Kovalainen ar putea reveni la Caterham în 2014

de Daniel Popescu
Vineri, 27.09.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Caterham a confirmat că Heikki Kovalainen ar putea reveni în Formula 1 în sezonul 2014. Echipa britanică a restructurat departamentul tehnic în pregătirea campaniei de anul viitor.

Esential 3 sezoane a concurat Kovalainen pentru Caterham , in perioada 2010-2012
3 este numarul sesiunilor de antrenamente la care a participat Kovalainen pentru Caterham in 2013: Bahrain, Spania si Belgia
Heikki Kovalainen şi-a pierdut locul în Formula 1 la sfârşitul sezonului trecut, după ce Caterham a preferat să angajeze doi piloţi sprijiniţi financiar de sponsori principali, Giedo van der Garde şi Charles Pic.

Totuşi, proprietarul Tony Fernandes a admis în această săptămână că finlandezul ar putea reveni la echipă în sezonul următor, mai ales că experienţa acestuia ar fi utilă în perspectiva noului regulament tehnic.

Întrebat dacă fostul pilot Renault şi McLaren reprezintă o opţiune pentru anul viitor, omul de afaceri malaysian a replicat: "Absolut. Nu este niciun secret că sunt un apropiat al lui Kovalainen şi am mult timp pentru el, aşa că vom vedea.

Voi lăsa echipa să decidă şi până la urmă trebuie să fie alegerea lor. Ar fi o prostie să-mi asum acum un angajament, pentru că până la sfârşitul sezonului se pot întâmpla multe, aşa că vom vedea cine va fi disponibil", a declarat el pentru publicaţia Autosport.

Întrucât sezonul 2014 presupune numeroase schimbări de regulament, Caterham a decis să opereze şi câteva modificări în departamentul tehnic. Astfel, directorul de performanţă John Iley va fi şeful noului grup Advanced Projects, în timp ce directorul de operaţiuni Jody Egginton a fost promovat ca director tehnic adjunct.

"Sunt încântat că Jody şi John au fost de acord să-şi asume responsabilităţile ca parte a reorganizării", a precizat Mark Smith, directorul tehnic al echipei.

Via Autosport, Caterham

Comentarii (1)

  • Au de uynde alege acuma. Si Massa devine un target interesant, la nevoie si Gutierrez...plus ca pui presiuni prin declaratiile astea pe pilotii actuali, savina cu mai multi bani si sa accepte un salariu mai mic (dac-or avea salariu).
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru