Lotus: "Aproape toate echipele din Formula 1 ar da faliment fără sprijinul acţionarilor"

de Daniel Popescu
Vineri, 08.11.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Eric Boullier face un nou apel la reducerea costurilor în Formula 1 şi susţine că aproape toate echipele ar da faliment dacă acţionarii şi-ar retrage sprijinul financiar.

Lotus a fost în centrul atenţiei în ultima perioadă în urma scandalului declanşat de Kimi Raikkonen cu privire la neplata salariului pentru acest sezon.

Şeful Eric Boullier şi-a asumat dificultăţile financiare ale echipei pe care o conduce, însă susţine că aproape toate echipele din competiţie traversează o perioadă critică.

"Toate reflectoarele au fost asupra noastră, dar nu este vorba doar despre noi. Cred că cele mai multe echipe de pe grilă ar muri dacă acţionarii nu s-ar implica financiar. Toată lumea ştie că costurile sunt prea mari în F1, dar pentru a fi competitiv trebuie să cheltui o sumă minimă. Este vorba despre mulţi bani şi nu este durabil. Trebuie să reducem costurile sau să mărim veniturile, dar trebuie să facem ceva", a declarat el.

Urmareste Automarket
Boullier se referă practic la faptul că, cu excepţia celor de la Ferrari, Red Bull, Mercedes şi McLaren, toate celelalte echipe nu sunt capabile să obţină venituri mai mari decât cheltuielile, în special ca urmare a scăderii contractelor de sponsorizare.

Previzibil, cei de la Mercedes nu împărtăşesc punctul de vedere al lui Boullier, iar directorul de motorsport Toto Wolff oferă şi o soluţie: echipele să nu mai cheltuiască bani pe dezvoltarea monoposturilor dacă risca să nu-şi mai plătească angajaţii.

"Sigur că nu este un semn bun că piloţii, angajaţii sau furnizorii nu sunt plătiţi.

Nu asta vrem să vedem, dar întrebarea este cum îşi gestionează ei afacerile. Pentru mine pare ciudat. Nu am fost niciodată într-o situaţie similară şi mă întreb de ce naiba oamaenii nu-şi plateasc angajaţii. Dacă este adevărat sau nu, este de neînţeles", a precizat omul de afaceri austriac.

Via Autosport

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru