Honda şi Ferrari anticipează progrese după îmbunătăţirea motoarelor

de Daniel Popescu
Sambata, 06.06.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Honda şi Ferrari şi-au exprimat încrederea că vor obţine performanţe mai bune după îmbunătăţirea motoarelor înainte de Marele Premiu al Canadei.

Sper să ne atingem obiectivul de a prinde din urmă echipele de top până la sfârşitul sezonului.

Yasuhisa Arai
Director motorsport Honda
Honda şi Ferrari sunt singurii constructori care au utilizat câteva "jetoane" pentru îmbunătăţirea motoarelor înainte de Marele Premiu al Canadei, iar primele semne relevate de antrenamentele de vineri sunt încurajatoare.

▶ Cronica primei sesiuni de antrenamente: Alonso, locul 9
▶ Cronica celei de-a două sesiuni de antrenamente: Ferrari, locurile 2 şi 3

Chiar dacă piloţii echipei McLaren au afirmat anterior că Honda s-a concentrat pe fiabilitate în detrimentul performanţei, reprezentanţii constructorului japonez susţin că echipa britanică va fi capabilă să ajungă la nivelul rivalilor de la Mercedes sau Ferrari până la sfârşitul acestui sezon.

"Avem un sentiment foarte bun şi suntem optimişti nu numai pentru acest weekend, ci şi pentru următoarele două curse. Sunt foarte fericit. În acest moment ne-am atins aşteptările şi sper să ne atingem obiectivul de a prinde din urmă echipele de top până la sfârşitul sezonului. Simt că putem face un pas înainte pentru această cursă pentru că există o îmbunătăţire comparativ cu Monaco", a declarat Yasuhisa Arai, directorul de motorsport al Honda.

Potrivit unor surse citate de publicaţia Autosport, Honda a folosit jetoanele inclusiv pentru îmbunătăţirea sistemului MGU-H, care a dat bătăi de cap inginerilor în prima parte a sezonului.

Ferrari: "Sperăm să fim mai competitivi în calificări şi cursă"

Sper că ceea ce punem în monopost în acest weekend ne va face mai competitivi în calificări şi cursă.

James Allison
Director tehnic Ferrari
La rândul său, James Allison, directorul tehnic al celor de la Ferrari, şi-a exprimat speranţa cu privire la obţinerea unor progrese atât în calificări, cât şi în cursă, în ciuda faptului că şansele de a detrona Mercedes într-un timp atât de scurt sunt relativ scăzute.

"Sper că ceea ce punem în monopost în acest weekend ne va face mai competitivi în calificări şi cursă, iar motoarele fac parte din asta.

Update-urile sunt realizate pentru a face monopostul mai rapid. Sper să fie puternic şi fiabil, dar este greu să judecăm ritmul de cursă (n.r - după antrenamente)", a precizat britanicul.

Calificările pentru Marele Premiu al Canadei vor avea loc sâmbătă cu începere de la ora 20:00, ora României.

Marele Premiu al Canadei la TV

În România, Marele Premiu al Canadei se va desfăşura seara, întrucât diferenţa de fus orar dintre cele două ţări este de şapte ore. Drepturile TV ale Formulei 1 pentru România sunt deţinute de postul Dolce Sport, care poate fi recepţionat şi pe internet prin intermediul platformei TelekomTV. Calificările şi cursele pot fi urmărite în ţara noastră şi pe posturile de televiziune RTL (limba germană) sau Duna (limba maghiară).

Eveniment Ziua Ora Transmisiuni TV Internet
Antrenamente 1 vineri, 5 iunie 17:00 -
Antrenamente 2 vineri, 5 iunie 21:00 -
Antrenamente 3 sambata, 6 iunie 17:00 -
Calificari sambata, 6 iunie 20:00 DolceSport, RTL, Duna Telekom TV
Cursa duminica, 7 iunie 21:00 DolceSport, RTL, Duna Telekom TV

▶ Formula 1 în 2015. La TV, pe telefoane, tablete, laptopuri şi calculatoare: unde poţi vedea în direct cursele din Marele Circ

Via Autosport, Motorsport

Comentarii (1)

  • Florin
    După rezultatele din calificări din Canada se pare ca si Ferrari si McLaren au folosit jetoanele mai repede ... la Monaco într-un cazino la păcănele :))
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru