Hulkenberg, pilotul cu cele mai puţine greşeli în sezonul 2010

De Daniel Popescu
Publicat Marti, 14.12.2010
Nico Hulkenberg a efectuat cele mai puţine greşeli personale pe parcursul sezonul 2010, la polul opus poziţionându-se Kamui Kobayashi.

Nico Hulkenberg a fost desemnat pilotul cu cele mai puţine greşeli personale pe parcursul sezonului precedent al Formulei 1, potrivit unei analize realizate de publicaţia germană Auto Motor und Sport.

Sursa citată a calculat că fostul pilot al echipei Williams a comis doar 18 greşeli pe parcursul anului, fiind urmat în acest clasament de Jenson Button (McLaren Mercedes) şi de coechipierul său Rubens Barrichello.

Dintre cei patru piloţi care au luptat pentru titlul mondial până în ultima etapă, Fernando Alonso şi Mark Webber au comis cele mai puţine greşeli, câte 30, în timp ce Sebastian Vettel ocupă locul 13 în clasamentul general cu 34 de greşeli.

Cele mai multe greşeli pe parcursul anului, 60 la număr, au fost trecute în dreptul lui Kamui Kobayashi. Statistica este explicabilă prin faptul că pilotul echipei Sauber F1 Team şi-a asumat numeroase riscuri în timpul curselor, oferind şi unele dintre cele mai spectaculoase depăşiri.

În realizarea acestui clasament, Auto Motor und Sport a luat în calcul atât accidentele, cât şi momentele în care piloţii au ieşit de pe circuit sau au pierdut controlul volanului în timpul curselor.

Topul greşelilor din sezonul 2010 al Formulei 1 poate fi consultat aici.

Via | Auto Motor und Sport

Comentarii (2)

  • ...
    Il mai laudati mult pe Kobayashi? A facut si el cateva fepasiri si a devenit idolul tuturor. Risca prea mult ... nu va fi niciodata un pilot mare. Tot respectul pt top3
    2 0
  • Hulkenberg
    Williams oare stie statistica asta?
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru