Hamilton: "Sunt candidat la titlu, dar Alonso este principalul favorit"

de Daniel Popescu
Marti, 16.04.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Lewis Hamilton crede că are abilităţile necesare pentru a lupta pentru titlu în acest sezon, însă consideră că Fernando Alonso este principalul favorit la trofeu.

Esential 3 puncte este diferenta dintre Alonso (43 de puncte) si Hamilton (40 de puncte) in clasamentul general
52 de puncte a acumulat in trei curse Sebastian Vettel, liderul clasamentului
Fernando Alonso a preferat să rămână precaut în declaraţii după victoria obţinută în Marele Premiu al Chinei, afirmând că lupta pentru titlul mondial este deschisă oricărui rezultat.

Spaniolul este însă contrazis de Lewis Hamilton, fostul său coechipier de la McLaren în 2007, care susţine că Alonso este marele favorit la titlu pentru că este cel mai bun pilot din lume şi are la dispoziţie cel mai rapid monopost.

"Cred că cei de la Ferrari sunt cei mai rapizi. Au demonstrat în China că, în ansamblu, sunt cei mai rapizi. În acest moment cel mai bun pilot are cea mai rapidă maşină, astfel că Alonso va fi greu de învins. Anul trecut nu a avut cel mai rapid monopost şi tot a făcut o treabă foarte bună şi a câştigat puncte mereu", a declarat britanicul citat de publicaţia The Guardian.

Cel mai bun pilot are cea mai rapidă maşină, astfel că Alonso va fi greu de învins.

Lewis Hamilton
Pilot Mercedes
Impulsionat de cele două podiumuri consecutive obţinute în Malaysia şi China, Hamilton crede că se poate implica în lupta pentru titlul mondial, însă insistă că Mercedes trebuie să-şi îmbunătăţească performanţele în ritm de cursă.

"Cu siguranţă mă simt ca un pretendent la titlu în acest moment, dar nu mă concentrez pe asta, pentru că nu se ştie niciodată ce se va întâmpla.

Priviţi ce s-a întâmplat cu monopostul lui Nico Rosberg, care nu a terminat cursa. Asta mi s-ar putea întâmpla şi mie în orice moment. Avem mult de muncă pentru a îmbunătăţi fiabilitatea şi ritmul de cursă. Dar ne ocupăm de asta şi facem cea mai bună treabă posibilă. Monopostul este rapid pe un singur tur, dar trebuie să îmbunătăţim prestaţia în ritm de cursă", a adăugat el.

Via The Guardian

Comentarii (30)

  • Declaratie data pentru presa, dar este de apreciat. La cum se prezinta situatia actuala sunt cel putin 4 piloti in carti: Vettel, Hamilton, Raikkonen si Alonso. Sa vedem cum va fi pana la urma. Oricum ma bucur ca situatia in 2013 este echilibrata, cel putin momentan. Sper sa ajungem la fel ca in 2012 cand a fost decis campionatul in ultima cursa.

    In rest declaratia este una politicoasa dar neverosimila: ... in sinea lui orice campion considera ca el este cel mai bun.
    28 1
  • Din tot sufletul il stimez pentru aceste cuvinte politicoase. Oricaruia din cei 3 piloti ce-au terminat pe podium (Alonso, Raikkonen, Hamilton) le doresc numai bine si-i consideri adevaratii piloti ai F1.
    28 6
  • Hamilton si (mai ales) Vettel au simtit ce inseamna cu adevarat un adversar competitiv. Pentru prima data de cand e la Ferrari, Alonso are o masina buna, si asta se vede.
    Imi place sa vad lupta ptr titlu, dar daca se merge asa cum s-a inceput, imi este teama ca Alonso va ucide campionatul.
    18 8
  • MIREL_F1
    TOTUSI DIN CELE 3 CURSE CARE AU FOST PANA ACUMA CRED CA PRINCIPALUL PRETENDENT LA TITLU ESTE VETTEL SI SPUN ASTA DEOARE CE REDBULL AU MASINA CEA MAI BUNA IN MOMENTUL ACTUAL,SI SINCER M-AS BUCURA MULT DACA AR IESI CAMPION KIMI ORI HAMILTON SAU ALONSO
    14 5
  • @lagardere_72

    De trei ani incearca Alonso sa-l ucida , dar pana la urma a fost el "ucis" de fiecare data
    9 21
  • @Flav, asa este cum zici tu si mi se pare normal ca zecile de atacuri cu "sageti de arc" (imbunatatiri ale monopostului) sa aiba mici efecte asupra unei Hwasong. Si cand te gandesti ca acele "sageti" erau construite stramb din cauza tunelului de vant deci nu erau capabile sa-si atinga mereu tinta.
    9 2
  • Vettel va fi campion din nou. Restul e can can, "s-a suit scroafa in copac"...
    9 21
  • Oricum, datorita lui Alonso sezonul 2011 si 2012 ne-au tinut pana la ultima cursa din sezon in suspans cu cine va fi castigatorul titlului mondial. Si toate astea fara ca Ferrari sa aiba o masina competitiva fata de Red Bull. Sper ca anul asta sa fie a lui Alonso. O merita cu prisosinta!
    25 5
  • vyctor7
    Poate nega oricine orice dar ..Alonso este cel mai bun de pe grila ..si daca Raikkonnen merge la Redbull cum se aude prin presa a belit-o crenvurstelul nemtesc ..
    22 6
  • Blue Energy, ai vrut sa scrii 2010 si 2012. Asa e cand sunt multe titluri consecutive, le incurci. La Alonso nu e cazul, e usor de tinut minte. Anul 2011 pt. Red Bull a fost cam bun...
    11 11
  • @ Flav: Ori faci misto, ori nu stii ce insemana ucis: in 2011 Vettel a ucis campionatul.
    Alonso in 2010 si 2012 a tinut Ferrari pe linia de plutire din talent si nu datorita masinii. Acum are masina competitiva, iar cu talentul sau are mari sanse la titlu.

    PS: incearcati (tu si alti suporteri anti-ferrari) sa fiti obiectivi. stiu ca e greu, dar se poate, mai ales cand si adversarii (Vettel si Hamilton)pot, cred ca si suporterii ar putea
    14 1
  • dupa parerea mea hamilton poate spera la titlul mondial,dar nu in acest an, care poate fi considerat unul de inceput, de adaptare si dezvoltare a masinii dupa placul popriu, dar la anul poate fi un pretendent la titlul mondial si daca nu il va obtine, se va lupta pana in ultima cursa pentru el
    7 2
  • @lagardere_72

    Tocmai asta am vrut sa subliniez si eu , ca mai sunt si altii cu masini competitive si mai talentati. Nu-l consider pe Alonso cel mai talentat de pe grila.
    8 15
  • Personal cred ca sunt in jur de 8-10 piloti foarte talentati in formula 1 (iar restul pana la 20 sunt foarte apropiati); diferentele sunt facute din pacate de multe ori de masini si de ordinele de echipa;
    Totusi personal il cred pe Alonso mai talentat decat Vettel. (Eu urmaresc Formula 1 de pe vremea lui Alesi si a lui Senna.) Ca exemplificare una din calitatile unui pilot foarte bun este capacitatea de a lua starturi foarte bune (capitol la care Vettel nu exceleaza...tine cont ca de multe ori Vettel a plecat de pe locul 1 avand si coechipierul in spate, in timp ce Alonso castiga la fiecare cursa cateva locuri la start.
    Alta motivatie este faptul ca a reusit sa fie in lupta pentru titlu si cand masina Ferrari era cu mult sub R&B.
    20 2
  • Flavius
    @Flav: Tu incerci sa subliniezi multe, dar nu spui nimic. Sunt multi piloti talentati, plus nu conteaza care-i cel mai talentat. Conteaza doar monopostul, ca dovada avem cateva exemple: gen Vettel si Button, care se pierd in pluton fara o masina cu macar 1 secunda mai rapida decat restul. Bine probabil esti o persoana care nu-l suporti pe Alonso, cam asta ai tot subliniat pe acolo. Ce nu mai cursaj sa postezi sub Grosjan? Te-ai plictisit de cat rade lumea de prostiile pe care le spui?
    10 7
  • Vettel e tot in fata si anul asta. Alonso e un ratat batran, mai castiga o cursa izolat in rest doar mamelucii care il sustin se imbata cu apa rece si spera an de an ca nu mai ramane repetent. Sper la un Final ca in Brazilia 2012, Alonso pe podium dar toate camerele pe Vettel, cel mai tanar cvadruplu campion mondial. Pina atunci somn usor, Fefeleaga e pe drumul cel bun.
    10 20
  • in topic
    Hamilton si Alonso au devenit adversari care isi manifesta respectul reciproc la cei mai inalti parametri. Isi cunosc valoarea si poate ca sunt singurii capabili de performante deosebite cu monoposturi mai putin performante. Alonso este mai complet, Hamilton uneori mai rapid dar amandoi extrem de talentati. Si Vettel e acolo insa inca nu stim ce poate sa faca cu o masina de loc 2-3. Si cand spun asta nu iau in calcul victoria de pe vremea Toro Rosso care e un exemplu singural. Alonso a fost cel mai apreciat pilot de sefii echipelor de F1 doi ani(2010, 2012) ani in care titlul s-a dus la Vettel. Asta spune tot. Oamenii aia sunt cei mai in masura sa-si dea cu parerea. Niciun jurnalist, sau fan romanesc sau din alta parte nu au expertiza lor. Le doresc, atat lui Hamilton cat si lui Alonso titluri cu echipele la care concureaza, nu de alta dar m-am saturat de cutiile de energizante care asambleaza motoare, cutii de viteza renault sub, e adevarat, geniala obladuire a lui Newey. Sa revina era constructorilor adevarati!
    14 4
  • singular
    3 0
  • Declaratia a fost facuta pt. presa si probabil doar pt. a pune putina presiune pe echipa. Lewis e constient ca diferenta dintre Mercedes si echipele de top e inca foarte mare...

    Cel putin Lewis i-a contrazis pe toti cei care l-au acuzat ca s-a dus la Mercedes doar pt. bani.
    7 3
  • Fan F1
    @Davidenko: Ce m-a deranjat foarte mult a fost faptul ca fanii lui Hamilton il dadeau mort la Mercedes fara ca macar o cursa sa fie jucata. Bine il excludem pe nebunul de McLaren Bla Bla Mircea, pentru ca saracul sufera, dar putini au inteles ca pentru Hamilton era timpul unei schimbari, pe care ar fi trebuit s-o faca in 2007 si acuma era cu totul o alta persoana, inclusiv un cu totul alt pilot.
    7 3
  • Hamilton nu are suficient sange rece sa mentina un parcurs bun pe intregul sezon. Va incepe la un moment dat sa riste si va abandona cum a mai facut si la McLaren. Alonso nu resista presiunii, toata lumea astepta atit de la el si pina acum nu a reusit nimic la Ferrari. In 2010 nu a fost capabil sa isi asume un risc si sa treaca de Petrov, in 2012 a pierdut dupa ce a avut un avans considerabil. In mod realist singurul capabil sa il incurce pe Vettel este Kimi, are si sange rece si valoare. Restul sunt aberatii ale fanilor. Nici Alonso nu crede in titulatura " cel mai bun pilot" votat de persoane din lumea F1, a declarat ca ar prefera sa castige titlul de campion nu Miss F1. Fanii calutului cocosat mai viseaza o saptamana sau luna dupa care va veni dusul rece din cursele din Asia.
    6 14
  • In Malaysia, Alonso tot cel mai bun pilot a fost? Sezonul trecut cand marea si onesta echipa Ferrari a desigilat cutia de viteze a lui Massa pt a mai castiga Alonso , din mila echipei, un loc pe grila de start, tot cel mai bun pilot a fost?
    7 14
  • Marian
    Stau si ma minunez cat pot sa abereze unii pe aici. Kimi, Vettel, Alonso au castigat fiecare cate o cursa.
    Schumacher in cel mai bun sezon al sau a castigat 13 curse din 18, nici el nu a putut castiga totul. Ce va grabiti sa laudati/ vedeti campion un pilot oricare ar fi el cand s-au disputat doar 3 curse fiecare cu alt castigator?
    11 1
  • Foarte interesant. Oare am mai avea aceleasi declaratii din partea lui Lewis daca ar fi la aceeasi echipa cu Fernando ?
    pt.Miroq. Alonso nu rezista la presiune ? Serios ? Ia revezi mataluta cursa din Malayesia de anul trecut. Sau din Germania.
    Probabil in 2010 te uitai la tvr1 la Alexandrescu care era amic cu toti pilotii dar cam pe dinafara fenomenului si nu ai aflat ca Alonso a mers in ultima cursa a sezonului cu un motor limitat ca si turatie. De aici a venit problema cu depasirile si mai ales problema cu "Petrov".
    Si inca ceva: calutului nu este cocosat ci este CABRAT. Cauta in dex sa te luminezi la bibilica. Te rog sa nu mai improsti cu noroi o echipa, un pilot care au facut ceva pentru formula 1.
    11 7
  • Alonso este un plangacios care face semi performanta pe spatele lui Masa cu sprijinul echipei de trisori care este Ferrari. Calutul cabrat este un magar cocosat de povara geniului Enzo. Atita timp cat se scrie pe aici ca Hamilton = abandon, Kimi = betiv, Vettel = campion fals, Button = Brown GP, Alonso = taraie broasca ce mai conteaza o pata de nori in plus sau in minus?
    8 15
  • Sunt fan Ferrari, ba mai mult, fan Alonso, dar sincer nu il consider cel mai talentat de pe grila, cred ca Hamilton e chiar mai talentat. . Alonso insa e cel mai complet pilot, daca pot spune asa, din grila de start. Are talent, stie sa se implice in dezvoltarea monopostului, e rapid si in primul rand are coloana vertebrala, lucru foarte important pentru un pilot.(ce-i drept ca in Malaysia a dovedit contrariul:|)
    9 3
  • Alonso are sanse mari sa castige campionatul anul asta si cel care il va bate,daca il va bate este un pilot mai bun ca el.Eu sper sa fie Vettel sau de ce nu Kimi.Vom trai si vom vedea niste curse adevarate anul asta.
    6 9
  • Ce pot sa mai spuna vesnicii hateri Alonso? Nimic nou...Caii trec, cainii latra.
    5 5
  • @Flavius

    Unii ca tine vor sa sublinieze ca Alonso are cateva clase peste Vettel, dar nu reuseste sa-l bata. Acum tu o sa vii sa zici ca Alonso are numai masini proaste. Personal nu cred ca este o coincidenta ca este triplu campion mondial.

    Eu cred ca tu esti renumitul Bula.
    5 3
  • ciprian
    sunt fan hamilton dar declaratie e cam pripita..e clar pt presa si sa ridice moralul echipei e departe mercedes de red bull..si mai ales ca hamilton cu stilul lui agresiv e terminator de pneuri...sa vazut si in china pneuri noi 4,5 tururi incredibile dupaia scad timpi.....alonso ,raikonen in opinia mea piloti cu greutate si de mare clasa ca si hamilton...pe vettel nu il contest..dar as vrea sa il vad si in alt monopost cum s-ar descurca fara geniul lui adrian newey...nu vorbim de perioada pana la red bul cand a pilotat torro roso..ci de acum in colo daca ar fi capabil de victorii categorice in alt monopost....vettel este triplu campion mondial si merita tot respectu...dar chestii ca a ucis ..sau a zdrobit concurenta sunt cam deplasate...am zis si ma repet vreau sa il vad pe vettel cum pleaca la alta echipa si o ia de la zero si face curse superbe si victorii ..fara adrian langa el care i face de trei ani un monopost incredibil...atunci jos palaria ..pana atunci respect pt vettel...dar nimic mai mult...p.s..fani vettel nu luati in nume de rau...fiecare om are o opinie si trebuie tratata ca atare.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru