Loeb vrea sa piloteze in Formula 1 pentru Toro Rosso!

De Daniel Popescu
Publicat Sambata, 11.07.2009
Sebastien Loeb a dezvaluit ca este interesat sa piloteze pentru Scuderia Toro Rosso in a doua jumatate a sezonului 2009 in cazul in care Sebastien Bourdais va fi concediat.

Cvintuplul campion mondial din WRC nu si-a ascuns nici in trecut dorinta de a concura in Formula 1, iar o prima oportunitate ar putea aparea chiar in acest weekend.

Potrivit ultimelor informatii din paddock, Toro Rosso il va inlatura pe Sebastien Bourdais de la echipa dupa Marele Premiu al Germaniei din acest weekend, presa speculand ca pilotul de rezerva Jaime Alguersuari il va inlocui pe francez.

Totusi, Loeb sustine ca este pregatit sa piloteze pentru Scuderia Toro Rosso in a doua jumatate a sezonului competitional, in cazul in care etapele de WRC nu se vor suprapune peste cursele de Formula 1.

"Cine stie, atat timp cat calendarele din Formula 1 si WRC nu se suprapun orice este posibil. Daca exista un loc liber la Toro Rosso, eu sunt disponibil", a declarat francezul in cadrul unui interviu acordat publicatiei L'Equipe. "Totusi, trebuie sa spun ca un Mare Premiu de Formula 1 nu este acelasi lucru ca un raliu. Este vorba de 70 de tururi si nu sunt pregatit din punct de vedere fizic.

In raliuri nu exista aceleasi conditii ca in Formula 1".

Loeb a efectuat un test cu Red Bull Racing, sora cea mare a Scuderiei Toro Rosso, in luna noiembrie a anului trecut, reusind sa impresioneze la prima sa prezenta intr-un monopost de F1 [click aici pentru VIDEO]. De asemenea, francezul a petrecut timp in simulatorul celor de la Red Bull, pentru a se acomoda cu caracteristicile monopostului.

CITROEN SPULBERA SPERANTELE

Cu toate acestea, Citroen, echipa pentru care concureaza Loeb in WRC, a exclus un transfer al lui Loeb in Formula 1 in acest moment, mai ales ca francezul lupta pentru cel de-al saselea titlu in Campionatul Mondial de Raliuri. "Sa fie clar, Sebastien Loeb nu il va inlocui pe Sebastien Bourdais la Scuderia Toro Rosso, daca acesta din urma va fi transferat. Loeb si-a exprimat dorinta de a fi in Formula 1 si nu ma surprinde ca acesta este un vis devenit pentru el. Totusi, nu trebuie sa visam", a declarat Olivier Quesnel, seful Citroen Sport.

Via | L'Equipe

Comentarii (2)

  • Loeb
    asta da,Rege:)
    0 0
  • da
    l-as vrea in f1..........ar fi o lovitura de imagine pt. aceasta competitie
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru