Kubica este liber de contract pentru 2010

De Daniel Popescu
Publicat Joi, 30.07.2009
Managerul lui Robert Kubica a confirmat ca pilotul polonez este liber sa aleaga echipa pentru care va concura in sezonul 2010, dupa ce BMW si-a anuntat retragera din Formula 1.

Kubica este sub contract cu BMW-Sauber pana la finalul sezonului 2010, insa intelegerea pentru anul viitor a devenit invalida dupa ce constructorul BMW a anuntat ca renunta la programul sau pentru Formula 1 incepand de la finalul acestui sezon.

Informatia a fost confirmata de Daniele Morelli, managerul lui Robert Kubica, in cadrul unui interviu acordat publicatiei Gazzetta dello Sport.

"Nu a existat niciun semn in interior ca se va intampla asa ceva. Doar am luat la cunostinta. Robert era sub contract pana la finalul lui 2010, dar acum este oficial pe piata transferurilor", a declarat Morelli.

Via | Autosport

Comentarii (6)

  • Sa speram...
    ...ca va ajunge la McLaren in locul lui Kova. Ar fi extraordinar .
    0 0
  • NeoGalaxy
    @Robert
    Sa ajunga la McLaren, ar fii extraordaniar pentru cine? Fanii McLaren sau el ca pilot?
    0 0
  • Neogalaxy
    Ar fi extraordinar in primul rand pt el, pt ca ar fi un pas inainte in cariera lui sa ajunga la o echipa care se "bate " pt victorii in fiecare cursa, iar in al doilea rand ar fi extraordinar si pt echipa sa aiba langa Hamilton inca un pilot capabil sa obtina victorii sau podiumuri mai multe decat o face Kova.
    0 0
  • NeoGalaxy
    @markedd
    Interesant pct de vedere, singura problema daca o sa fie tratat de echipa ca un scutier, asa cum Kova este tratat acuma. Presupunand ca o sa fie tratat egal de echipa, ceea ce spui tu este adevarat, din pacate daca vedem realitatea, ar fii pacat ca Kubica sa ajunga la McLaren. Presupun ca stii ca la McLaren nu au existat piloti egali incepand cu 1997, a fost favorizat unul sau altul. Iar eu cred ca Kubi i-ar da repede peste bot lui Lewis, ceea ce evident ar duce la niste probleme usor previzibile. Cu aceastea fiind spune, personal sper ca Kubi sau Rosberg sa nu ajunga la McLaren, pentru ca nu merita acest comportament. M-as bucur sa ajunga la alte echipe unde sa fie tratati egal, ceva ce la McLaren, pentru moment nu este posibil. Evident, pilotii stiu mai bine in ce se baga si ceea ce vor. Nu de putine ori Barri sau Irvine au gresit pentru ca in loc sa ia bani multi de la Ferrari si sa faca ce vroia echipa, eu preferat sa se duca la alte echipe pe bani mult mai putini doar de dragul de a se ridiculiza singuri. Ervine este un exemplu perfect daca ne gandim la Jaguar, Jacques la BAR si evident Barri la Honda.

    S-ar putea ca anul viitor sa fie mai multe de discutat pe tema asta. Singura parere de rau este ca BWM nu este in stare sa aiba o echipa desi paradoxal, au vanzari de 5000 de ori mai mari ca o firma foarte mica numita Ferrari.
    0 0
  • @NeoGalaxy
    Ca de obicei te inseli amarnic. Strategia de care vorbesti cu un pilot principal si o "sluga" se intalneste doar la Ferrari. Sau poate ai uitat era Schumacher? Cand oricine ar fi venit sa piloteze pt italieni, pe langa neamt, era automat stampilat ca "sluga"? Nu stiu unde ai vazut tu ca Kova este tratat ca un "scutier". Nu e nici Hamilton si nici echipa McLaren de vina ca, Kova este mai lent ca si englezul. Atata poate finlandezul si gata. Tot asa as putea spune despre echipa Renault ca sprijina doar un pilot , dar totodata trebuie sa le dau si dreptate cand vad ca Pique ca si Kova de altfel nu sunt in stare de mare lucru. Si inca o dovada ca te inseli este faptul ca acuma 2 ani cand Alonso era la McLaren tocmai faptul ca erau tratati la fel ambii piloti l-a deranjat pe spaniol care a si plecat. Deci ca o concluzie informeaza-te mai bine inainte sa scrii ceva. Stiu ca iti sta ca un nod in gat echipa McLaren, insa nu e frumos sa scrii despre ea lucruri pe care nu le-a facut.
    0 0
  • NeoGalaxy
    @Markedd:
    Epoca Mika + Coulhard iti spune ceva? Situatia exacta ca la Ferrari doar ca scotianul chiar credea ca este tratat la fel. Kova crede la fel. Nu are nici o treaba rapiditatea, ai vazut ca cu aceasi masina Kova este cel putin la fel de rapid ca Lewis, singura smecherie este ca lui Kova i se intamplat numai accidente.

    Situatia cu Fernando este si mai interesanta. Lewis nu stia sa seteze masina si inginerii lui copiau identic setarile de la masina lui Fernando, evident fara sa-i spuna. Daca nu crezi asta, nu este nici o problema, a fost si proba la proces. Faptul ca Lewis nu stia nici macar distributia masinii pe care o conducea, nici unde este balansul franelor.

    Daca vrei sa te informezi cu adevaratul, iti spun asta doar: Knowledge is power. Iar daca vrei dovezi ca McLaren copieaza alte monopostur sau ca Kova este doar un simplu scutier, iti spun ca-ti ia maxim 1 ora daca te pricepi sau maxim 2 ore daca esti mic si incepator, sa gasesti ceea ce te intereseaza.

    Evident nu-mi sta nimic in gat pentru ca vezi tu, in comparatie cu tine eu am o vointa libera, gandesc liber si nu ma las impresionat de niste cuvinte goale, ca cele de mai sus. Eu eram curios daca tu chiar esti interesat de binele lui Robert ca pilot si te-am intrebat ceva, iar tu mi-ai dat raspunsul gresit din pacate.

    Dar iti dau dreptate doar cu Piquet saracul care chiar nu reuseste nimic. Nu stiu care este problema, dar ceva nu se pupa. Pacat de el si de numele tatalui lui dar greseala este ca a acceptat sa piloteze pentru Renault. Spre diferenta de Lewis, el nu are pile ca atunci cand greseste sa fie dat altcineva afara sau sa minta echipa pentru el. Desi... faza cu testele si cu antrenamentel este chiar de rahat pentru ca pilotii tineri au mari probleme cu testele astea, mai ales ca au nevoie de ele.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru