Hispania a părăsit FOTA din cauza modului de distribuire a banilor

De Daniel Popescu
Publicat Luni, 17.01.2011
Hispania a părăsit FOTA pentru că echipele de top au refuzat să modifice redistribuirea banilor din drepturilor TV în favoarea celor care termină pe locurile 11 şi 12 în clasament.

Hispania Racing a confirmat săptămâna trecută că a părăsit Formula One Teams' Association din cauza faptului că echipele de top nu doresc să ajute echipele mici.

Ulterior, Martin Whitmarsh, preşedintele organizaţiei, a confirmat despărţirea, afirmând însă ca adevăratul motiv este legat de faptul că Hispania nu şi-a plătit contribuţia anuală de 100.000 de euro.

Cu toate acestea, surse de încredere citate de publicaţia britanică Autosport susţin că Hispania Racing a vrut să plătească taxa anuală, însă a decis să părăsească FOTA din cauza atitudinii echipelor de top. Principala nemulţumire a celor de la Hispania a fost că echipele de top au refuzat să modifice modul de distribuire a banilor obţinuţi din drepturile TV.

În prezent, aceşti bani ajung doar la primele 10 echipe din clasamentul constructorilor, în timp ce grila de start s-a extins la 12 echipe începând de anul trecut. Propunerea celor de la Hispania ca echipele care termină pe locurile 11 şi 12 în clasamentul constructorilor să primească aceeaşi sumă de bani ca ocupanta locului 10 s-a lovit de opoziţia echipelor de top, ceea ce i-a determinat pe spanioli să părăsească FOTA, după ce au ajuns la concluzia că interesele lor nu sunt aparate.

Discuţiile pe acest subiect au avut loc în 16 decembrie, când Hispania intenţiona să-şi plătească şi contribuţia anuală, însă nu a mai apucat să facă acest lucru după ce a decis să parăsească organizaţia. De altfel, acesta este şi motivul pentru care Whitmarsh a afirmat că Hispania a fost suspendată din FOTA, refuzând să comenteze ultimele speculaţii apărute în presă.

Formula One Teams' Association a fost fondată în vara anului 2008 cu scopul de a reprezenta unica voce a echipelor din Formula 1 în discuţiile cu Bernie Ecclestone şi FIA.

Via | Autosport

Comentarii (3)

  • Schumy fan 4 ever
    ce mai scuze, ce mai scuze...
    5 3
  • Mavric
    Schumy fan 4 ever
    Cate aere iti dai, cate aere iti dai...iar te-ai dat cu ruj? :))
    3 6
  • Mavric
    @Schumy fan 4 ever
    Sunt convins ca nu va dura mult pana cand vei incepe tu a cauta mii si mii de scuze in favoarea lui Schumy dand vina pe Rosberg, pe echipa, pe monopost, s.a.m.d.
    3 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru