Loeb confirma ca nu a primit superlicenta de pilot

De Daniel Popescu
Publicat Joi, 22.10.2009
Sebastien Loeb a dezvaluit ca nu poate concura la Abu Dhabi pentru ca nu a primit superlicenta de pilot, insa crede ca oricum nu ar fi obtinut o performanta majora.

Presa franceza a relatat marti ca Sebastien Loeb nu va concura in Marele Premiu din Abu Dhabi pentru Toro Rosso, primele zvonuri fiind ca francezul nu se simte pregatit pentru o astfel de provocare.

Ulterior, s-a speculat ca Loeb nu a primit superlicenta de pilot din partea FIA, iar cvintuplul campion mondial din WRC a confirmat acest lucru miercuri seara. Totusi, acesta sustine ca nu este dezamagit de aceasta situatie.

"Iau lucrurile asa cum vin. Oricum, nu am regrete pentru ca nu am avut nicio ambitie. Singurul regret pe care il am este ca m-as fi distrat. A fost un proiect amuzant", a declarat Loeb pentru site-ul sau oficial.

In plus, francezul sustine ca nu ar fi fost pregatit din punct de vedere fizic pentru o astfel de provocare, intrucat Formula 1 este mult mai solicitanta decat raliurile din WRC. "In ciuda tuturor eforturilor mele, nu pot sa spun ca eram pregatit. F1 este atat de specifica! Din punct de vedere fizic este mult mai dificila decat un raliu si stiu ca as fi avut zile grele.

In ceea ce priveste inima, trebuie sa realizezi ca aceasta bate cu 180 de batai pe minut in timp ce pilotezi un monopost de F1! Printre altele, abilitatile mele fizice m-au facut sa am dubii in privinta capacitatii de a face fata acestei provocari", a adaugat el.

Campionul mondial din WRC admite insa ca ar accepta cu bucurie o noua sansa de a testa un monopost de F1, daca va avea aceasta oportunitate in viitorul apropiat.

"Daca ma lasa sefii mei, da! A fost o placere sa pilotez un monopost de Formula 1. Daca voi avea o noua oportunitate sa revin intr-un monopost de F1, nu o voi lasa sa treaca pe langa mine", a precizat el.

Cu toate acestea, Loeb a admis ca sansele sale de a concura intr-o cursa oficiala de Formula 1 sunt aproape nule, intrucat nu are suficient timp la dispozitie pentru a intra in posesia superlicentei de pilot. "Mi-am spus ca probabil voi avea o singura oprtunitate de acest gen in viata. Nu am obtinut superlicenta acum si nu vad cum as putea sa o obtin fara pregatire si fara testele necesare in F1.

Cu atat mai mult cu cat ambele campionate s-ar fi terminat. Button a castigat titlul mondial in weekendul trecut, iar titlul pentru WRC este in joc in acest weekend. Asa ca participarea mea nu ar fi influentat niciunul dintre campionate. Pare foarte putin probabil sa gasesc o noua oportunitate de acest gen. Avand in vedere aceste lucruri, nu cred ca voi mai avea vreodata aceasta oportunitate", a mai spus Loeb.

Via | Sebastian Loeb

Taguri: Loeb

Comentarii (6)

  • Toro Rosso...
    La stirea anterioara in care s-a scris ca Loeb nu va participa la Abu Dhabi, s-au scazut lui Toro Rosso 3 pct. (probabil pentru ca Loeb nu se suie in monopostul lor...). Dar acum cand vina pentru neparticipare in cursa este a llui Loeb, de ce nu se incearca "deculpabilizarea" echipei Toro Rosso prin punctarea cu 3 pct...
    0 0
  • @hoyad
    Toro Rosso a fost depunctata pentru ca anterior primise puncte ca urmare a zvonurilor ca Loeb va concura pentru echipa.
    0 0
  • Comportament de campion !
    Il admir pe Loeb pentru ceea ce face in WRC iar acum ii admir si obiectivismul si modestia.
    0 0
  • Loeb se amuza
    Loeb a crezut ca pentru distractie poate sa participe la o etapa F1. Distractia costa si nu a platit superlicenta. TR a fost depunctata pentru ca nu i-a platit distractia campionului ...
    0 0
  • @scorpion_54
    Loeb nu a primit licenta pentru ca nu are nicio cursa in GP2 sau F3. Nu are nicio legatura cu cele cateva mii de euro cat costa licenta.
    0 0
  • @daniel.popescu...mea culpa !
    Intr-adevar am uitat de acea stire in care se puncta toro Rosso pentru acest fapt... Retractez cele scrise !
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru