Horner exclude plecarera lui Webber de la Red Bull

de Daniel Popescu
Marti, 26.03.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Christian Horner a exclus posibilitatea ca Mark Webber să părăsească Red Bull înainte de finalul sezonului după controversele cu Sebastian Vettel de la Sepang.

Mark Webber a sugerat că se gândeşte să părăsească Red Bull Racing ca urmare a faptului că Sebastian Vttel a câştigat cursa din Malaysia după ce a ignorat ordinele de echipă.

Ipoteza este însă exclusă de şeful Christian Horner, care susţine că declaraţiile australianului au fost făcute în febra evenimentelor. În plus, el afirmă că Webber nu are niciun motiv să fie supărat pe echipă, întrucât Vettel a acţionat fără acordul şefilor.

"Poziţia echipei a fost clară. Webber ştie că echipa nu a manipulat nimic, nu a existat nicio conspiraţie, aşa că a spus din pură emoţie că trebuie să se gândească la viitorul său", a declarat britanicul pentru publicaţia ESPNF1.

Urmareste Automarket
În plus, Horner afirmă că a discutat direct cu Vettel şi Webber în şedinţa tradiţională de după cursă, în cadrul căreia triplul campion mondial şi-a cerut din nou scuze pentru fapta sa.

"Am avut o şedinţă şi am vorbit cu ambii piloţi.

Vettel şi-a cerut scuze în faţa lui Webber, dar şi în faţa echipei. A fost o şedinţă normală, iar acum ne concentrăm pe următoarea cursă", a adăugat el referindu-se la Marele Premiu al Chinei de peste trei săptămâni.

Nu în ultimul rând, inclusiv tatăl lui Webber a dezvăluit că fiul său va fi prezent în monopost cu ocazia cursei de la Shanghai.

Via ESPNF1

Comentarii (11)

  • Ii va ceda o victorie, asa cum a facut schumacher cu barrichello in 2002 (austria si sua) si o sa-i treaca supararea . Oricum, a gresito rau vettel de data asta. Daca webber stia ca vettel are voie sa-l atace, cu siguranta mergea altfel in ultimul stint, ata este de fapt problema si frustarea lui webber totodata.
    19 3
  • ghita444
    SLOW MOTION cu taurii de Vettel si Webber mister Christian Horner.....
    2 7
  • Cum sa plece?
    Este un contract cu niste clauze bine definite! Daca era F1 Romania, pleca de 3 ori, Brawn era dat afara de 7, iar Horner lucra la Ferrari de 2 ani.
    11 3
  • jurist
    @octav71. contractul se poate rezilia in orice moment. Dupa ale tale si in situatii neplacute a unei parti ap ar trebui de rabdat?... pentru asta este si rezilierea contractului.
    6 2
  • @jurist: clar poate fi reziliat, dar intervin clauzele; clauze stipulate foarte clar intr-o lume cu foarte multi bani. Chiar imi este greu sa cred ca Weber nu are niste clauze precise si destul de restrictive privitoare la rezilierea contractului la ... sa spunem mijlocul sezonului!
    2 1
  • @octav71, acele clauze vor fi anulate, efectele avute loc pana-n timpul rezilierii vor ramane neafectate (caci nu poti da timpul inapoi), din suma oferita lui Webber pentru acest sezon se vor calcula cat anume trebuie restituit echipei si cat trebuie pastrati de pilot pentru serviciile prestate pana-n momentul rezilierii. Nu confunda clauzele cu acele contracte accesorii precum gajul si ipoteca. Plus de asta rezilierea e ca o pedeapsa data partii ce nu si-a executat obligatiile fata de cealalta parte intr-un mod culpabil, nu si datorita unor forte naturale. Astfel nu este nici o piedica pentru Webber de a cere rezilierea contractului.
    4 3
  • Mavrick ai citit tu contractul lui Webber? Din partea mea sa plece Webber cat mai repede, dar sunt convins ca a facut doar talente si nu pleaca de la 10 mil pe an la surf ca in F1 nu are loc la alta echipa in timpul sezonului.
    2 1
  • "He will be protected, as usual" - M Webber.
    Poate ca in acest caz echipa nu a participat direct la decizie dar prin faptul ca nu au luat nici o masura nu fac decat sa confirme statutul lui Vettel. Iar scuzele lui sunt doar de forma deoarece nu a recunoscut ce a facut de fapt: nu l-a depasit din "greseala"pe Webber ci a fost un act deliberat. Dupa o astfel de recunoastere scuzele incep sa aiba valoare.
    1 0
  • @Alex, ia si citeste Codul Civil, bazeaza-te pe contractele speciale si vei vedea ca din toate acele contracte numite (cele reglementate de codul civil) singurul contract ce poate fi incheiat intre o echipa si un pilot este Contractul de prestari servicii (in cazul lui Webber- cu executare succesiva). Astfel, cum am spus si mai sus, rezilierea contractului nu va avea nici un efect asupra obligatiilor deja scadente intre partile contractante (pilot, echipa) si pe cale contabila, in cazul in care Webber deja a primit intreaga suma de bani, se va stabili cat din acea suma ii va reveni echipei si cat va ramane pilotului in urma prestarilor de servicii oferite pana-n prezent echipei. Daca s-ar dovedi ca una din parti (in cazul nostru-echipa) nu si-a indeplinit obligatiile deoarece a fost impiedicata de o forta majora sau caz fortuit, rezilierea nu se va face si in mod automat cealalta parte (pilotul) va fi tinuta sa-si execute propria obligatie. Insa in cazul de fata Webber are tot dreptul sa decida daca va cere sau nu rezilierea contractului intrucat echipa presteaza serviciile pilotilor intr-un mod inegal iar Webber este in dezavantaj, deci echipa nu respecta legea (spun lege deoarece potrvit art.969 C.civ., intelegerile dintre partile contractante, mentionate intr-un contract legal au putere de lege).
    1 0
  • @mavrick: absolut corect, poate ca ai dreptate, nu sunt jurist. Cred totusi ca tu faci referire la un Cod Civil din Romania. Cat de valabil este acesta in afara?
    0 0
  • In proportie de peste 50% intrucat legile europene sunt inspirate din cele romane de pe timpul lui Cezar, motiv pentru care in legislatia noastra se folosesc foarte des expresii romane. Si plus de asta legislatia romana trebuie sa respecte anumite criterii de baza in domeniul civil altfel n-ar mai fi membra UE.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru