Lotus amână introducerea sistemului DDRS pentru Japonia

de Daniel Popescu
Miercuri, 05.09.2012
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Lotus a anunţat că va utiliza sistemul DDRS cel mai devreme în cursa de la Suzuka din luna octombrie, întrucât acesta nu este pregătit pentru Monza şi Singapore.

Nici măcar nu ne gândim să introducem DDRS la Monza. Cel mai devreme îl veţi vedea la Suzuka.

James Allison
Director tehnic Lotus
Lotus a anunţat o nouă amânare a debutului noului sistem Double Drag Reduction System (DDRS), care permite o creştere de  viteză pe liniile drepte inclusiv când sistemul DRS nu este activat.

Programat iniţial pentru debut la Spa-Francorchamps la reluarea sezonului competiţional după pauza de vară, echipa britanică a fost nevoită să renunţe la aceste planuri din cauza imposibilităţii de a testa dispozitivul pe ploaie în antrenamentele de vineri. Ulterior, echipa a anunţat că tehnologia nu va fi utilizată nici la Monza, iar directorul tehnic James Allison a dezvăluit că debutul este programat abia pentru Marele Premiu al Japoniei din perioada 5-7 octombrie.

Esential 6 este numarul maxim de curse in care Lotus va utiliza sistemul DDRS
"Chiar dacă ne-am fi dorit să-l avem la Monza, pentru că este un circuit care răsplăteşte un astfel de dispozitiv, nu vom avea sistemul DDRS configurat pentru a face faţă forţelor de apăsare aerodinamică de la Monza.
Aşa că nici măcar nu ne gândim să-l introducem. Nu îl veţi vedea nici în Singapore, pentru că este un circuit cu multă forţă de apăsare aerodinamică cu linii drepte insuficiente pentru a-şi demonstra valoarea. Cel mai devreme îl veţi vedea la Suzuka"
, a explicat britanicul.

Până în prezent, Lotus a evaluat sistemul DDRS numai două zile, în antrenamentele de vineri de la Hockenheim şi Hungaroring. Presa internaţională susţine că Mercedes, echipa care a inovat un sistem DDRS care funcţionează însă doar atunci când sistemul DRS este activat, lucrează de asemenea la un dispozitiv asemănător cu cel al rivalilor de la Lotus.

Via SkySports

Comentarii (1)

  • asadar "ciuciu" victorie si la monza...
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru