Hamilton şi Rosberg remarcă progresele înregistrate de Mercedes

de Daniel Popescu
Luni, 10.06.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Lewis Hamilton şi Nico Rosberg sunt mulţumiţi de progresele înregistrate de Mercedes în privinţa gestionarii pneurilor, după rezultatele bune obţinute la Montreal.

A trecut mult de la cursa de la Barcelona unde am avut mari probleme. Am învăţat câteva tehnici care ne-au ajutat.

Lewis Hamilton
Pilot Mercedes
Lewis Hamilton a terminat pe locul trei Marele Premiu al Canadei, pierzând o singură poziţie comparativ cu locul ocupat pe grila de start, după ce a fost depăşit pe final de Fernando Alonso.

Britanicul a remarcat că monopostul Mercedes a gestionat mai bine pneurile decât în cursele precedente din Bahrain şi Spania şi afirmă că nu i-a rezistat spaniolului pentru că a avut din nou unele probleme la frâne.

"Am muncit în continuu. A trecut mult de la cursa de la Barcelona unde am avut mari probleme. Am învăţat câteva tehnici care ne-au ajutat, dar trebuie să îmbunătăţim frânele şi acesta este motivul pentru care Alonso m-a ajuns. A fost foarte rapid şi dificil de ţinut în spate. Am încercat să fac totul când a ajuns în spatele meu, dar a fost prea rapid", a declarat el.

Am făcut paşi buni înainte dacă ne gândim unde eram cu o lună în urmă.

Nico Rosberg
Pilot Mercedes
La rândul său, Nico Rosberg a remarcat progresele înregistrate de Mercedes în privinţa gestionarii pneurilor comparativ cu cursa din Spania după ce a ocupat locul cinci la Montreal.

"Am câştigat câteva puncte bune şi ştim că mai există unele zone unde putem îmbunătăţi performanţa.

Dar am făcut paşi buni înainte dacă ne gândim unde eram cu o lună în urmă şi a fost grozav că Hamilton a urcat din nou pe podium. Mergem în direcţia bună şi aşteptăm cursa de la Silverstone", a precizat germanul.

Rezultatele înregistrate de Mercedes la Montreal vor aprinde şi mai mult speculaţiile cu privire la avantajele obţinute de echipa germană în urma testului efectuat cu pneuri Pirelli la Barcelona în 15-17 mai. Cazul va fi judecat de Tribunalul Internaţional, data cea mai probabilă a procesului fiind 20 iunie.

Comentarii (10)

  • Ce surpinsi sint cei doi piloti Mercedes AMG. In doua curse ati reusit sa deveniti competitivi. Din primii 5 in primul stint Lewis a schimbat ultimul pneuri in turul 19 (Vettel 16, Webber 13, Rosberg 14, Alonso 16) adica supersofturile au rezistat foarte bine pe monopost. Nici ca si timpi pe tur nu a stat rau deloc.
    A gasit Mercedes ceva "magic" si a rezolvat problema cu pneurile ? Se pare ca da, doar ca au avut nevoie de un test legal pentru asta. Pacat ...
    8 2
  • in ce an a fost depunctata mclaren?
    4 1
  • In 2007 a fost depunctata McLaren si amendata cu 100 de mil.

    @Pablo cred ca ai vrut sa spui "au avut nevoie de un test ILEGAL". Dar performantele celor de la Mercedes, care sunt vizibile pentru toate lumea, o sa le faca rau. E dovada clara ca si-au creat avantaje dupa testul ILEGAL cu Pirelli. Bine, tinand cont cata coruptie exista in lume... doar nu s-a nascut mama justitiei la Tribunalul FIA. Asa ca ma astept la orice... Oricum, sa pierzi 0,200 de sec fata de liderul Vettel, in Canada, e o mare performanta, in conditiile in care, in urma cu cateva saptamani pierdeau 2 sec. pe tur si cu plecari din pole erau prinsi de liderul cursei cu cate un tur.
    7 1
  • Sincer,eu unul ma bucur de saltul facut de cei de la Mercedes,mai ales ca ma asteptam sa fie doar apa de ploaie ce s-a intamplat la Monaco si credeam ca se imbata cu apa rece;se pare ca totusi au gasit ceva solutii.
    Mai trist e ca s-ar putea sa ramana fara puncte sau cine stie ce au de gand sa faca FIA dupa proces.
    Oricum,e binevenita apropierea lor de ceea ce se intampla la varf in F1,aduce un plus de spectacol, in mod cert.
    1 1
  • Marian
    Din pacate au atins nivelul de performanta alegand o cale care nu este compatibila cu spiritul sportiv.
    6 0
  • eu_ferrari
    ii binevenita reinvigorarea MB
    numai sa ajunga acolo sa poate fura puncte de la RBR ...
    si nu de la Ferrari ... hopefully
    2 3
  • cosmin
    la temperaturi joase au rezultate dar la polul opus nu
    3 1
  • ferr ... era o "figura de ... stil" cea cu "testul legal" :)
    De asta am pus la urma "Pacat". Am uitat insa sa pun ghilimelele de rigoare
    1 2
  • marius
    @cosmin: bine punctat: MB merg bine la temperaturi mai mici, in schimb Lotus sunt la polul opus. Indiferent de cine a testat sau nu, MB nu vor avea rezultate anul acesta la temperaturi ridicate.
    0 1
  • Chiar daca testul i-a ajutat, nu cred ca inginerii au stat degeaba. Pacat ca s-au lacomit si probabil vor pierde tot. Dar asta este... au riscat si au pierdut.
    1 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru