Hamilton: "Victoria nu este asigurată nici măcar pe jumătate"

de Daniel Popescu
Sambata, 23.05.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Lewis Hamilton susţine că lupta pentru victorie în cursa de la Monaco va reprezenta o provocare mentală şi fizică, în ciuda faptului că va pleca din pole position.

Nu am făcut treaba nici măcar pe jumătate. Mai sunt multe de făcut mâine şi va fi o provocare mentală şi fizică.

Lewis Hamilton
Pilot Mercedes
Lewis Hamilton a obţinut sâmbătă primul pole position din carieră pe circuitul de la Monaco într-un monopost de Formula 1, la opt ani de la debutul său în competiţie.

Pe un circuit pe care depăşirile sunt aproape imposibile, opt dintre ultimele 10 curse au fost câştigate de pilotul care a plecat din pole position, însă dublul campion mondial insistă că duminică va avea parte de provocări majore pentru a-şi adjudeca victoria.

"Nu am făcut treaba nici măcar pe jumătate. Mai sunt multe de făcut mâine şi va fi o provocare mentală şi fizică. Circuitul este foarte dificil şi este greu să exprim asta în cuvinte. În timpul sesiunii am avut ceva probleme cu pneurile şi traficul, aşa că nu a fost uşor, dar asta face lucrurile şi mai speciale", a declarat britanicul.

Ştiam că Hamilton va fi rapid şi strategia nu a funcţionat.

Nico Rosberg
Pilot Mercedes
Coechipierul său Nico Rosberg va lua startul de pe locul doi după ce a ratat ultimul tur rapid din cauza unei frânări violente în primul viraj. Germanul admite că a trebuit să rişte şi susţine că rezultatele finale nu au fost influenţate de faptul că a plecat pe traseu în spatele lui hamilton, conform unei înţelegeri anterioare de comun acord.

"Nu am avut un weekend bun. Am pierdut contactul înainte de final. Ştiam că Hamilton va fi rapid şi nu a funcţionat. Asta este. Nu a fost o mare problemă că am concurat în spatele lui Hamilton. Aş fi putut îmbunătăţi, pentru că am schimbat echilibrul din cauza caracterului subvirator. Am fost încrezător că voi reuşi, dar nu s-a întâmplat", a explicat el.

Marele Premiu al statului Monaco va avea loc duminică cu începere de la ora 15:00 şi va fi transmis în direct pe postul de televiziune Dolce Sport.

Comentarii (1)

  • ce dreptate a avut ...
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru