Klien spera sa redevina pilot titular

De Daniel Popescu
Publicat Vineri, 09.01.2009
Chrisitan Klien spera sa revina ca pilot titular in Formula 1, desi in ultimii ani a fost doar pilot de teste.

Klien a debutat in Formula 1 in 2004 la bordul unui monopost Jaguar, insa a ramas fara loc in Marele Circ in 2006. In ultimii doi ani, austriacul a fost pilot de teste pentru BMW-Sauber, insa spera ca va reusi sa revina in prim-planul competitiei.

"Formula 1 este locul meu si m-am stabilit intr-un mediu fantastic. Sunt constient ca a doua sansa este deseori mult mai greu de obtinut decat prima, dar am ceva de oferit care ma face increzator ca-mi pot indeplini acest obiectiv", a declarat austriacul pentru site-ul oficial al Formulei 1.

Klien crede ca are drept atuuri atat varsta, cat si experienta acumulata pana in prezent. "La 25 de ani, am o experienta de 3 ani in F1 si acum sunt in al treilea an de teste cu un constructor. Iar BMW-Sauber este o echipa foarte profesionista la toate nivelele. Cu siguranta vad beneficiile intr-un pilot de rezerva care poate concura cateodata".

Klien va fi unul dintre pilotii afectati de interzicerea testelor din timpul sezonului, insa acesta spune ca responsabilitatile sale pe timpul iernii au crescut proportional.

"Ei bine, aceasta cadere vine odata cu o masiva crestere a responsabilitatii in timpul testelor de iarna. Am pilotat foarte mult pe parcursul iernii, iar sarciniile au fost impartite destul de echilibrat intre mine, Robert Kubica si Nick Heidfeld. Daca compar asta cu regimul altor echipe, nu ma pot plange deloc. Iau asta ca pe un semn de incredere. Iar munca mea nu se va termina odata cu inceperea sezonului. Voi fi in continuare implicat 100%, iar din punct de vedere mental si fizic voi fi pregatit sa intru in monopost daca va fi nevoie".

Taguri: BMW-Sauber, Klien, test

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru