Kubica va utiliza KERS in antrenamentele de vineri

De Daniel Popescu
Publicat Joi, 16.04.2009
Robert Kubica a confirmat ca va utiliza pentru prima oara in acest sezon sistemul KERS in cadrul antrenamentelor de vineri din cadrul Marelui Premiu al Chinei.

BMW-Sauber a introdus sistemul KERS inca de la prima cursa de la Melbourne pe monopostul lui Nick Heidfeld, insa Robert Kubica a fost in imposibilitatea de a utiliza tehnologia din cauza greutatii sale.

Recent, seful departamentului de motorsport al BMW, Mario Theissen, a anuntat ca echipa lucreaza intens pentru a modifica repartizarea balstului in monopost, cu scopul de a-i permite pilotului polonez sa utilizeze KERS.

In acest sens, Kubica a confirmat joi ca va testa sistemul KERS pe parcursul antrenamentelor libere de vineri, pentru a observa daca poate obtine un avantaj pe liniile drepte foarte lungi ale circuitului de la Shanghai. Totusi, el a admis ca stabilitatea monopostului va avea de suferit din aceasta cauza.

"Va trebui sa testam si sa vedem. Am vazut ca sistemul KERS reprezinta un avantaj, in special in Malaezia dar si in Australia. Cu siguranta daca vom rula KERS pe masina mea vor exista mai multe dezavantaje decat in cazul altor piloti, dar sper ca avantajele vor fi mai mari decat dezavantajele.

Problema este stabilitatea monopostului. Vom vedea, multe depind de nivelul de aderenta".

In functie de rezultatele obtinute de Kubica in antrenamentele de vineri, echipa va decide ulterior daca polonezul va concura cu KERS si in cursa de duminica.

Via | Autosport

Comentarii (8)

  • Dani ...
    Este vreo diferenta intre sistemul Kers folosit de Robert si cel folosit de Nick ? http://formula1.automarket.ro/stiri/f1champ/19512/heidfeld-va-concura-cu-kers-kubica-fara-kers.html. Robert confirma el, iar cealalta stire era neconfirmata. Aceea e diferenta ?
    0 0
  • @michelle :)
    diferenta e ca kubica confirma ca va utiliza sistemul Kers in cadrul antrenamentelor de vineri,pe cand heidfeld utiliza in cursa acest sistem :) ....din aceasta cauza e diferenta asta de puncte...
    0 0
  • @michelle_b
    baby_b0y mi-a luat-o inainte si a explicat foarte exact situatia. Kubica a primit doar 3 puncte pentru ca este vorba despre antrenamente. Daca va utiliza sistemul in calificari si/sau cursa va primi 7 puncte.
    0 0
  • ???
    Iarasi o interpretare subiectiva a Admin...in grila se puncteaza "Echipa este pregatita sa concureze cu sistemul KERS", DA!!! Nu zice nicaieri de vineri , sambata duminica...Deci corect ar fi BMW +7, Kubica +3. PUNCT.
    0 0
  • Dani...
    poate baby boy citeste si articolul: "BMW is keen to see if the device will be an advantage for Kubica this weekend." cu accent pe weekend, care NU e vineri. Robert va folosi sistemul pentru prima data vineri ! Niciunde nu spune ca numai vineri, ba din contra. Si oricum, e o aberatie...
    0 0
  • @michelle_b
    Weekend inseamna vineri-duminica. Si articolul e foarte clar: vor utiliza KERS vineri si in functie de rezultate il vor implementa sau nu pe monopost sambata si duminica.
    0 0
  • Dani ...
    am citit si articolul si cunosc si grila de punctare. cunosc perfect engleza. si romana. si sensul cuvintelor. discutia e incheiata conform principiului admin are intotdeauna dreptate ...
    0 0
  • @michelle_b
    Eu zic ca sensul frazei mentionate de tine este: Kubica va testa vineri KERS pentru ca BMW sa afle daca sistemul ar putea reprezenta un avantaj in weekend. Asta nu inseamna ca il vor si utiliza sambata sau duminica.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru