Irvine: "Schumacher va fi numarul 1 la Mercedes GP"

De Daniel Popescu
Publicat Luni, 04.01.2010
Eddie Irvine considera ca Michael Schumacher isi va castiga statutul de pilot numarul 1 la Mercedes GP, intrucat va demonstra ca este mai rapid decat Nico Rosberg.

Michael Schumacher este pregatit sa revina in Formula 1 dupa o absenta de patru ani, urmand sa il aiba drept coechipier pe Nico Rosberg, unul dintre cei mai apreciati piloti ai momentului. Speculatiile pe tema statutului pe care il va avea Schumacher in cadrul echipei nu au intarziat sa apara, iar fostul sau coechipier de la Ferrari, Eddie Irvine, anticipeaza ca septuplul campion mondial va fi suficient de rapid pentru a se impune in fata lui Rosberg.

"Schumacher nu se asteapta sa fie numarul 1 din oficiu. Cel mai rapid dintre ei va fi numarul 1, pentru ca asa s-a intamplat oriunde a fost. Daca Rosberg va fi mai rapid, atunci el se poate astepta sa fie liderul echipei, dar nu ma astept sa se intample asta", a declarat irlandezul in cadrul unui interviu acordat publicatiei ESPN.

Irvine isi justifica opinia facand o paralela cu perioada 1996-1999 de la Ferrari, cand cei doi au fost coechipieri, iar Schumacher a fost pilotul de referinta al echipei.

"Cand am fost la Ferrari cu Schumacher, eu am facut cele mai multe teste in privinta pneurilor si a sasiului.

Dar Schumacher se urca in monopost si era imediat rapid. Era mai rapid decat mine, asa ca a fost numarul 1. Cand am fost aproape de castigarea titlului in 1999, Schumacher a revenit dupa ce si-a rupt piciorul si a dovedit ca nu a fost numai pilotul numarul 1, ci si cel mai bun pilot numarul 2, pentru ca in Malaezia m-a lasat sa trec de el pentru a castiga cursa", a explicat el.

In plus, Irvine crede ca Schumacher este capabil sa lupte pentru titlul mondial, in ciuda faptului ca duminica a implinit 41 de ani.

"Pregatirea fizica nu va fi o problema. Uitati-va la Nigel Mansell, care era foarte gras si a castigat titlul in 1992 la varsta de 39 de ani. Schumacher este suficient de rapid pentru a castiga din nou curse si nu exista nicio comparatie cu Jenson Button in termeni de abilitati. Button a castigat titlu in 2009, asa ca si Schumacher il poate castiga in 2010 in monopostul potrivit", a mai spus Irvine.

Foto: Eddie Irvine, Jean Todt si Michael Schumacher sarbatoaresc victoria obtinuta de german in Marele Premiu al Argentinei din 1992.

In acel Grand Prix, irlandezul terminase pe locul 3.

Via | ESPNF1

Comentarii (6)

  • Corectie...
    Poza este din 1998. Atunci Schumacher a castigat cursa iar Irvine a luat locul 3. In plus, in 1992 Schumacher ajungea la Benetton.
    0 0
  • :)
    da..are dreptate adi sa se corecteze:)
    0 0
  • ! ! !
    Corect...Schumacher a inceput sa poarte rosu deabia in 96 :D
    0 0
  • ...
    Ma bucur ca Irvine recunoaste toate lucrurile astea. Deci contestatarii, luati nota de lucru asta.
    0 0
  • NeoGalaxy
    @Irvine
    I-a luat ceva ani pentru a spune adevarul :)))) In vreo 5 ani o sa ne zica si Barri la fel :)))
    0 0
  • Corect
    Remarc si eu sinceritatea comentariilor lui Irvine. Personal nu cred ca exista prevederi contractuale pentru ca un pilot sa fie nr. 2. Nici Irvine, nici Barri si nici Nico nu au semnat sau nu ar semna asa ceva. Pur si simplu Schumi i-a intrecut; a fost mai bun. Au fost momente, chiar curse, in care Schumi a fost intrecut de coechipierul sau, dar acestea au fost putine.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru