze înainte de cursă de la Hockenheim şi va fi penalizat cu cinci poziţii pe grila de start, astfel că pilotul Mercedes va lua startul de pe locul 20.

Esential 9 a fost cea mai slaba clasare pe grila de start a lui Lewis Hamilton in acest sezon inainte de Marele Premiu al Germaniei (Austria)
Lewis Hamilton a obţinut doar locul 15 pe grila de start a Marelui Premiu al Germaniei după ce a suferit un accident în calificările de sâmbătă.

Britanicul a rămas fără frâne în virajul 13 şi s-a lovit frontal de parapeţii de pe marginea circuitului, iar Mercedes a confirmat duminică dimineaţă că echipa este nevoită să înlocuiască cutia de viteze, care a fost avariată în urma impactului. În urma acestei decizii, Hamilton va pleca teoretic de pe poziţia a 20-a a grilei de start.

Înlocuirea cutiei de viteze ar putea însă să nu aibă nicio influenţă, întrucât Hamilton riscă să ia startul din pitlane. Mercedes a decis să înlocuiască discurile de frâne de pe monopost pentru a preveni repetarea unui accident.

În condiţiile în care regulamentul tehnic interzice efectuarea de modificări la monoposturi între calificări şi cursă, Hamilton ar trebui în mod normal să fie obligat să ia startul din pitlane. Totuşi, Mercedes încearcă să evite acest lucru prin justificarea necesităţii de a schimba discurile de frâne din motive de siguranţă şi aşteaptă un răspuns oficial din partea FIA.

Update: Hamilton a primit permisiunea de a lua startul în cursă de pe locul al 20-lea al grilei. FIA a considerat că Mercedes nu a încălcat regulamentul tehnic când a schimbat discurile de frână de pe monopostul britanicului, întrucât noile discuri de frână Carbone Industrie au aceeaşi masă ca cele furnizate de Brembo, astfel că specificaţiile monopostului rămân aceleaşi. 

Accidentul lui Hamilton a fost provocat de o defectiune la frane

Hamilton a ales discuri de frâne cu care poate frâna mai târziu

Hamilton este unul dintre piloţii care schimba frecvent furnizorii discurilor de frână.

Până în antrenamentele de vineri din Germania, britanicul a utilizat discuri de frâne produse de compania Carbone Industrie, însă a decis să mizeze pe frânele Brembo pentru calificări şi cursă. Cel mai probabil, discul de frână Brembo de pe partea dreapta-faţă, care a cedat în calificări, a avut un defect din fabrică.

"Poţi alege frâne care nu funcţionează atât de bine la început, dar care funcţionează mai bine mai târziu, pentru că nu se slăbesc. Din cauza temperaturilor ridicate de aici, unele frâne se pot slăbi. Eu le-am ales pe acestea pentru că au o putere mai mare de oprire, ceea ce înseamnă că pot frâna mai târziu", a explicat pilotul Mercedes.

Hamilton va reveni la frânele produse de Carbone Industrie în cursa de duminică.

Vom reveni cu amănunte când FIA va anunţa dacă Hamilton va pleca de pe locul 20 al grilei sau din pitlane. 

▶ Cronică de calificări: Rosberg în pole position, accident pentru Hamilton

Marele Premiu al Germaniei: Grila de start:

 1.  Nico Rosberg       Mercedes
 2.  Valtteri Bottas    Williams-Mercedes
 3.  Felipe Massa       Williams-Mercedes
 4.  Kevin Magnussen    McLaren-Mercedes
 5.  Daniel Ricciardo   Red Bull-Renault
 6.  Sebastian Vettel   Red Bull-Renault
 7.  Fernando Alonso    Ferrari
 8.  Daniil Kvyat       Toro Rosso-Renault
 9.  Nico Hulkenberg    Force India-Mercedes
10.  Sergio Perez       Force India-Mercedes
11.  Jenson Button      McLaren-Mercedes
12.  Kimi Raikkonen     Ferrari
13. 
Jean-Eric Vergne Toro Rosso-Renault 14. Romain Grosjean Lotus-Renault 15. Adrian Sutil Sauber-Ferrari 16. Esteban Gutierrez Sauber-Ferrari 17. Jules Bianchi Marussia-Ferrari 18. Pastor Maldonado Lotus-Renault 19. Kamui Kobayashi Caterham-Renault 20. Lewis Hamilton Mercedes 21. Max Chilton Marussia-Ferrari 22. Marcus Ericsson Caterham-Renault

Marele Premiu al Germaniei la TV

Marele Premiu al Germaniei va avea loc la orele obişnuite pentru o cursă desfăşurată în Europa: 

Eveniment Ziua Ora Transmisii TV
Antrenamente 1 vineri, 17 iulie 11:00 -
Antrenamente 2 vineri, 17 iulie 15:00 -
Antrenamente 3 sambata, 18 iulie 12:00 -
Calificari sambata, 18 iulie 15:00 Dolce Sport, RTL si M1
Cursa duminica, 19 iulie 15:00 Dolce Sport, RTL si M1

▶ Formula 1 la TV, pe internet şi pe tablete în 2014: unde poţi vedea în direct cursele din Marele Circ

Comentarii (2)

  • Mai bine se uita la cursa la tv... norocul lui este ca ii place sa plece de pe ultimele locuri sa termine printre primii... isi freaca mainile rosberg.
    7 6
  • Deci acesta este motivul defectarii, iar pe moment teoria conspiratiei impotriva lui Hamilton nu se confirma. Sincer, ok ca vrei sa castigi, dar cand ceva merge e bine sa nu schimbi pe ceva nou, dovada cele intamplate...
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru