Lotus a copiat suspensia hidraulică FRIC inovată de Mercedes

de Daniel Popescu
Miercuri, 10.04.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Lotus a reuşit să implementeze noua suspensie hidraulică FRIC care conectează suspensiile faţă şi spate ale monopostului, potrivit publicaţiei Autosport.

Presa internaţională a anunţat încă de la jumătatea lunii martie că Mercedes a introdus o nouă inovaţie în Formula 1, prin implementarea unui sistem hidraulic care conectează suspensiile faţă şi spate şi care este cunoscut sub numele FRIC (Front and Rear Interconnected Suspension).

Înaintea Marelui Premiu al Chinei de la sfârşitul acestei săptămânii, publicaţia Autosport a dezvăluit că Lotus a devenit prima echipă care a reuşit să copieze acest sistem.

Principalul beneficiu al tehnologiei este menţinerea gărzii la sol a monopostului la un nivel constant pe parcursul accelerării şi frânarii, însă în acelaşi timp soluţia permite şi îmbunatăţirea duratei de viaţă a pneurilor. Sistemul hidraulic pentru suspensii este perfect regulamentar în contextul în care acesta este de tip pasiv.

Urmareste Automarket
Întrucât există informaţii potrivit cărora multe alte echipe lucrează la un sistem hidraulic similar, se speculează că acest lucru va conduce la o creştere a costurilor în Formula 1, însă acest lucru este negat de Ross Brawn, şeful Mercedes.

"Nu cred.

Compromisul dintre suspensii şi aerodinamică a fost întotdeauna exact asta, un compromis, încă de când au fost inventate monoposturile, iar aerodinamica a fost înţeleasă. Vrei să ai un monopost uşor de pilotat, dar nu poţi face asta deoarece compromiţi prea mult aerodinamica. În fiecare an în care am fost în F1 am încercat să găsim soluţia ideală intre performanţele suspensiilor şi performanţele aerodinamice, iar prezentul nu este cu nimic diferit de anii precedenţi", a precizat britanicul.

Via Autosport

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru