Hamilton: "Va fi dificil să câştig titlul"

De Daniel Popescu
Publicat Luni, 11.10.2010
Lewis Hamilton este mulţumit că a ajuns la linia de sosire în cursa din Japonia, însă admite că va fi dificil să câştige titlul mondial.

Marele Premiu al Japoniei a reprezentat un coşmar pentru Lewis Hamilton, care a avut parte de un accident major în antrenamente, o retrogradare de 5 poziţii pe grila de start după schimbarea cutiei de viteze şi o nouă defecţiune la această unitate în timpul cursei.

Britanicul a admis însă că s-a simţit uşurat să ajungă la linia de sosire în urma acestor probleme.

"Sincer să fiu, nu credeam că voi ajunge la linia de sosire. Cutia făcea foarte mult zgomot, aşa că am ţinut degetele încrucişate şi am încercat să nu schimb prea mult treptatele. Am avut o diferenţă mare faţă de cei din spatele meu, aşa că am putut pierde ceva timp.Dar sunt foarte dezamăgit pentru mine şi pentru echipă. Am făcut totul pentru a câştiga puncte şi... A fost o mare greşeală din partea mea vineri. Apoi am schimbat cutia de viteze. Apoi noua cutie de viteze s-a rupt, nu am putut utiliza treapta a treia, aşa că le-am putut utiliza doar pe cele dintre patru şi şapte.

Aşa că am pierdut teren în faţa lui Button, dar sunt recunoscător că am terminat cursa, a fost pentru prima oară după mult timp", a precizat britanicul, care a suferit doua abandonuri consecutive în Italia şi Singapore.

În urma rezultatelor din Japonia, Hamilton a coborât la 28 de puncte în spatele liderului Mark Webber şi admite că va fi dificil să cucerească un nou titlu mondial.

"Mai sunt trei curse şi 75 de puncte disponibile, dar aceşti băieţi continua să câştige puncte constant. Nu ştiu când au avut ultimul abandon, aşa că va fi foarte, foarte dificil, dar vor continua să forţăm", a mai precizat el.

Via | BBC Sport

Comentarii (6)

  • De vreo 3 curse incoace nu mai are ritm deloc. 2 abandonuri i se pot reprosa dar problema la cutie nu. Asa face Hamilton de obicei: icepe sezonul foarte bine si-l termina prost.
    9 6
  • Niculae
    Eu sunt curios de ce forta atata. In 5-7 ture consecutive frana in acelasi loc, iar masina parea ca patineaza. Dupa care un tur mai tarziu sau 2, isi anunta echipa ca a pierdut... o treapta. Daca a incercat sa se apropie de Alonso si nu s-a prins ca acesta nu forta... atunci este greseala lui. La final Alonso incepuse sa mareasca ritumul exact cand Hamilton... il incetinise. Poate Alonso a fost mai destept ca a fortat cand a trebuit, sau poate a gandit mai bine situatia.
    8 7
  • dificil=imposibil
    4 2
  • Meclada se poate concentra 100% pe monopostul 2011.Asa cum spunea un mare fan aici.Astept anuntul.
    5 5
  • O parere
    Daca s-a rupt si cutia aceasta inseamna ca urmatoarea cursa o va schimba din nou si va fi iarasi penalizat. Cred!
    6 2
  • Niculae
    Nu mah... faza cu cutia de viteze este ca o poate schimba pe asta defecta cu aia initiala, fara sa fie penalizat. Sau o repara pe asta busita, adica schimba bucata(tile) busita(te) dupa P2 din Coreea, fata sa fie penalizat (sub observatia unui observator FIA). Daca o schimba pe asta busita cu una noua, diferita de aia schimbata deja, atunci primeste acele 5 jocuri penalizare. O poate schimba pe asta busita cu aia initiala oricand, dar de reparat pe asta busita poate doar dupa P2. Daca asta busita se va strica in P3 sau calificari si o schimba cu o alta cutie diferita de astea de pana acum, atunci este posibil sa fie penalizat. Dar, daca abandoneaza in Coreea, poate sa puna o alta cutie noua, diferita de oricare dintre astea de pana acum.
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru