Hulkenberg va concura pentru Porsche în Cursa de 24 de ore de la Le Mans din 2015

de Daniel Popescu
Joi, 27.11.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Porsche a anunţat că Nico Hulkenberg va fi unul dintre piloţii care va concura pentru constructorul german în Cursa de 24 de ore de la Le Mans. Pilotul echipei Force India va participa cu Porsche 919 şi la Cursa de 6 ore de la Spa-Francorchamps.

Porsche şi Le Mans este probabil combinaţia care atrage orice pilot de curse.

Nico Hulkenberg
Pilot Force India
Porsche a anunţat la începutul acestei săptămâni că a decis să extindă participarea cu echipa de uzină la clasa LMP1 a Cursei de 24 de ore de la Le Mans de la două la trei maşini Porsche 919.

La momentul respectiv, constructorul german nu anunţase niciunul dintre piloţii care vor urca în cockpitul celui de-al treilea monopost, însă joi a dezvăluit că a ajuns la un acord în acest sens cu Nico Hulkenberg.

Germanul este sub contract cu Force India pentru sezonul 2015 al Formulei 1, însă poate lua startul la Le Mans, întrucât celebra competiţie de anduranţă nu se suprapune cu nicio etapă din Marele Circ. Hulkenberg va avea ocazia să se acomodeze cu Porsche 919 în cadrul Cursei de 6 ore de la Spa-Francorchamps din 2 mai, care face de asemenea parte din Campionatul Mondial de Anduranţă.

"Porsche şi Le Mans este probabil combinaţia care atrage orice pilot de curse.

Sunt fan Porsche de mult timp şi le-am urmărit cu interes revenirea la clasa LMP1. A creascut dorinţa de a pilota acea maşină la Le Mans. Sunt foarte mulţumit că programul sezonului 2015 al Formulei 1 îmi permite să particip şi sunt recunoscător echipei Force India pentru generozitatea de a-mi permite să concurez. Depinde de mine să muncesc pentru a satisface ambele angajamente", a declarat el.

Hulkenberg va concura în Marele Premiu al Canadei în 7 iunie, pentru ca în 13-14 iunie să participe la Le Mans, iar în 21 iunie să concureze din nou în Formula 1 în Marele Premiu al Austriei.

Hulkenberg a testat un Porsche 911 GT3-R Hybrid pe circuitul Nurburgring Nordschleife în 2010: 

Celelalte două maşini cu care Porsche va concura la Le Mans vor fi pilotate de Mark Webber, Timo Bernhard, Brendon Hartley, Neel Jani, Romain Dumas şi Marc Lieb.

Via Porsche

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru